Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

30 november 2020 | redactie

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Stilzitten is er echter niet bij. Een aantal hotels heeft de handen ineengeslagen en biedt via www.valkculinair.nl een vijfgangen kerst-menubox aan die landelijk gekoeld aan huis bezorgd wordt.

Valk smaken in een nieuw jasje

De landelijke kerst-menubox is een initiatief van Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel, die overigens ruiterlijk toegeeft niet de eerste te zijn die menuboxen aanbiedt. Eigenaar Bob Zeeuw van der Laan vertelt: “We wilden deze Kerst iets extra’s doen. We hebben onder leiding van meesterchef André van Doorn met ons team een feestelijk 5-gangenmenu samengesteld. Het zijn de smaken van Van der Valk, maar in een nieuw, fris jasje. Het resultaat is iets om trots op te zijn.”

Meekoken met de chef

Gasten gaan thuis zelf aan de slag om hun menu in elkaar te zetten en krijgen met behulp van video’s en instructiekaartjes tips. Ook voor de opmaak van het bord. Tijdens de kerstdagen kunnen gasten bovendien live verbinding maken met de chefs voor tips tijdens het koken. Zo bereiden gasten als het ware samen met de chefs een uniek diner thuis. Zeeuw van der Laan: “Het mooie is dat we met een aantal Valk vestigingen samenwerken om dit mogelijk te maken. Onze menuboxen worden door heel Nederland gekoeld thuisbezorgd. En ze zijn af te halen bij een aantal Valk vestigingen.. Het is een feestje om vervolgens thuis het menu in elkaar te zetten. Met de instructies van onze chefs kan dat niet mislukken. Bovendien hoeven onze gasten zich niet druk te maken over de boodschappen voor het kerstdiner, alles zit in één box.”

De menubox van Van der Valk is vooralsnog alleen voor Kerst verkrijgbaar; of het initiatief na de Kerst een vervolg krijgt wordt later bepaald. De box komt ook in een vegetarische variant. Een wijnarrangement met bijpassende wijnen kan meebesteld worden en wie de complete Valk ervaring thuis wil hebben kan via Valk At Home ook nog tafellinnen, servies en decoratie bestellen.

Kerstgevoel

“Het zit in ons DNA om onze gasten te willen verwennen, juist met Kerst. Natuurlijk gaat gezondheid voorop; maar het voelt bijna tegennatuurlijk om gasten niet te kunnen verwelkomen deze Kerst. Dat we met deze boxen onze gasten thuis toch een feestelijke Kerst kunnen bezorgen samen met Valk collega’s in het hele land, dat doet ons goed.”

Foto: Eljee Bergwerff Photography

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Personeel Hotelketens
Rob Hornman nieuwe Managing Director bij Flemings Hotels

Flemings Hotels heeft per januari 2021 de Nederlandse Rob Hornman aangesteld als Managing Director van de toonaangevende hotelgroep. In deze functie is Hornman verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van alle 18 accommodaties die onder de hotelgroep vallen. Daarnaast zal hij zich bezighoude ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Achtergronden
De stelling van de maand: De MICE-markt wordt en blijft hybride

In deze nieuwe rubriek 'De Stelling van de Maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De eerste stelling luidt ...

Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

Interview
15 jaar geleden in Hospitality Management: Tolmeijer en Monaco

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een interview uit 2006 met Bas Tolmeijer en Francesco Monaco, directeuren van het Euro ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: