Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

11 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Speciale pizza & champagne-variaties worden tot en met 14 november 2019 geserveerd vanaf 20 euro per persoon, inclusief een glas prosecco.

Napels bakermat Italiaanse pizza

Napels is de onbetwiste bakermat van de Italiaanse pizza. Pizza Napolitana heeft dan ook de status van Unesco cultureel erfgoed. De klassieke Napolitaanse pizza’s zijn gebaseerd op tradities en receptuur die vele generaties zijn doorgegeven. Voor de introductie in Hilton Amsterdam staat de gespecialiseerde chef Dario Guerrasio in de keuken. Hij gaat persoonlijk de chefs inwijden in de geheimen van de ingrediënten, bereidingswijze en het bakken van de originele Napolitaanse pizza. Dat luistert allemaal zeer nauw.

Bereiding

De originele Napolitaanse pizza wordt met zorg en aandacht bereid. Het deeg wordt volgens een specifiek procedé bewerkt en er wordt gewerkt met voorgeschreven ingrediënten, zoals San Marzano tomaten en superverse ‘fior di latte’ uit Campanië, zeezout en de beste olijfolie. Voor het bakken van de pizza is een aparte oven aangeschaft. Ook dat proces kent regels, van de manier waarop de pizza de oven ingaat tot de (extra) hoge temperatuur. Daardoor krijgt de Napolitaanse pizza de kenmerkende luchtige, ‘gepofte’ hoge korst, de cornicione.

Pizza met bubbels

Van oudsher wordt de Napolitaanse pizza op straat gegeten, dubbelgeklapt; met bier, cola of een lichte bruiswijn erbij. De Napolitaanse pizza in de Half Moon Lounge van Hilton Amsterdam wordt naar keuze met echte champagne geserveerd. Een sublieme combinatie van chique eenvoud en elegantie, die zijn oorsprong vindt in het hedendaagse New York. Een match met 'complexe bubbels' creëert de perfecte smaak, aldus experimenterende sommeliers in New York, die de Pizza & Champagne als innovatieve culinaire trend ontketenden. Hilton Amsterdam wil met de Pizza Napolitana en fijne bubbels Amsterdam veroveren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Gratis scan voor onafhankelijke hotels en B&B's

Het nieuwe platform Scanjehotel.nl is een initiatief om hoteleigenaren van onafhankelijke hotels en B&B’s te helpen met het mogelijk - tijdelijk - verlagen van de maandelijkse kosten. Van energieleveranciers tot TV - en internetaanbieders en afvalkosten: alle maandelijkse vaste lasten ...

Interview Coronacrisis
“De onduidelijkheid vanuit de overheid is vermoeiend”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit tiende hoofdstuk be...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Interview Coronacrisis
Oproep: “Leveranciers, denk alsjeblieft mee met ons”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit negende hoofdstuk b...

Interview Coronacrisis
"Forse huurverlaging is nu echt wel mogelijk voor hoteliers"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit achtste hoofdstuk b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: