Oranje boven in eerste boek 'Hospitality Essentials Series'

1 november 2017 | Thijs Jacobs

Internationaal uitgever van studieboeken en wetenschappelijke tijdschriften Routledge publiceerde in oktober het eerste deel van haar nieuwe reeks ‘Hospitality Essentials Series’. Onder deze vlag verschijnt de komende jaren een twintigtal boeken die ieder beogen de lezer op toegankelijke en beknopte wijze in te voeren in de belangrijkste thema’s in de gastvrijheidssector.

Hotelschoolstudenten vormen zeker een doelgroep van dit eerste boek in de serie, maar het boek bevat ook voor hen die al werkzaam zijn in de sector veel nuttige informatie. In het voorwoord constateert Constantinos Verginis, V.P. Loding Development van Marriott, dat de hotelmanager van vandaag over een veel groter arsenaal aan strategische, diplomatieke, financiële en technische vaardigheden moet beschikken dan die van vroeger.

Toegenomen complexiteit

De redacteur van het boek, Roy Wood, wijst in zijn eerste, eigen hoofdstuk ook op de toegenomen complexiteit van met name het ‘verblijfs’deel van de sector. Hoog tijd dus voor een overzichtelijk werk hierover, aldus Wood.

Hotel Accommodation Management bevat zowel meer operationeel gerichte hoofdstukken over bijvoorbeeld front office, housekeeping en spa en wellness management, als hoofdstukken over ontwikkelingen in de sector (en de wereld) als geheel. Met name die laatste hoofdstukken kleuren in ruime mate oranje. Vier docenten van de Hoge Hotelschool van NHTV - Wood is als Visiting Professor aan de opleiding in Breda verbonden – schreven evenzoveel hoofdstukken. Rob van Ginneken gaat in ‘Trends and issues in hotel ownership and control’ in op de asset-light trend en wat die betekent voor hotelinvesteerders en exploitanten.

Duurzaamheid

Stan Josephi en Frans Melissen beschrijven in ‘Hotel Revenue Management’ onder andere de ontwikkeling van Revenue Management als capacity management (het openen dan wel dichtzetten van vooraf bepaalde kamerprijzen) tot het veel complexere en uitdagender price optimisation (wat is het juiste prijs niveau). Frans Melissen’s ‘Hotels and sustainability’ bespreekt het enorme potentieel van de sector om bij te dragen aan een meer duurzame wereld, maar constateert ook dat veel bestaande duurzaamheidsinitiatieven in feite slechts neerkomen op minder niet-duurzaam zijn.

Jörn Fricke levert met “Co-creation and the sharing economy in hospitality and tourism” wellicht de meest genuanceerde bespreking tot op heden van het fenomeen wat vaak tot ‘Airbnb’ wordt platgeslagen.

Voor een overzicht van alle hoofdstukken, zie: https://www.routledge.com/Hotel-Accommodation-Management/Wood/p/book/9781138048799. Het boek is hier ook te bestellen, evenals via bol.com.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Awards Duurzaamheid
''Moswand staat symbool voor groene bedrijfsvoering''

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari, kreeg het pas geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens. Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam en maa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: