Einde renovatie Bossche Golden Tulip

25 september 2013
Einde renovatie Bossche Golden Tulip

Het Bossche Golden Tulip Hotel Central heeft de renovatie afgerond. Acht zalen voor meetings, evenementen en feesten hebben een metamorfose ondergaan. Iedere ruimte heeft het thema
’s-Hertogenbosch gekregen, met in iedere ruimte een grote afbeelding of muurschilderij van bijvoorbeeld Jeroen Bosch of de Sint-Jan. Met deze uitstraling wil het hotel zich onderscheiden van andere hotels.

*Veelzijdig karakter*
Tonny en Karin Rademaker, de directie van het hotel, zijn zeer verheugd met het resultaat. “Het benadrukt het veelzijdige karakter van ons hotel. Dus zakelijk en gezellig, maar ook de balans tussen eigentijds en traditioneel.” In de nieuwe ontmoetingszalen zijn ontwerpen van het Bossche ontwerpbureau Studio Kluif aangebracht. In één zaal is deze gebaseerd op het schilderij ‘Tuin der Lusten’ van Jeroen Bosch. In andere zalen zijn grafische ontwerpen van de Sint-Jan door architect Feran Thomassen gerealiseerd.

*Verlichting*
Volgens de directie was verlichting zowel letterlijk als figuurlijk de belangrijkste pijler voor de veranderingen. “Verlichting staat letterlijk voor de hoeveelheid licht in een ruimte, maar ook voor vernieuwing en verbetering. Zo hangen er in de zalen verschillende karakteristieke kroonluchters die herkenbaar zijn voor ons hotel en symbool staan voor de meer dan honderd jaar ervaring en kwaliteit. Met respect voor deze authentieke basis heeft Thomassen een geheel nieuw lichtplan gemaakt. In dit plan zijn alle kroonluchters voorzien van duurzame LED-verlichting, omhuld met lichtringen die zorgen voor verschillende sferen.”

~Mariska van Gorp~

Overig nieuws