Nieuw gezicht in de keuken en bediening van Wageningsche Berg

3 april 2017 | Thijs Jacobs

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg heeft per 1 februari een nieuw gezicht in de keuken en in de bediening. Met de aanstelling van de nieuwe chef-kok en Restaurant Manager wil het hotel haar restaurant opnieuw op de kaart zetten en een andere koers gaan varen.

Chef-kok Edwin Terpstra heeft voorheen gewerkt in horecazaken met een groot volume zoals Thermen Bussloo, maar hij heeft ook op topniveau gewerkt in onder andere sterren zaak restaurant de Echoput in Apeldoorn. Hij gaat nu vol enthousiasme aan de slag in de keuken van Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg. ‘’De Wageningsche Berg is een prachtig bedrijf waar juist de grote open keuken in het restaurant het verhaal van de oorsprong van eerlijke grondstoffen verteld moet worden. Wij draaien bijvoorbeeld ons eigen ijs. Als in het voorjaar de buitenbar op het terras weer opengaat, zullen we prachtige coupes en hoorntjes met ons heerlijke ijs vullen. Die versbeleving vertellen we niet alleen, maar is ook te proeven!’’ aldus de enthousiaste chef-kok.

Leerzame uitdaging

Restaurant Manager en sommelier Sascha Maarseveen is overgekomen vanuit Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier in Huizen. ‘’Ik zie mijn aanstelling als een leuke en leerzame uitdaging. De gerechten die Edwin bereidt zal ik met mijn team aan tafel brengen. Je kunt nog zo mooi en lekker koken, maar de service en beleving die de bediening biedt maakt het plaatje pas echt compleet. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook het adviseren van bijpassende wijnen. Wij gaan samenwerken met een wijnboer die op de Wageningsche Berg zijn eigen druiven heeft groeien. Ik vind het fantastisch om de regio te betrekken bij de geserveerde producten’’ aldus Sascha Maarseveen.

Brasseriekaart

Naast restaurant Belmonte, genoemd naar de naastgelegen Botanische tuin, zal brasserie No. 96 een eigen brasseriekaart krijgen met trendy en snelle gerechten.

Het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is gelegen op één van de mooiste locaties van Nederland, namelijk midden in de bosrijke omgeving tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Neder-Rijn. Door de prachtige ligging op de Wageningsche Berg is het uitzicht over de rivier, de uiterwaarden en de Betuwe werkelijk schitterend. Vlak naast het hotel liggen de mooie botanische tuinen van het Arboretum Belmonte. De fraaie natuurlijke omgeving, voorzien van schitterende fiets- en wandelroutes, maakt het hotel een ideale uitvalsbasis voor een heerlijk ontspannen verblijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: