Metamorfose bij Delta Hotel Vlaardingen

30 mei 2013
Metamorfose bij Delta Hotel Vlaardingen

Het zes etages tellende kamergebouw van het Delta Hotel in Vlaardingen staat vanaf 1 juli in de steigers. Het gebouw, geopend in 1978, ondergaat een metamorfose. Alle stalen kozijnen gaan eruit en
er komen grotere aluminium raamlijsten met nieuw glas voor terug. Het gebouw wordt ingepakt met aluminium gevelbeplating.

*Zitje in erker*
Bij twintig hotelkamers wordt een erker aangebouwd, zodat er vensterbanken ontstaan waarin men kan zitten. Het uitzicht op de Nieuwe Maas wordt zo nog bijzonderder.
Het interieur van de hotelkamers wordt ook onder handen genomen. De kamers krijgen een fris nieuw uiterlijk, alsof je aan boord stapt van een stoere zeeracer.

*September klaar*
Het wordt een snelle klus, want begin september moet alles klaar zijn. Het Grand Café met buitenterras, de zalen en overige hotelkamers blijven gedurende de verbouwing gewoon open.

*Gezichtsbepalend*
Het Delta Hotel bestaat sinds 1955 en is door de gemeente Vlaardingen uitgeroepen tot één van de meest gezichtsbepalende gebouwen van de stad. In 2004 was het hotel de winnaar van de allereerste Dutch Hotel Award. Dit jaar won het hotel de Vlaardingse Uitblinker, de horecaprijs van Vlaardingen. Het Delta Hotel is het grootste horecabedrijf van de regio. De laatste grote renovatie dateert van 2006, toen alle badkamers zijn gerenoveerd.

~Frank Lindner~

Overig nieuws