Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

11 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Speciale pizza & champagne-variaties worden tot en met 14 november 2019 geserveerd vanaf 20 euro per persoon, inclusief een glas prosecco.

Napels bakermat Italiaanse pizza

Napels is de onbetwiste bakermat van de Italiaanse pizza. Pizza Napolitana heeft dan ook de status van Unesco cultureel erfgoed. De klassieke Napolitaanse pizza’s zijn gebaseerd op tradities en receptuur die vele generaties zijn doorgegeven. Voor de introductie in Hilton Amsterdam staat de gespecialiseerde chef Dario Guerrasio in de keuken. Hij gaat persoonlijk de chefs inwijden in de geheimen van de ingrediënten, bereidingswijze en het bakken van de originele Napolitaanse pizza. Dat luistert allemaal zeer nauw.

Bereiding

De originele Napolitaanse pizza wordt met zorg en aandacht bereid. Het deeg wordt volgens een specifiek procedé bewerkt en er wordt gewerkt met voorgeschreven ingrediënten, zoals San Marzano tomaten en superverse ‘fior di latte’ uit Campanië, zeezout en de beste olijfolie. Voor het bakken van de pizza is een aparte oven aangeschaft. Ook dat proces kent regels, van de manier waarop de pizza de oven ingaat tot de (extra) hoge temperatuur. Daardoor krijgt de Napolitaanse pizza de kenmerkende luchtige, ‘gepofte’ hoge korst, de cornicione.

Pizza met bubbels

Van oudsher wordt de Napolitaanse pizza op straat gegeten, dubbelgeklapt; met bier, cola of een lichte bruiswijn erbij. De Napolitaanse pizza in de Half Moon Lounge van Hilton Amsterdam wordt naar keuze met echte champagne geserveerd. Een sublieme combinatie van chique eenvoud en elegantie, die zijn oorsprong vindt in het hedendaagse New York. Een match met 'complexe bubbels' creëert de perfecte smaak, aldus experimenterende sommeliers in New York, die de Pizza & Champagne als innovatieve culinaire trend ontketenden. Hilton Amsterdam wil met de Pizza Napolitana en fijne bubbels Amsterdam veroveren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Akkoord!  

Naast Van der Valk met een dikke 700 miljoen euro omzet en Fletcher met 285 miljoen omzet in 2019, zijn er nog een stuk of vijf echt Nederlandse ketens over (Westcord, Eden, Bastion, Inntel, Amrâth en Postillion) met een gezamenlijke omzet van zo’n 430 miljoen in 2018 en vast wel meer in ...

Tech Longread
Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 1)

Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte Stef Driessen hoteliers al op het hart dat ze snel moesten anticiperen op de opkomst van voice assistants zoals Siri en Cortana. Toch zijn er in Ned ...

Park Boswijk zoekt een ondernemende general manager

Park Boswijk ligt in een parkachtige omgeving in midden-Nederland en bestaat uit een wooncomplex met 364 appartementen en ongeveer 500 bewoners. Voor bewoners biedt Park Boswijk tal van voorzieningen waar ze gebruik van kunnen maken. Zoals een terras met uitzicht op de parkachtige tuin met twee vijv ...

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: