Ruby Hotels opent nieuw flagship hotel in Düsseldorf

Auteur: redactie
Ruby Hotels opent nieuw flagship hotel in Düsseldorf

Ruby Hotels, het hotelmerk uit München, grondlegger van de 'Lean Luxury'-filosofie en geleid door oprichter en CEO Michael Struck, runt reeds twee hotels in Düsseldorf - Ruby Coco midden in de KÖ-Galerie en Ruby Leni in de wijk Friedrichstadt, net ten zuiden van de Königsallee - en de eveneens in het centrum gelegen co-working space Ruby Carl. En hier om de hoek, aan de Kasernenstrasse 39, opent de hotelgroep haar derde hotel: Ruby Luna.

Het iconische, op de monumentenlijst geplaatste voormalige gebouw van de Commerzbank is in de jaren zestig gebouwd en een toonbeeld van de optimistische en voortvarende economische spirit uit die tijd. Architectonisch wordt het beschouwd als één van Duitsland's meest opzienbarende highrise-gebouwen. Het innovatieve gevelontwerp, de open betonstructuur en de verhoogde begane grond doen lijken of het gebouw zweeft. Funfact; het eerste drive-through bankloket in Duitsland werd hier geopend.

Ruby Luna's interieur design grijpt terug op dit tijdperk, waarin vrijwel alles mogelijk leek. De eerste mens in de ruimte en het verkennen van het heelal - de fascinatie en vrolijkheid van deze futurische wereld reflecteert zich door het hele hotel. De 'zwevende' open benedenverdieping is rondom van glas voorzien. Samen met de zichtbare ruwe betonconstructie creëert dit een uniek gevoel van ruimtelijkheid in de openbare delen. De voormalige betonnen hellingbaan naar de kelder is bekleed met glazen panelen waardoor je een vrij zicht naar beneden krijgt. Ook het gedeelte van de voormalige portiersloge met het originele schakelbord is vakkundig in de lobby geïntegreerd. En overal waar de gast kijkt zijn raketten en 'ruimtecapsules' te zien, die de jongste jeugdherinneringen van menigeen kietelen en ze even terugnemen naar de nostalgische kermis. Talloze decoratieve elementen brengen de Space Age tot leven en laten de gasten verwonderen en glimlachen. De bar van Ruby Luna – de langste van alle Ruby Hotels – heeft goudkleurige glaspanelen, terrazzo en flagstones die een glamoureus contrast vormen met het ruwe beton.

Wetenschappelijk gegarandeerde nachtrust

Alle kamers zijn uitgerust volgens Ruby Hotels' door slaapwetenschappers goedgekeurde formule voor een rustige nachtrust. Dit betekent volledige geluidsisolatie, verduisteringsgordijnen, hoogwaardig linnengoed en extralange en brede op maat gemaakte matrassen. Het interieur van de kamers heeft de onmiskenbare Ruby signature; een frisse witte afwerking, hoge plafonds, geïntegreerde glazen regendouches, houten lambrisering en hoogwaardige eikenhouten vloeren creëren een gevoel van luxe. Designelementen van de buitengevel komen terug in de kersenhouten wandpanelen. De kamer wordt gecompleteerd met de voor Ruby typerende Marshall gitaarversterker waarmee de gasten de keuze hebben om een eigen intergalactische playlist te draaien of de zelf meegenomen – of een bij de receptie geleende – gitaar kunnen inpluggen. Ook kan er afgestemd worden op het eigen internetradiostation van de hotelgroep, 'Ruby Radio'.

De Ruby-gasten kunnen kiezen uit vijf verschillende kamertypes; de karaktervolle NEST- en COSY-kamers van respectievelijk ca. 15 m² en 16 m², de LOVELY-kamers met ca. 19 m² perfect voor een weekend-for-2 en de WOW- en LOFT-kamers die beide ruim 20 m² beslaan en beide uitzicht hebben over Düsseldorf.

Drie voor het publiek toegankelijke buitenruimtes ondersteunen de Flagship-status - het terras voor de hoofdingang heeft de typische Ruby vibes met volop ruimte om te zien en gezien te worden; de binnenplaats 'Lunar Dunes' is als een oase van rust in een buitenaards woestijnlandschap mèt een eigen UFO; rooftopbar 'Observatory Bar' op de 13e verdieping biedt een adembenemend uitzicht over Düsseldorf en de nachtelijke sterrenhemel.

Captain-on-board

De dagelijkse leiding van Ruby Luna is in handen van Konstantin Olbrecht: "Ruby Luna is architectonisch uniek en ons designteam heeft veel sfeer toegevoegd om ervoor te zorgen dat elke gast van een heerlijk verblijf zal genieten. Düsseldorf is en blijft een belangrijke businesslocatie. We vertrouwen er dan ook op dat de zaken snel weer zullen aantrekken."

"Düsseldorf is een van de meest dynamische steden in Duitsland voor Ruby", zegt Michael Struck. "Het is een vanzelfsprekend dat we hier vertegenwoordigd willen zijn met drie hotels en een Ruby Workspace. Terwijl onze gasten profiteren van een ruime keuze aan beschikbaarheid, locaties en experiences, heeft Ruby voordeel van de operationele synergieën op het gebied van personeel en inkoop. We denken en handelen op de lange termijn."

Net als de andere hotels van de groep volgt het nieuwe hotel in Düsseldorf de 'Lean Luxury'-filosofie van Ruby: een locatie in het hart van de stad, top design en hoogwaardige uitvoering van de basisbehoeften. Dit alles wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs gerealiseerd door consequent het overbodige uit te sluiten en te focussen op het essentiële.

"Dit werkt omdat wij, naar het voorbeeld van moderne luxejachten, alle luxe in een betrekkelijk kleine ruimte onderbrengen en het niet-essentiële simpelweg weglaten. Binnen onze organiseren gebruiken we technische oplossingen die afwijken van hetgeen gebruikelijk is in onze branche. We plannen en bouwen meer modulair, centraliseren meer en achter de schermen standaardiseren we op consistente wijze. Dit helpt ons om een luxueuze en unieke hotelervaring betaalbaar te maken voor onze gasten", licht Struck de strategie van de hotelgroep toe.

Foto: © Ruby Hotels

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws