NH Collection Barbizon Palace opent pop-up wijnbar met restaurant De Kas*

Auteur: Redactie
F&B 23 november 2022
NH Collection Barbizon Palace opent pop-up wijnbar met restaurant De Kas*

Het bekende Amsterdamse restaurant De Kas (1 Michelinster) en 5 sterren hotel NH Collection Barbizon Palace slaan de handen in elkaar voor een pop-up wijnbar in de historische Sint-Olofskapel.

Van 4 tot en met 22 januari kan men aan de kop van de Zeedijk in Amsterdam genieten van een glas wijn, ongedwongen service en lekker eten in de oudste kapel van Nederland.

Chef Jos Timmer van restaurant De Kas: “Het leek er even op dat de potten en pannen een maandje onaangeroerd zouden blijven. Onze keuken wordt namelijk verbouwd, maar we wilden uiteraard graag verder koken.” Vanaf 4 januari trekt het voltallige personeel met hun hele hebben en houwen naar NH Collection Barbizon Palace waar de deuren van de Sint-Olofskapel geopend worden voor pop-up wijnbar Sint Soif. De patroonheilige van de zeevaarders maakt plaats voor Sint Soif wat onder De Kas signatuur zal worden uitgevoerd.

In de 15e eeuwse kapel zal het tot 22 januari helemaal draaien om cider, wijn, oesters en de lekkerste groentegerechten uit De Kas tuinen in de Beemster en Amsterdam. Het restaurant is een opvolging van eerdere succesvolle pop-ups in de kapel van NH Collection Barbizon Palace. General Manager Ludo de Jong ziet het restaurant alvast graag komen: “De oudste kapel van Amsterdam leent zich perfect als achtergrond om fijne gastronomie te ervaren. Met het NH Collection merk staan we garant voor een uitstekende culinaire beleving, we zijn dan ook trots dat we met onze locatie daartoe kunnen bijdragen. Met @Olof’s bieden we geregeld plaats aan unieke pop-up concepten, met prachtige samenwerkingen als resultaat.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws