Nederlandse hotelgast zeer betrouwbaar

16 april 2013
Nederlandse hotelgast zeer betrouwbaar

Hotelgasten maken dankbaar gebruik van de voorzieningen in de hotelkamer. Van hen gaat 35 procent zelfs een stap verder door spullen na het verblijf mee naar huis te nemen. Nederlandse hotelgasten
zijn zeer betrouwbaar, zo blijkt uit onderzoek van Hotels.com. 'We' hoeven alleen de Denen voor ons te dulden, wanneer het om betrouwbaarheid gaat. De Denen scoren 88 procent betrouwbaar, Nederlanders 85 procent. We willen nog wel eens een magazine of een boek meenemen.

*Heeft u nog iets van de kamer meegenomen?*
Wereldwijd zegt 65 procent van de reizigers nog nooit een item van een hotelkamer te hebben ontvreemd (met uitzondering van badkamerspullen). Met een betrouwbaarheidspercentage van 43 procent blijken Colombianen het minst te vertrouwen. Bij hen gaan de vergrijpen ook merendeels om boeken en tijdschriften.

*Extra betalen*
Hoewel meer dan een derde van de reizigers toegeeft hotelvoorzieningen mee te nemen, zijn er ook faciliteiten waarvoor gasten bereid zijn extra te betalen. Het meest geliefd zijn hotelkamers met een mooi uitzicht (29 procent) en een balkon (17 procent).

~Frank Lindner~

Overig nieuws