Ruby Hotels pakt door: elfde hotel geopend in Keulen

Auteur: Redactie
Internationaal 6 augustus 2021
Ruby Hotels pakt door: elfde hotel geopend in Keulen

Ruby Ella, dat op 7 juni 2021 werd geopend in de bruisende Rijnmetropool Keulen, is het elfde hotel van de onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck in München gevestigde Ruby Group. De 186 kamers zijn verdeeld over zes verdiepingen en nemen de gasten mee in de legendarische wereld van de late-night shows.

De openbare ruimtes met check-in, bar & café bevinden zich op de begane grond van het indrukwekkende nieuwe gebouw, dat ideaal gelegen is aan de Hohenzollernring, midden in het stadscentrum en nabij het trendy Belgisches Viertel. Zoals bij alle Ruby Hotels is de Ruby Ella Bar 24 uur per dag open voor de Keulenaars en is hiermee een waardevolle toevoeging aan het lokale uitgaansleven.

Keulen als belangrijkste medialocatie en de geschiedenis van het Capitol als voormalige bioscoop- en televisiestudio hebben als inspiratie gediend voor het design in het hotel. Waar vroeger Harald Schmidt en Stefan Raab late-night shows van de bovenste plank presenteerden, schittert vandaag de dag de Ruby Ella Show. Grote lichtreclames, een karakteristiek talkshow podium met host desk & guest chair, een kleurrijke mix van vintage meubilair en diverse rekwisieten uit de late-night shows van de jaren ’90 sieren de openbare ruimtes. Blikvangers zijn onder meer een originele camerakraan, de acht meter lange "Show Time" vintage belettering aan het plafond en de verschillende showbandinstrumenten.

Stedelijke charme

Middelpunt van de entree is de 24/7-bar die met zijn gewatteerde turkooizen lederen frontpanelen de typische look van oude leren stoelen weerspiegelen en een spannend contrast vormen met het rode marmer en ruwe messing. De stedelijke charme wordt onderschreven door de open betonnen muren die door het hele hotel en de kamers lopen. Deze tonen ook in Ella de typerende Ruby signatuur; hoge plafonds, fris helder wit, glazen regendouches geïntegreerd in de kamers, houten wandbekleding en eikenhouten vloeren. Het design-hoogtepunt in iedere kamer is de ‘Late Night’ maanlamp, waarvan de kabel de skyline van Keulen weergeeft.         

Het nieuwe gebouw, gelegen op de rustige binnenplaats van het voormalige Capitol, ligt in het centrum van Keulen. Naast talrijke restaurants en cafés zijn er volop mogelijkheden om te winkelen alsook verschillende bioscopen en clubs. Dit maakt de Hohenzollernring een van de populairste straten van Keulen. Met het openbaar vervoer is het vanaf de Friesenplatz vijf minuten naar het centraal station en 25 minuten naar de luchthaven Keulen/Bonn.   

Bomen

Het gebouw, dat door architect Christoph Ingenhoven volgens de hoogste duurzaamheidsnormen is ontworpen, is op het eerste gezicht al indrukwekkend. Een bijzondere blikvanger zijn de bijna 100 bomen en struiken die op het verspringende gebouw zijn geplant. Het concept hiervoor is ontwikkeld door de Zwitserse landschapsontwerper Enzo Enea.

Ruby Ella staat onder leiding van de in Keulen geboren Daniel Suré. De ervaren hotelmanager heeft zijn ervaring opgedaan in gerenommeerde hotels in Zwitserland en Duitsland. "De ligging van onze Ruby Ella tussen het Belgisches Viertel en de wijk Gerling is perfect om het Keulse leven op eigen houtje te ontdekken. Of het nu een zakenreis of een stedentrip betreft, met een paar stappen sta je midden in de actie,” zegt Suré. 

Overig nieuws