Ruby blijft uitbreiden; eerste hotelproject in Italië is een feit

Auteur: Redactie
Internationaal 22 oktober 2021
Ruby blijft uitbreiden; eerste hotelproject in Italië is een feit

De Ruby Group zet zijn groei voort en brengt de Lean Luxury filosofie naar Italië. In een historisch gebouw in het hart van Florence realiseert Ruby samen met GB Holding Group een Ruby Hotel met 118 kamers en een Ruby Workspace met een totale oppervlakte van ongeveer 300 vierkante meter.

Voor Ruby Hotels, onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck, is het binnenkort "Ciao Bella Italia". Het eerste Lean Luxury Hotel van de in München gevestigde hotelgroep wordt gebouwd midden in de Toscaanse hoofdstad Florence. Het 19e-eeuwse gebouw krijgt 118 kamers, een bar met café, een terras op de binnenplaats en een eigen Workspace.  

In 2019 zocht Hospitality Management de CEO van Ruby Hotels, Michael Struck, op in München. "Rotterdam staat op ons lijstje", vetrouwde hij ons toe. Lees het hele interview hier

"We zijn blij om met dit geweldige project de Italiaanse markt te betreden en onze Lean Luxury filosofie in Zuid-Europa te introduceren," aldus Julian Mörs, Group Director Development bij Ruby. "Door modulair te ontwerpen en te bouwen, meer te centraliseren en achter de schermen consequent te automatiseren, maken we luxe en unieke hotelervaringen betaalbaar voor onze gasten. Tegelijkertijd creëren we een slankere en sneller aanpasbare kostenstructuur, wat weer leidt tot lagere risico’s voor onze vastgoedpartners. Dergelijke voordelen onderscheiden ons van andere concurrenten en ondersteunen onze ontwikkelingsactiviteiten, vooral in onvoorspelbare tijden".

Het toekomstige Ruby Hotel ligt direct aan het Piazza della Libertà, in het noordelijke deel van het historische centrum. De oude stadswijk San Marco met zijn wereldberoemde musea en de Botanische Tuin liggen in de directe omgeving en het beroemde Palazzo Medici Riccardi en het Fortezza da Basso zijn ook in slechts 10 minuten wandelen te bereiken.

Het hotel wordt gevestigd in een historisch 19e-eeuws gebouw en biedt - naast de typische Florentijnse bogen op de begane grond - uitzonderlijke hoge plafonds waardoor een aantal kamers als maisonnettes wordt ontworpen; voor Ruby een spannende noviteit. De renovatie van het historische gebouw wordt begeleid door het Florentijnse architectenbureau 'Genius Loci Architettura'. Het interieur wordt ontworpen door Ruby’s eigen designteam onder leiding van Matthew Balon. Het gebouw dat aan Ruby Group zal worden verhuurd, is eigendom van GB Holding Group; een vastgoedinvesteerder die actief is op de Italiaanse markt en die zal participeren in de renovatiewerkzaamheden. De partijen worden geadviseerd door Progenia S.p.A. Op juridisch gebied wordt Ruby terzijde gestaan door Osborne Clarke, terwijl de GB Holding Group wordt vertegenwoordigd door SLVB International Legal Services.

Na Oostenrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Ierland is Italië het zesde Europese land waar Ruby zich in uitbreidt. Ook in Florence volgt Ruby consequent de Lean Luxury filosofie van het bedrijf: een locatie in het hart van de stad, topdesign en een hoogwaardige afwerking van het essentiële. En dat alles uiterst betaalbaar, door consequent af te zien van overbodige en niet-essentiële zaken. De opening van het hotel staat gepland voor het derde kwartaal in 2023.

Overig nieuws