Restaurant Latour behoudt Michelinster

31 maart 2021 | Redactie
Restaurant Latour behoudt Michelinster

Restaurant Latour behoudt voor de 16e keer op rij haar Michelin ster. Het gehele team heeft op maandag 29 maart online de uitreiking gevolgd. Hoewel het vertrouwen er was voor het behoud van de ster, blijft het toch elk jaar spannend. Chef Marcel van Lier geeft aan in zijn eerste reactie trots te zijn op het team. Maître – Sommelier – SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs voegt daaraan toe: “Het was een bewogen jaar. Ondanks de beperkingen hebben we als team de mogelijkheden gevonden om te blijven ontwikkelen. Echter we kijken het liefste vooruit. Daar staan voor deze zomer weer veel mooie concepten op de planning.”

Restaurant Latour in coronatijd

Ook Restaurant Latour is door de maatregelen een groot deel van het jaar gesloten gebleven voor gasten. Echter hebben zij niet stilgezeten. Ze hebben invulling gegeven aan een nieuw Room Delivery concept voor de hotelgasten van Grand Hotel Huis ter Duin. Ze zijn blijven investeren in jong talent en hebben Assistent Maître Tim Wellenberg, winnaar National Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019, kunnen toevoegen aan het team. Daarnaast zijn er het afgelopen jaar ook weer de samenwerkingen opgezocht met diverse leveranciers en andere restaurants waaronder het Voorschotens Nayolie van Chef Kelvin Lin. Het jaar 2020 werd ook nog bijzonder afgesloten. De Telegraaf riep de Chef Marcel van Lier uit tot Chef van het Jaar.

Met de zestiende Michelinster op rij is men klaar voor een mooie lente en zomer. Het is afwachten wanneer de deuren van het restaurant weer open gaan, maar als het moment daar is zijn ze er klaar voor. Men kan een vernieuwend concept met een signature van Latour verwachten en uiteraard worden er weer gastronomische krachten gebundeld.

Over Restaurant Latour

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelinster. Onder leiding van Chef Marcel van Lier en Maître – Sommelier - SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze. Geïnspireerd door de vele reizen, gaan de heren steeds weer op zoek naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour is fine dining op het hoogste niveau met uitzicht op de Nederlandse kust.

(Op de openingsfotot v.l.n.r. Stan Kerckhoffs, Tim Wellenberg, Marcel van Lier, Kenny Friederichs)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: