Nederlands eerste niu hotel geopend in Haarlem

23 mei 2018 | Thijs Jacobs

Begin mei opende NOVUM Hospitality haar eerste niu hotel van Nederland in Haarlem. Het driesterrenhotel telt 84 kamers en is de derde locatie waar NOVUM Hospitality zijn innovatieve hotelconcept niu heeft toegepast. Innovatief doordat locatie en directe omgeving een belangrijke rol spelen. Zo is het hotel gevestigd in de oude melkfabriek en is de inrichting hierop geïnspireerd. Met meer dan 50 niu hotels door heel Europa op de planning belooft het één van de grootste merken te worden die NOVUM Hospitality voert.

Neighbourhood-concept: Milk & Music

In elk niu hotel spelen de locatie en directe omgeving een belangrijke rol. niu in Haarlem heet dan ook niu Dairy en dankt deze naam aan het feit dat het hotel in de oude melkfabriek is gevestigd. De architecten van Mulderblauw hebben zich hierdoor laten inspireren. Dit zie je terug in details:  Stoelen bekleed met koeienhuiden en melkflessen als lampen zorgen voor een unieke hotelbeleving. Albumcovers en portretten van lokale muzikanten in de lobby verwijzen naar het naastgelegen poppodium Patronaat.

Viva con Agua

niu werkt samen met de non-profit organisatie Viva con Agua, dat zich wereldwijd hard maakt voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen. In elk niu hotel vindt men ontwerpen van kunstenaars die zich inzetten voor Viva con Agua. niu Dairy is onder handen genomen door kunstenaar Bobbie Serrano.

Locatie

niu Dairy is gevestigd aan de Zijlsingel naast het poppodium van Haarlem, het Patronaat. De goed bereikbare locatie ligt op 5 kilometer van het Bloemendaalse strand en op nog geen 20 minuten rijden van Schiphol Airport. Verder is het bruisende stadshart van Haarlem op steenworp afstand.

Over niu

niu staat voor native, inspiring, unique. Het merk richt zich op de millennial en vindt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. Geïnspireerd door de locatie en gevormd door kunst en geschiedenis. De hedendaagse hotelgast trekt zich niet meer terug op zijn kamer. De levendige lobby en de innovatieve co-working ruimte spelen daarom in op de vraag van de huidige hotelgast. De hotels beschikken over praktische, gebruiksvriendelijke kamers met geavanceerde badkamers om zo de hotelgast te voorzien van een comfortabel verblijf. www.niu.de

Over NOVUM Hospitality

Het familiebedrijf NOVUM Hospitality is met momenteel 161 hotels en meer dan 20.000 hotelkamers op 65 locaties in Europa de grootste hotelgroep in Duitsland. Opgericht in 1988 en sinds 2004 op gestage groeikoers presenteert NOVUM Hospitality zich onder leiding van directeur-aandeelhouder David Etmenan als een buitengewoon dynamisch bedrijf. Het hotelportfolio omvat centraal gelegen drie- en viersterrenhotels die gedreven worden onder de merknamen NOVUM Hotels, Select Hotels en niu. Bovendien fungeert NOVUM Hospitality als franchisenemer van de InterContinental Hotels Group, AccorHotels, Best Western Hotels & Resorts en Choice Hotels. www.novum-hospitality.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: