Te weinig gezond lunchaanbod in pretparken

16 november 2016 | Jorien Slager

Attractieparken en dierentuinen kunnen en moeten veel meer doen om hun gasten gezond eten en drinken aan te bieden. Gezonde keuzes zijn beperkt beschikbaar en vaak nauwelijks te vinden tussen het overdadige aanbod van ongezonde lekkernijen. Dit blijkt uit onderzoek dat adviesbureau Schuttelaar & Partners heeft uitgevoerd onder 31 attractieparken en dierentuinen.

Slechts een op vijf attractieparken biedt een gezonde verrassing voor kinderen. Dit terwijl driekwart van de consumenten aangeeft het een goed idee te vinden als dagattracties gezonde producten meer zouden promoten.

Uit een inventarisatie van menukaarten blijkt dat deze vooral vette, zoute en zoete lunchgerechten aanprijzen. Hoewel vaak ook belegde broodjes en soep te koop zijn, en soms salades of gezonde snacks, moet je goed zoeken om deze te vinden. Dierentuinen doen het doorgaans iets beter dan attractieparken. Dierenpark Amersfoort en de Efteling kwamen als beste uit de bus.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Regelgeving OTA's KHN
KHN roept nieuwe kabinet op om verbod op ‘beste prijsgaranties’ boekingssites 

Gisteren, donderdag 23 november, maakte de Belgische regering bekend dat zij een wetsvoorstel gaan indienen waarmee de ‘beste prijsgaranties’ van boekingssites, zoals Booking.com en Expedia, worden verboden. "Als dit verbod er in België komt, waarom dan ook niet in Nederland?&q...

Awards OTA's
HotelSpecials wint award voor Beste gebruik van Search in travel

HotelSpecials heeft de Dutch Search Award binnen weten te halen voor de categorie ‘Beste gebruik van Search in Travel’. Het in Haarlem gevestigde boekingsbedrijf verslaat hiermee de concurrenten OAD en Weekendjeweg. De Dutch Search Awards zet de topspelers van de Nederlandse searchin...

Personalia Chefs
Post-Plaza kiest voor kwaliteit met nieuwe Chef

Jarst Bekius is per direct de nieuwe Chef van Post-Plaza. Jarst komt van restaurant Ratatouille Food + Wine, het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant uit de Haarlemse binnenstad. Zijn carrière is hij gestart als souschef bij Vis en Ko, van SVH meester-kok Imko Binnerts. Met de aanstell...

Achtergronden
La Bergère Group wordt LBG Hotels & Spaces

LBG Hotels is voortaan de nieuwe merknaam waarmee La Bergère Group, het creatieve brein achter hippe en innovatieve hotels in Maastricht en Amsterdam, verder gaat. En dat betekent meer dan alleen een naamsverandering. Deze week presenteert LBG Hotels haar nieuwe positionering in de hospitalit...

Personeel
FNV Horeca wil in gesprek met horecamedewerkers over cao

FNV Horeca wil samen met ontevreden horecamedewerkers in gesprek over de de nieuwe horeca cao en organiseert bijeenkomsten. De werknemersorganisatie is niet blij met de uitkomst van de nieuwe cao horeca. Volgesn het FNV zal de koopkrachtdaling die in de afgelopen jaren is ontstaan niet verbeteren en...

Van der Valk
Bouw Van Der Valk Leeuwarden loopt vertraging op

Het nieuwe Van der Valk Hotel bij leeuwarden heeft vertraging opgelopen. De bouw van het hotel en het restaurant ligt zo'n zes weken achter op schema. Het hotel gaat daarom pas begin volgend jaar open, een exacte datum is nog niet bekend. Een van de oorzaken van de vertraging is het slechte, ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: