Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

7 november 2017 | Roy Spijker

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt.

 
Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld en de strijd zijn aangegaan. De volgende leerbedrijven hebben de top 10 gehaald, in alfabetische volgorde:
 
Brasserie Flo Maastricht
Eurest UMCG in Groningen
GrachtenAtelier in Utrecht
Het Hooihuis in Roosendaal
Hotel Okura Amsterdam
Italian Bar-bistro City Hall Leiden
Le Brasseur in Maarssen
Lot en de Walvis in Leiden
Restaurant Instock Amsterdam
Ria Joosten Catering in Neer
 
Een enorme sprong is er gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Maar liefst 183 genomineerden waarvan 143 leerbedrijven daadwerkelijk zijn aangemeld voor de wedstrijd. Dat is beduidend meer dan de 111 tegenover 84 van 2016. “We merken dat steeds meer bedrijven veel werk maken van opleiden en daarvoor goede omstandigheden creëren. In alle eerlijkheid komt dat ook door de grote vraag naar leerlingen: bedrijven moeten steeds meer werk maken van goede arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden om aan personeel en leerlingen te komen. Dat er opnieuw drie bedrijven in de top 10 staan die vorig jaar ook al hoog zijn geëindigd, geeft aan dat goed werkgeverschap zich uitbetaalt in waardering van leerlingen en medewerkers. En uiteindelijk ervaart de gast dat ook bij zijn bezoek aan het bedrijf,” aldus voorzitter van de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca Ricardo Eshuis (directeur SVH). Naast de hoeveelheid leerbedrijven is er nog iets opvallends aan de top 10 van dit jaar geeft Eshuis aan. “De diversiteit van bedrijven is dit jaar minder dan in de afgelopen jaren: nu is het vooral ‘traditionele horeca’ die de top 10 domineert, met drie duidelijke uitzonderingen: Eurest in het UMCG van Groningen, het veelzijdige Grachtenatelier in Utrecht en Ria Joosten Catering in Neer. Een aantal bedrijven valt buiten de top 10, omdat zij een beoordelingsronde hebben gemist. Dat is jammer, omdat het bedrijven zijn die vaak wel over erg goede opleidingsplannen beschikken. Maar in een wedstrijd als deze tellen alle onderdelen mee. Het is topsport.”
 
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Namens de branche organiseert SVH deze wedstrijd. Na de nominatieronde gaven docenten, leermeesters en leerlingen hun beoordelingen over de genomineerde leerbedrijven in de beoordelingsronde. Hieruit is de top 10 ontstaan. De 10 leerbedrijven die aan de eisen van de reglementen voldoen en die de meeste punten hebben, krijgen bezoek van de voorzitter of een commissielid. Op basis van deze bezoeken beoordeelt de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca de top 10 leerbedrijven en bepaalt aan de hand van de bevindingen de top 3. De top 3 wordt bekendgemaakt op woensdag 6 december, waarna de gehele commissie deze bedrijven zal bezoeken om aan de hand van beoordelingscriteria de winnaar te bepalen. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2015 en 2016.
 
Horecava
De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt op donderdag 11 januari 2018 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De winnaar krijgt de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 en wint eveneens de trofee, een dag meelopen met een SVH Meester en een muurschildje met de titel. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie om zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel te drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 krijgen beiden een muurschildje met hun titel en mogen ook een dag meelopen met een SVH Meester.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

Het coronavirus komt steeds dichterbij, maar wat is de impact op de logiesverstrekkers in ons land? Het RIVM en KHN hebben de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij gezet, waarbij ook wordt gekeken naar de impact van de verspreiding van het virus op jouw onderneming. We ...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Achtergronden Tech
Reissector: Google wordt nu echt een maatje te groot

Ruim dertig bedrijven uit de reissector dienen een klacht tegen Google in bij de Europese Commissie. Google geeft namelijk de resultaten uit de eigen zoekmachine voorrang op het aanbod van reisbedrijven, zo meldt de Financial Times. Met andere woorden: als je googelt naar een hotel in Praag, dan zie...

Interview
"Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten"

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: