Maar liefst negen genomineerden voor AF&BM's F&B Professional of the Year '18

11 december 2017 | Roy Spijker

Dat het F&B-vak zich de afgelopen jaren verder heeft ontwikkeld en zich in de kijker heeft gespeeld, staat buiten kijf. De aanmeldingen en motivaties van verschillende vakgenoten stroomden binnen.  Zo is er in één motivatie zelfs te lezen dat enkele genomineerden tot de 'Nieuwe Garde van F&B Professionals' zouden behoren en zij het vakgebied naar een nieuw niveau tillen. Veelbelovende woorden, voor een veelbelovend vakgebied.

En de 9 genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

Jeroen Taillie | Director of Food & Beverage - NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky - Amsterdam
Jeroen excelleert met zijn kennis voor de grotere en specialistische evenementen, welke in combinatie met zijn out-of-the-box denkvermogen heeft geresulteerd in succesvolle meetings voor de grootste bedrijven ter wereld. Hij geeft met enthousiasme, charisma en passie leiding aan meer dan 120 FTE en hij is sterk in het door ontwikkelen van zijn team. 

Ruth Engels | Food & Beverage Manager - INK Hotel Amsterdam
Zij acteert op hoog niveau en is een inspiratiebron voor haar team. Ze is sommelier en zit zelfs in het Internationaal Accor F&B-team.

Arash Mostafa | Food & Beverage Manager voor Hutten Catering bij Evoluon - Eindhoven
Arash is elke opdrachtgever minimaal vijf stappen voor. Als F&B manager binnen het Evoluon moet hij dagelijks zo veel schakelen en niets is hem te veel. Volgens zijn collega's hét voorbeeld van hospitality.

Aukje van Dongen | Food & Beverage Service Manager - NH Collection Eindhoven Centre
Zij heeft gedurende de renovatie en positionering van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky veel kennis en ervaring opgebouwd waarna zij promoveerde tot F&B manager van NH Collection Eindhoven Centre.  Aukje opende daar onlangs samen met haar team VANE Restaurant succesvol. Ze is altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen die zij dan ook implementeert in haar dagelijkse werkzaamheden.

Jan-Jaap Altenburg | Sommelier - Restaurant Bentinck - Amerongen
Hij staat bekend als vakman en onderscheidt zich door zijn presentatie op social media. Met de wijnen die hij selecteert wordt het elke avond een feest voor zijn gasten.

Nikki van Rijswijk | Floor Manager - Minglemush - Den Haag
Ze heeft een grote uitdaging op zich genomen door een nieuw horecabedrijf te helpen opstarten. Zij begon als enige medewerker en vier maanden later stuurde zij het inmiddels gegroeide team aan. Ze heeft oog voor detail en hospitality en professionaliteit zit in haar DNA.

Ard Muntjewerf | Manager - the Lobby Nesplein en The Lobby Fizeaustraat
Ard is een manager 'nieuwe generatie' die goed past binnen The Lobby qua stijl en benadering van personeel. Aandacht voor zijn team staat bij Ard hoog in het vaandel.

Lex Moerke | Hoofd Horeca & Services - Ziekenhuis Nij Smellinghe - Drachten 
Zeer bevlogen, betrokken, vooruitstrevende, kundige horecaprofessional en bovenal een fijn mens. 

Nick Hindriks | Bedrijfsmanager - Restaurant Danel - Tivoli Vredenburg - Utrecht 
Nick is van nature een F&B professional op hoog niveau. Het afgelopen jaar heeft hij zich met name in de kijker gespeeld door het opzetten en in de markt plaatsen van Restaurant Danel, een compleet nieuw restaurant onder Tivoli met 200 zitplaatsen binnen en 150 buiten aan de nieuw aangelegde singel. Hij haalt het beste in zijn team naar boven en weet zo keer op keer zijn gasten een ultieme avond of dag te laten beleven.

De vakjury bestaat dit jaar uit:
Maarten Wessels – Wessels Trainingen
Maurice van Rossum – F&B Professional of the Year 2017
Soenil Bahadoer – Restaurant de Lindehof
Paul Sprakel – Hospitality Management
Iris Kranenburg – Entree Magazine
Demian van der Reijden – Misset Horeca

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Verbouwen
City Resort Hotel Leiden realiseert nieuw Meeting & Event Center

City Resort Hotel Leiden gaat haar huidige Meeting & Event Center uitbreiden en vernieuwen. Het Meeting & Event Center van City Resort Hotel Leiden komt op de vijfde verdieping van het Level-gebouw aan de Bargelaan, direct naast het Centraal Station en krijgt een oppervlakte van maar liefst ...

Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoende - voorspellingen in de white paper van de International Hotel Association over de toekomst van de hotelsector. Het in 1996 gepubliceerde rapport me...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: