Sweeply en Hotels for Trees werken samen om duurzaamheid in de gastvrijheid te herdefiniëren

Auteur: redactie
Duurzaamheid 14 december 2023
Sweeply en Hotels for Trees werken samen om duurzaamheid in de gastvrijheid te herdefiniëren

Sweeply, een toonaangevende innovator in housekeeping en taakbeheeroplossingen voor de hospitalitysector, kondigt met trots haar strategische partnerschap aan met Hotels for Trees, een groen non-profit initiatief gewijd aan wereldwijde herbebossing. Deze samenwerking betekent een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van duurzaamheid binnen de horeca.

Met een aanwezigheid in meer dan 12 landen en met meer dan 150 klanten, is Sweeply een specialist in housekeeping en taakbeheer. Hotels for Trees, opgericht in 2021 door bekenden uit de sector Linde Borger en Floris Licht, zet zich in om de impact van de horeca op het milieu tegen te gaan door bomen te planten voor elke overgeslagen kamerschoonmaak in samenwerking met de Nederlandse stichting Trees For All. Deze samenwerking heeft tot nu toe geresulteerd in de aanplant van meer dan 250 duizend bomen wereldwijd.

Linde Borger, Chief Tree Planting Officer bij Hotels for Trees, is erg enthousiast over de samenwerking: "We zijn verheugd om met Sweeply samen te werken en onze gedeelde visie op duurzaamheid op elkaar af te stemmen. Dit partnerschap gaat verder dan het planten van bomen; het benadrukt de vitale verbinding tussen duurzaamheid, digitalisering en gasten contact.”

Sweeply CEO Petur Orri Saemundsen benadrukt ook het innovatieve aspect van deze samenwerking: "Door door deze samenwerking met Hotels for Trees gaat Sweeply verder dan conventionele grenzen om duurzame gastvrijheid na te streven. Deze samenwerking betekent een doelgerichte stap, waarbij operationele efficiëntie en technologie worden gecombineerd om een groen doel te ondersteunen."

Als onderdeel van deze samenwerking heeft Sweeply toegezegd om 100 bomen te financieren aan het begin van de samenwerking waarbij er vervolgens iedere maand nog eens 25 bomen worden gedoneerd. Verder stelt de optionele schoonmaakfunctie van Sweeply gasten in staat om op een makkelijke manier te kiezen voor het overslaan van de dagelijkse schoonmaak. Elke keer dat dit gebeurt wordt een boom geplant, wat bijdraagt aan het ambitieuze doel van Hotels for Trees om vanaf 2025 jaarlijks minstens 1 miljoen bomen te planten.

Centraal in het aanbod van Sweeply en Hotel for Trees staat een uitgebreid systeem dat is ontworpen om de workflows van het personeel te synchroniseren, gebruiksvriendelijke software te gebruiken en de berichtgeving naar gasten toe te verbeteren. Deze geïntegreerde aanpak vertegenwoordigt een collectieve inspanning om praktische oplossingen te bieden voor hotelpartners die zich in willen zetten voor een duurzamere hotelwereld.

"Ons partnerschap gaat niet alleen over het planten van bomen; het is een strategische stap naar het vormgeven van het toekomstige landschap van de gastvrijheidssector," vervolgt Saemundsen. Sweeply's beslissing om samen te werken met Hotels for Trees was snel gemaakt. In tegenstelling tot veel andere initiatieven, plant Hotels for Trees echte bomen in plaats van zaden waarbij er voortdurend wordt gekeken naar de groei en integratie van elke geplante boom in het lokale ecosysteem.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws