Nieuwe exploitant Hotel Frederiksoord

17 februari 2014
Nieuwe exploitant Hotel Frederiksoord

Hotel Frederiksoord in het gelijknamige Drentse plaatsje gaat verder onder een nieuwe exploitant. "Na een aantal jaren van wisselende uitbaters":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/exploitant-hotel-frederiksoord-vertrekt-10864/ zijn er nieuwe hoteliers gevonden die
de kar willen trekken: Marcel en Ginie Vos.

*Overstap*
Het stel was eerder al verantwoordelijk voor restaurant ’t Kraantje’ in Zwartsluis. Eigenaar van het pand is en blijft de Maatschappij van Weldadigheid. Het hotel gaat begin maart open voor de eerste gasten. Op 1 maart wordt er een open huis gehouden.

*Originele staat*
Sinds september 2013 is met man en macht gewerkt om het pand in sfeervolle en originele staat terug te brengen. Oude ornamenten, kandelaars en de oude lampjes in het restaurant doen nostalgisch aan. Zittend bij de open haard verwacht je ieder moment de binnenkomst van Generaal Van den Bosch, stichter van de proefkolonie in 1818.

*Van nu*
"De hotelkamers, met privébadkamer, zijn volledig gestript en aangepast aan de eisen van deze tijd: brand- en geluidwerende vloeren, voorzetramen, tv, internet en airco", vertelt een tevreden Marcel.

*Verlangen*
Toen Marcel en Ginie hoorden dat de Maatschappij op zoek was naar nieuwe exploitanten, hoefden ze niet lang na te denken. "We hadden het reuze naar onze zin in ons restaurant ’t Kraantje, maar het verlangen naar deze omgeving bleef", vertelt Ginie. "We zijn hier tenslotte allebei opgegroeid."

*Rolverdeling*
Als chef-kok is Ginie verantwoordelijk voor het eetgedeelte. Op de kaart staan Hollandse gerechten. Ginie wordt hierbij geholpen door de kok Ronnie Postma. Marcel is gastheer en verzorgt de gasten. Beiden staan te trappelen om open te gaan.

*Trouwerij*
"We zijn blij om terug te zijn en we genieten van alle aandacht en warme reacties die we hebben gekregen uit de omgeving. De eerste hotelovernachtingen zijn ook al geboekt evenals de eerste etentjes. In mei hebben we zelfs een trouwerij staan."

Foto: Eva Flendrie

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws