Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

24 september 2020 | Thijs Jacobs

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam dit jaar weer een bijzonder ingrediënt van het jaar uitgekozen. Dit keer kiest chef Schilo van Coevorden, geheel in stijl voor een ingrediënt dichtbij huis. In samenwerking met Kingfish Zeeland zal Hiramasa Kingfish de inspiratie zijn voor een reeks nieuwe gerechten. Er wordt de komende weken aan een exclusief nieuw menu gewerkt welke op 14 oktober voor het eerst geserveerd zal worden in Taiko Cuisine.

Taiko New Year!

Geïnspireerd door de Chinese kalender viert Taiko haar verjaardag met het  “Taiko New Year”. Zes jaar geleden opende Taiko voor het eerst haar deuren en dit jaar wordt tijdens deze viering het nieuwe menu met het ingrediënt van het jaar, de Hiramasa Kingfish, onthuld.

Executive Chef, Schilo van Coevorden: “Dit jaar is anders gelopen dan wij hadden verwacht en daarom zijn we bijzonder trots op het ingrediënt van het jaar, de Hiramasa Kingfish. In deze ongelofelijke tijd waar lokaal weer belangrijker werd, hebben wij een verantwoord gekweekte, mooie vis gevonden in Zeeland. Deze bijzondere vis heeft zijn oorsprong in Japan en is bijzonder mals en vettig: perfect voor sushi en sashimi. Ik kijk ernaar uit om onze gasten te verwelkomen met een nieuw, sensationeel menu waarbij de aandacht ligt op een duurzaam, lokaal ingrediënt.”

Hiramasa Kingfish

De Hiramasa Kingfish, die dit jaar de hoofdrol mag spelen komt van het in Zeeland gevestigde Kingfish Zeeland. Hier wordt de Hiramasa Kingfish, ook wel bekend als de Dutch Yellowtail en vaak verwisseld met soortgelijke vis Hamachi, gekweekt in het marien estuariumwater van de Oosterschelde, een Natura 2000-natuurgebied, om een lokale, gezonde, premium delicatesse te leveren. De Hiramasa Kingfish is door de Good Fish Foundation aanbevolen als ‘Green Choice’ en daarom een uitstekend duurzaam alternatief.  

Vanaf 14 oktober kunnen gasten genieten van onder andere Crispy Seaweed Hiramasa Pizza, Binch?tan Kama with Sweet Soy en overige originele en verrassende bereidingswijzen van de Hiramasa Kingfish. Het speciale 8-gangen Omakase menu waarbij de Hiramasa Kingfish een hoofdrol speelt, zal verkrijgbaar zijn voor € 125. Gasten kunnen hun lievelingsgerechten ook a la carte bestellen. Taiko Cuisine zal daarnaast ook een vegan Omakase menu serveren voor liefhebbers.

Openingstijden Taiko Cuisine en Taiko Bar

Taiko Cuisine zal openen zoals gasten dit gewend waren maar zal daar bovenop nu ook op de zondag open zijn, dit betekent zeven dagen culinair genieten. De keuken zal geopend zijn tussen 18:30 en 22:30 uur. Taiko Bar zal daarbij drie dagen in de week openen, van donderdag tot en met zaterdag. De keuken van Taiko Bar zal geopend zijn van 16:00 tot 22:30 uur.  

Ontbijt en lunch in de Brasserie

De Brasserie, die voor de zomer even veranderde in de Taiko Summer Edition, zal ook zeven dagen per week geopend zijn voor ontbijt en lunch. Vanwege het succes van de Taiko Summer Edition, waarbij de signature dishes van zowel de Brasserie als Taiko werden geserveerd, zullen een aantal van de favorieten op de menukaart blijven staan. Gasten genieten hier onder andere van zeetong à la meunière of op de Josper gegrilde zeebaars. Ook Taiko klassiekers waaronder de miso black cod, en de heerlijke Wagyu-hamburger of Wagyu-ramen kunnen besteld worden in de Brasserie.

Taiko’s sushi chef blijft ook live zijn kunsten vertonen in de Brasserie en zal ter plaatse verse gerechten waaronder Hiramasa Kingfish nigiri, soft shell crab roll en Nam Jim Oysters bereiden. Alle gerechten kunnen worden gecombineerd met bijpassende wijnen, sake of cocktails uit Taiko Bar.

Over Taiko Cuisine

Een hommage aan de mooie smaken en texturen uit het Verre Oosten, dat is chef Schilo van Coevorden’s Taiko Cuisine in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Dit maakt Taiko al jaren absoluut onweerstaanbaar voor zowel goed ingewijde locals als internationale fijnproevers.

Ook in Dubai genieten gasten vanaf 10 november van de bijzondere Taiko favourites in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen uit het Verre Oosten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Akkoord!  

Naast Van der Valk met een dikke 700 miljoen euro omzet en Fletcher met 285 miljoen omzet in 2019, zijn er nog een stuk of vijf echt Nederlandse ketens over (Westcord, Eden, Bastion, Inntel, Amrâth en Postillion) met een gezamenlijke omzet van zo’n 430 miljoen in 2018 en vast wel meer in ...

Tech Longread
Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 1)

Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte Stef Driessen hoteliers al op het hart dat ze snel moesten anticiperen op de opkomst van voice assistants zoals Siri en Cortana. Toch zijn er in Ned ...

Park Boswijk zoekt een ondernemende general manager

Park Boswijk ligt in een parkachtige omgeving in midden-Nederland en bestaat uit een wooncomplex met 364 appartementen en ongeveer 500 bewoners. Voor bewoners biedt Park Boswijk tal van voorzieningen waar ze gebruik van kunnen maken. Zoals een terras met uitzicht op de parkachtige tuin met twee vijv ...

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: