Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

11 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Speciale pizza & champagne-variaties worden tot en met 14 november 2019 geserveerd vanaf 20 euro per persoon, inclusief een glas prosecco.

Napels bakermat Italiaanse pizza

Napels is de onbetwiste bakermat van de Italiaanse pizza. Pizza Napolitana heeft dan ook de status van Unesco cultureel erfgoed. De klassieke Napolitaanse pizza’s zijn gebaseerd op tradities en receptuur die vele generaties zijn doorgegeven. Voor de introductie in Hilton Amsterdam staat de gespecialiseerde chef Dario Guerrasio in de keuken. Hij gaat persoonlijk de chefs inwijden in de geheimen van de ingrediënten, bereidingswijze en het bakken van de originele Napolitaanse pizza. Dat luistert allemaal zeer nauw.

Bereiding

De originele Napolitaanse pizza wordt met zorg en aandacht bereid. Het deeg wordt volgens een specifiek procedé bewerkt en er wordt gewerkt met voorgeschreven ingrediënten, zoals San Marzano tomaten en superverse ‘fior di latte’ uit Campanië, zeezout en de beste olijfolie. Voor het bakken van de pizza is een aparte oven aangeschaft. Ook dat proces kent regels, van de manier waarop de pizza de oven ingaat tot de (extra) hoge temperatuur. Daardoor krijgt de Napolitaanse pizza de kenmerkende luchtige, ‘gepofte’ hoge korst, de cornicione.

Pizza met bubbels

Van oudsher wordt de Napolitaanse pizza op straat gegeten, dubbelgeklapt; met bier, cola of een lichte bruiswijn erbij. De Napolitaanse pizza in de Half Moon Lounge van Hilton Amsterdam wordt naar keuze met echte champagne geserveerd. Een sublieme combinatie van chique eenvoud en elegantie, die zijn oorsprong vindt in het hedendaagse New York. Een match met 'complexe bubbels' creëert de perfecte smaak, aldus experimenterende sommeliers in New York, die de Pizza & Champagne als innovatieve culinaire trend ontketenden. Hilton Amsterdam wil met de Pizza Napolitana en fijne bubbels Amsterdam veroveren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: