Slecht nieuws: wijn wordt echt duurder volgend jaar

30 augustus 2017 | Thijs Jacobs

In juli werd er al voor gewaarschuwd, maar de boze droom van iedere wijnliefhebber is waarheid geworden. De wijnoogst in Europa is voor een groot deel mislukt vanwege extreem weer. 

Wanneer begin volgend jaar de productie van 2017 op de markt komt, zal de consument het in de portemonnee gaan merken. Frankrijk verwacht in 2017 zelfs 18 procent minder wijn te produceren vergeleken met het voorgaande jaar. In bepaalde gebieden in Spanje ligt dat percentage nog hoger.

Hoeveel duurder wordt wijn?

Bij goedkopere wijnen gaat het om een prijsverhoging van vijftig tot zestig cent, terwijl je bij duurdere wijnen straks enkele euro's duurder uit bent. Naar verwachting zijn het vooral de wijnboeren die de ergste klappen opvangen. Naar verluidt hanteren supermarkten de 'magische grens' van 3,44 euro als gemiddelde prijs voor een fles wijn. Als wijn gemiddeld duurder is, dan haakt de consument af. Ilja Gort vertelde in het AD dat hij verwacht dat supermarkten de wijnboeren 'gaan uitknijpen' en dat er meer wijn wordt geïmporteerd uit landen zoals Chili en Argentinië. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Achtergronden
Award Familiehotel 2020 gaat naar Preston Palace  

Preston Palace is voor de zesde maal op rij uitgeroepen tot 'Familiehotel van het Jaar'. Maar liefst 83% van de stemmers stemde op het Twentse all-inclusive resort. Om haar dankbaarheid te benadrukken doneert Preston Palace aan een goed doel dat zich inzet voor families, krijgen alle medewer...

Booking.com OTA's
Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties

Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties voor appartementen, vakantiehuizen en villa's; het nieuwe systeem maakt het makkelijker voor reizigers om de kwaliteit van unieke verblijfsplekken te vergelijken. Reizigers hebben tegenwoordig meer keuze dan ooit als ze...

Personeel
De nieuwste technologische tools voor het koesteren van talent

Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren van talent een humanistisch standpunt in van de mensen van een organisatie van wie het doel in lijn is met het bedrijf dat talent ontwikkelt en koester...

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Achtergronden Internationaal
Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers. Chatha...

Columns
Column Hans van Spronsen: OK Boomer

Wellicht heeft u het de afgelopen weken of maanden online voorbij zien komen, de nieuwe online grap die graag wordt verspreid door millennials en de generaties die daarop volgen; ‘OK Boomer’. Kort gezegd is het een grapje met een serieuze kern, de term werd zelfs al gebruikt in het parle...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: