Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

11 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Speciale pizza & champagne-variaties worden tot en met 14 november 2019 geserveerd vanaf 20 euro per persoon, inclusief een glas prosecco.

Napels bakermat Italiaanse pizza

Napels is de onbetwiste bakermat van de Italiaanse pizza. Pizza Napolitana heeft dan ook de status van Unesco cultureel erfgoed. De klassieke Napolitaanse pizza’s zijn gebaseerd op tradities en receptuur die vele generaties zijn doorgegeven. Voor de introductie in Hilton Amsterdam staat de gespecialiseerde chef Dario Guerrasio in de keuken. Hij gaat persoonlijk de chefs inwijden in de geheimen van de ingrediënten, bereidingswijze en het bakken van de originele Napolitaanse pizza. Dat luistert allemaal zeer nauw.

Bereiding

De originele Napolitaanse pizza wordt met zorg en aandacht bereid. Het deeg wordt volgens een specifiek procedé bewerkt en er wordt gewerkt met voorgeschreven ingrediënten, zoals San Marzano tomaten en superverse ‘fior di latte’ uit Campanië, zeezout en de beste olijfolie. Voor het bakken van de pizza is een aparte oven aangeschaft. Ook dat proces kent regels, van de manier waarop de pizza de oven ingaat tot de (extra) hoge temperatuur. Daardoor krijgt de Napolitaanse pizza de kenmerkende luchtige, ‘gepofte’ hoge korst, de cornicione.

Pizza met bubbels

Van oudsher wordt de Napolitaanse pizza op straat gegeten, dubbelgeklapt; met bier, cola of een lichte bruiswijn erbij. De Napolitaanse pizza in de Half Moon Lounge van Hilton Amsterdam wordt naar keuze met echte champagne geserveerd. Een sublieme combinatie van chique eenvoud en elegantie, die zijn oorsprong vindt in het hedendaagse New York. Een match met 'complexe bubbels' creëert de perfecte smaak, aldus experimenterende sommeliers in New York, die de Pizza & Champagne als innovatieve culinaire trend ontketenden. Hilton Amsterdam wil met de Pizza Napolitana en fijne bubbels Amsterdam veroveren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Hotelketens
Leonardo Boutique Hotel komt naar Nederland

Een aantal weken na de officiële opening van het eerste Leonardo Royal Hotel in Nederland, heeft Fattal Hotel Group bekend gemaakt ook het merk ‘Leonardo Boutique’ in Amsterdam te introduceren. Vanaf april 2020 zal Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre, na een half jaar durende r...

Hotelketens Internationaal
Ruby Hotels vindt vermogende investeerder en zet in op grote groei

De Otto-familie heeft een aandeel van 25% verworven in de Ruby hotelgroep. De overname vond plaats in het kader van een kapitaalsverhoging. Ruby Hotels is in 2013 opgericht als een 'Lean Luxury hotelgroep' en exploiteert momenteel zeven Ruby hotels. Nog eens tien hotels zijn in aanbouw of wo...

Awards
TUI reikt award uit voor beste duurzaam toerisme scriptie

Sophie van den Top, student Tourism Management aan Saxion Hogeschool in Deventer, heeft vrijdag 8 november de TUI CELTH Sustainable Tourism Thesis Award gewonnen. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de student met de beste scriptie van Nederland over duurzaam toerisme. In haar thesis heeft So...

Amsterdam
Kimpton De Witt verbindt hotelgasten met #StayHuman project

Hoewel de wereld vandaag door technologie meer verbonden is dan ooit tevoren, kunnen we ons als individu juist onverbonden voelen tot elkaar. Kimpton gelooft dat oprechte connecties het leven van mensen verbeteren en dat er gelijkenissen tussen iedereen bestaan - ongeacht een achtergrond of levensve...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Hotel Ammonite (Amstelveen) verkocht aan investeerder

De Zwitserse investeerder Echo heeft viersterrenhotel Ammonite in Amstelveen gekocht, zo lezen we op vastgoedmarkt.nl. Het hotel omvat 227 kamers en is de vierde aankoop van het Echo Fund, dat in 2019 werd gelanceerd. Er wordt verwacht dat de overeenkomst eind dit jaar wordt getekend. Echo Partn...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: