U heeft gezocht op : horecava

19 mei 2020 Rotterdam Coronacrisis
Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen worden veel beurzen en evenementen uitgesteld. De organisatie van Gastvrij Rotterdam heeft besloten ook de vakbeurs, die gepland stond van 21 t/m 23 september 2020, uit te stellen naar 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy....

23 januari 2020 Food Branded Content
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

15 januari 2020 Personalia Mensen
RAI Amsterdam benoemt Luuk Scholte tot Domain & Partnership Manager

Na zeven edities leiding te hebben gegeven aan Horecava is Luuk Scholte door RAI Amsterdam benoemd tot Domain & Partnership Manager. Carlijn Groen, huidig Exhibition Manager van Horecava, neemt het stokje van Luuk Scholte over. Luuk Scholte is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het rea...

15 januari 2020 Awards
Finalisten AF&BM's F&B Professional of the Year '20 bekend

Op woensdag 15 januari is op de Horecava duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde F&B Professional of the Year award. Gedurende een maand kon er gestemd worden op de negen genomineerde kanshebbers. Een recordaantal van 5...

15 januari 2020 Awards
Koffiekopje van koffiedrab wint Horecava Innovatie Award

Met The Lucky Cup, een koffiekopje gemaakt van koffiedrab, won You Lucky Bird, maandag de Horecava Innovatie Award in de categorie Concepts & Design. Nederlanders drinken met elkaar zo’n 18 miljard kopjes koffie en daarbij ontstaat elk jaar ruim 250 miljoen kilo koffiedrab. Veel daarvan...

14 januari 2020 KHN Ondernemen
Toegenomen arbeidsplaatsen horeca vrijwel volledig ingevuld door uitzendkrachten en oproepkrachten

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) presenteerden vandaag tijdens de Horecava de nieuwe Arbeidsmarktrapportage horeca. De resultaten laten zien dat de werkgelegenheid in de horeca verder toeneemt. Tussen 2020 en 2025 zijn jaarlijks zo’n 150.000 nieuwe me...

12 januari 2020 Economie Culinair
Nederlandse restaurants kunnen jaarlijks 582 miljoen euro besparen

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit besparingspotentieel is maandag 13 januari bekendgemaakt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam op de slotdag van de Food Waste Challenge. Ook is het...

16 december 2019 Awards F&B
Stem op jouw F&B Professional of the Year 2020

De stembus is open! De AF&BM zoekt dé F&B Professional of the Year! Bekijk via deze link de profielen van de genomineerden door op de foto's te klikken en stem op de professional die volgens jou binnen zijn/haar vakgebied met kop en schouders boven de rest uit steekt. De winnaa...

10 december 2019 Awards F&B
Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

9 november 2019 Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

9 oktober 2019 Interview Longread
Van der Valk-telgen zetten nieuw hotelmerk in de markt

Met vier opererende hotels, drie die in afzienbare tijd worden geopend en de ambitie om 20 hotels te hebben, heeft Nederland er een serieuze hotelketen bij. Directeur én Van der Valk-telg Martien Heinrichs ontvouwt de voorgeschiedenis en de plannen van zijn Gr8 Hotels. Heinrichs is samen ...

9 oktober 2019 Amsterdam Personalia
Nieuwe directie voor KIT Hospitality

Marielle van Rumpt (32, rechts op de foto) en Ineke Noordhoek (42) vormen de nieuwe directie van de Hospitality-afdeling van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Onder KIT Hospitality vallen Café De Tropen, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel. De tweekoppige direc...

2 oktober 2019 Awards
Wieteke en Ed Breuren van Stadshotel Van Rossum Woerden Meest Markante Horecaondernemer van Nederland

Wieteke en Ed Breuren van Stadshotel Van Rossum in Woerden zijn maandagavond 30 september 2019 uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2019/2020. De bekendmaking vond plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De trotse winnaars ontvingen de prijs uit handen van Robert Kr...

25 september 2019 Awards Duurzaamheid
Blooming meest duurzame hotel van het land

Na eerder dit jaar brons (Dutch Hotel Award) en zilver (Zoover Award) te hebben gewonnen, is het voor hotel blooming nu goud wat de klok slaat. Gisteren werden tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de Gaia Green Awards uitgereikt. Deze awards gaan naar de restaurants, strandpaviljoens en hote...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. "...

11 juli 2019 Events Branded Content
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019: topwedstrijden en vakinformatie

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

24 juni 2019 Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

18 april 2019 Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

6 februari 2019 Onderwijs Interview
Rondetafelgesprek met hotelschooldirecteuren

De samenleving draait op mbo’ers en de hotellerie vormt daar geen uitzondering op. Maar hoe blijft de sector aantrekkelijk genoeg voor zelfbewuste 17-jarigen, die hun leerbedrijf selecteren op de factor leuk en afhaken bij een snauw van de chef? Vier ROC-directeuren wisselen onder leiding van ...

22 januari 2019 Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

9 januari 2019 Awards F&B
Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend

Op woensdag 9 januari is op de Horecava in het InnovationLAB duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan nemen om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year 2019’. Gedurende een aantal weken kon er gestemd worden op de tien gen...

9 januari 2019 Awards Van der Valk
Van der Valk hotel Sassenheim-Leiden winnaar Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam is op dinsdag 8 januari Van der Valk hotel Sassenheim-Leiden bekroond tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019. Hotel Okura uit Amsterdam pakte de tweede plaats en Euromast Rotterdam werd derde. De commissie noemde deze editie een ...

7 januari 2019 Personeel KHN
Horecaondernemers liggen wakker van krappe arbeidsmarkt

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava - de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019. Uit de resultaten blijkt dat 72% van de ondernemers in de horeca vertrouwen heeft i...

7 januari 2019 Achtergronden KHN
Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava – bekend dat zij samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag organiseert voor de horeca. Doel is om er samen voor te zorgen dat zoveel mogelijk horecaondernemers op 21 mei 201...

3 januari 2019 Duurzaamheid
Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen ho...

11 december 2018 Awards F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

28 november 2018 Awards F&B
Interview René Giel over F&B Professional of the Year

Op 5 december is de sluitingsdatum voor het aanmelden van jouw favoriete F&B-professional. Wie is volgens jou dé inspirator, dé visionair, maar bovenal de beste F&B-professional in Nederland? Volgens René Giel, voorzitter van de AF&BM, heeft de organisatie vooralsnog...

12 november 2018 Awards F&B
Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

“De wereld wordt steeds kleiner”, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). “Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze et...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

10 oktober 2018 Onderwijs Blog Duurzaamheid
Blog Pim van het Reve: duurzaam Food & Beverage concept

Nu de zomervakantie alweer een eeuwigheid geleden lijkt en iedereen alweer volop in bedrijf is, staat de eerste grote Nederlandse horecavakbeurs na de zomervakantie op het programma; Gastvrij Rotterdam. Een mooie plek om nieuwe inspiraties op te doen, te netwerken maar bovendien de plek waar de prij...

20 september 2018 Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

7 september 2018 Events Achtergronden
Het meest bourgondische evenement voor de horeca

Van 8 tot en met 10 oktober staat Maastricht in het teken van bourgondisch genieten, innovatie, inspiratie en netwerken. Dan vindt immers de oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, plaats. Deze horecabeurs mag dan wel de oudste van Nederland zijn, oubollig is het event zeer zeker niet. ...

11 juli 2018 Interview Longread
Een dag meelopen in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

De toekomst van de hospitalitysector ligt in handen van de jongeren. De nieuwe generatie rammelt aan de poort, staat te trappelen om een frisse wind door onze branche te laten waaien. In het Amersfoortse Leerhotel Het Klooster worden zij binnen een commerciële omgeving opgeleid om later als hor...

18 juni 2018 Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

23 april 2018 Awards Achtergronden
Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun orga...

3 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview Bernard Lensink: ''Ik onderneem met andermans geld''

Dat wifi hier geen wachtwoord behoeft, is niet zo vreemd, want wie ‘van buiten’ zou op dit landgoed oneigenlijk gebruik kunnen maken van die faciliteit? Een historisch landhuis, anno 2018; de moderne tijd is in de vorm van wifi binnengeslopen. Niet bevreemdend, maar best wel lastig in zo...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc...

15 januari 2018 Awards Hotel
Hotello’s zijn gelukkig en scoren gemiddeld een 8,1

Afgelopen woensdag vond de 15e editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen, bracht ruim 1750 Hotello’s bij elkaar voor dit jaarlijkse congres. Deze editie luidde het th...

11 januari 2018 Awards F&B
Finalisten voor AF&BM's F&B Professional of the Year '18 bekend

Woensdag 10 januari werd in het InnovationLAB theater, tijdens de Horecava, tot op het laatste moment gestreden om een finaleplaats voor de F&B Professional '18 award! Juryvoorzitter Maarten Wessels nam ons voorafgaand eerst mee in zijn visie op het voortdurend veranderende hospitality lands...

10 januari 2018 Awards
Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2018, dat vandaag plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, is Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de...

22 december 2017 Awards F&B
Stem op jouw favoriete F&B Professional!

De AF&BM zoekt dé F&B Professional of the Year! Bekijk hier de profielen van de negen genomineerden en stem op de professional die volgens jou binnen zijn/haar vakgebied met kop en schouders boven de rest uit steekt. Op 10 januari om 11:00 uur worden de stemmen geteld en wordt in ...

7 november 2017 Awards
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld ...

9 oktober 2017 Awards
Nonso Chukwuma wint Columbus Trophy met Chooka

Vandaag werd voor de 14e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Nonso Chukwuma van Chooka de prijs uit handen van Stephanie van Oorschot & Charles van Goch , de juryleden van de Col...

5 oktober 2017 Awards
Nominaties Hotello of the Year Award 2018 geopend

De Hotello of the Year Award is de jaarlijkse verkiezing voor Hotello’s van een erkende Hoge Hotelschool opleiding in Nederland. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar door HotelloTOP uitgereikt aan de Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranc...

2 oktober 2017 Awards
Ken jij dé F&B Professional 2018?

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkte ook het bestuur van de AF&BM het afgelopen jaar in het grote aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het teken van de...

20 september 2017 Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua...

28 augustus 2017 Achtergronden
Vacature: Accountmanager cross media (v/m) 24-32 uur

Heb je grote belangstelling voor horeca en heb je bewezen commerciële ervaring? Dan is onze vacature wellicht iets voor jou. Gezocht: verkooptalent met ambitie Onze accountmanager is omzetverantwoordelijk. Je hebt telefonisch klantcontact en je hecht waarde aan een goede relatie met je kl...

5 juli 2017 Awards
Inschrijving Horecava Innovation Award 2018 geopend

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2018 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 27 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovati...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi...

31 mei 2017
Aanmelding Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 geopend

Aanmelding Beste leerbedrijf Horeca 2017/2018 geopend Op 1 juni gaat Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 van start. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is er als organisator helemaal klaar voor, maar zijn de leerbedrijven, leerlingen en docenten er ook klaar voor? Beste Leerbedrijf Horeca zorgt ...

30 mei 2017 Onderwijs Achtergronden Interview
The next generation in hospitality?

Ze worden de ‘Generatie Z’ genoemd, of ‘Post-Millennials’. De huidige groep studenten die op dit moment leert voor de toekomst van de Nederlandse horeca. Het is de eerste generatie die volledig is opgegroeid met internet, laptops, smartphones en apps. Is deze generatie nog we...

30 mei 2017 Culinair Interview
Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het fornuis van een sterrenrestaurant, dat zie je niet iedere dag. Het belang van die Michelinster mag volgens Peter niet onderschat worden: “St...

6 april 2017 Economie
UWV: Economische groei stuwt vraag naar horecapersoneel

De arbeidsmarkt in de horeca trekt aan. De sector profiteert van de aantrekkende economie en een sterke toename van het aantal toeristen. Consumenten hebben meer te besteden en eten vaker buiten de deur. Goed nieuws voor werkzoekenden die aan de slag willen in hotels, restaurants, fast service en ca...

22 februari 2017 Blog Management
Herman Rijksen: Hotelmanager moet aan reflectie doen

Stilstaan om vooruit te komen is dikwijls een lastige opgave voor een manager. Het komt er niet van. Morningmeeting, site inspectie met sales en de eigenaren komen morgen. We zien dat het moeilijk is ingesleten patronen te doorbreken. Als het gaat om communiceren, als het gaat om begrenzen, als het ...

30 januari 2017 Awards F&B
Maurice van Rossum F&B Professional of the Year 2017

Tijdens het jaargala van The Association of Food & Beverage Management (AF&BM) in Breakers Beach House van Grand Hotel Huis ter Duin, werd Maurice van Rossum als winnaar van de titel ‘F&B Professional of the Year 2017’ bekendgemaakt. Hij ontving de F&B-trofee en mag zich ...

25 januari 2017 F&B
Jacobs Douwe Egberts gaat samenwerken met twee hotelketens

Mensen bij elkaar brengen en banden versterken was het doel van het pop-up restaurant van Jacobs Douwe Egberts Professional tijdens de Horecava 2017. Dat is gelukt! Het restaurant leverde nieuwe samenwerkingen op met onder meer Carlton Hotel Collection en Postillion Hotels. Jacobs Douwe Egberts P...

13 januari 2017
Ruim 65.000 bezoekers voor Horecava

De Horecava kan terugkijken op een succesvolle editie. In totaal bezochten 65.328 professionals de vakbeurs. Dat is 3,7% procent meer dan in 2017. Beursmanager Luuk Scholte kijkt dan ook positief terugkijken op het evenement. “Het was een week waarin de positieve stemming overheerste. Aan a...

12 januari 2017
Zo zorg je voor een handicap-vriendelijke onderneming

Vandaag heeft Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn op de Horecava de campagne 'Meedoen met een handicap' gelanceerd. Met deze campagne wil Van Rijn Nederlanders bewust maken en inzicht geven in wat zij zelf kunnen doen om mensen met een beperking volwaardig ...

12 januari 2017 Food Awards
Finalisten voor F&B Professional of the Year ’17 bekend

Tijdens de Horecava zijn de drie finalisten bekendgemaakt die meedingen naar de titel 'F&B Professional of the Year 2017'. Onder het toeziend oog van vele horecaprofessionals, maakt René Giel van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) de genomineerden bekend....

11 januari 2017 Awards
DoubleTree by Hilton is beste horecaleerbedrijf van 2016

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station mag zich het Beste Leerbedrijf Horeca van het Jaar 2016 noemen. Het bedrijf kreeg deze titel tijdens de Horecava uitgereikt. De Jury was enorm te spreken over de hoge kwaliteit van de top 3. Toch was de commissie unaniem over de keuze van de winnaar...

10 januari 2017
SVH lanceert nieuwe examens en leermiddelen

Tijdens de Horecava zijn de nieuwe SVH branche-examens en leermiddelen Kok & Gastheer/-vrouw officieel gelanceerd. Bij de lancering waren auteurs, inhoudsdeskundigen, directie en docenten van de pilotscholen aanwezig. De nieuwe examens en leermiddelen vormen de nieuwe standaard voor de Nederl...

9 januari 2017 Koffie & thee
Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amster...

9 januari 2017 Hotel
HotelloTOP verbindt Future Hotello’s en de branche

Op woensdag 11 januari vindt de 4e editie van Future Hotello plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Ruim 200 studenten nemen deel aan dit netwerkevenement voor studenten aan, en recente alumni van, de Nederlandse Hotel Management Scholen. Tijdens Future Hotello wordt de verbinding gemaakt tuss...

9 januari 2017 Awards Bier
Bier van lokaal, gefilterd regenwater wint Horecava Innovation Award 2017

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 is een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater; Hemelswater: Code Blond van Hemelswater uit Amsterdam. “Storytelling en wereldverbeteren via voedsel komen in dit product prachtig bij elkaar,” oordeelt de...

9 januari 2017 Food trends Restaurant
Uit eten met virtual reality

Naar aanleiding van een succesvol Virtual Reality diner in mei 2016 en de grote interesse na deze avond, wordt VR Dining als start-up gelanceerd op de Horecava. Met VR Dining wordt een speciaal menu gekoppeld aan verschillende Virtual Reality ervaringen, om kennis op te doen over de gerechten en de ...

9 januari 2017 Chefs Restaurant
Gediplomeerd keukenpersoneel niet voor het oprapen

De horecabeurs Horecava gaat vandaag van start en de stemming zit er goed in. Het gaat weer goed met restaurants en cafés. Misschien zelfs een beetje té goed, want veel restaurants staan te springen om goed personeel in de keuken. En dat personeel ligt momenteel niet voor het oprapen, ...

4 januari 2017 Awards Bier Interview
Interview Erwin Storm, Nederlands Kampioenschap Biertappen: waar let de jury op?

Op het Nederlands Kampioenschap Biertappen willen barmannen en barvrouwen uit het hele land laten zien dat zij het beste biertje tappen. De afgelopen maanden vond er een aantal tapwedstrijden plaats en de winnaars daarvan strijden 11 januari tegen elkaar op de Horecava. Een professionele vakjury beo...

2 januari 2017 Events Hotel
Wie wordt Hotello of the Year 2017?

Traditiegetrouw wordt tijdens het HotelloTOP Year Event, dat plaatsvindt op woensdag 11 januari 2017 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, de Hotello of the Year Award uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. De finalisten voor ...

22 december 2016 Food Awards Hotel
Wie verdient de titel F&B Professional of the Year ‘17?

Vanaf nu kun je via de website van de AF&BM je stem uitbrengen op een van de negen genomineerden voor de felbegeerde titel: F&B Professional of the Year ’17. Dit kan tot uiterlijk 11 januari 15.45 uur waarna er op deze dag, in het InnovationLAB op de Horecava, bekend wordt gemaakt wel...

16 december 2016 Hotel Hotelketens
Hospitality Management 25 jaar: Een prijsvechter voor 'aktetasreizigers'

In 2013 interviewden we Lucas Drewes (Danzep Hotels). Hieronder lees je het interview, waarin Lucas spreekt over de crisis, keuzes en gemeenten. Lange tijd was 'upgrading' het toverwoord binnen de hotellerie. Werkte die 'Zauber' niet, dan moest 'beleving' de gasten lokken....

13 december 2016
AF&BM: veel nominaties voor F&B Professional of the Year

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkt ook de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) in het aantal nominaties voor de titel van F&B Professional of the Year 2017. Traditiegetrouw staat het eind van het jaar altijd in het t...

15 november 2016 Tech Hoteltech
Voor de hotellerie is er verder niet veel

Anne Marie Rossou (manager Auberge du Bonheur) en André Aaij (General Manager Radisson Blu Palace Hotel) zitten in de adviescommissie voor HotelTech 2016. Aanstaande maandag vindt HotelTech plaats. We vroegen aan hen waarom hoteliers dit event niet mogen missen. André Aaij: “Een ...

9 november 2016 Hilton Awards
Hilton en Golden Tulip in top 10 Verkiezing Beste Leerbedrijf

Op woensdag 9 november heeft SVH de top 10 van de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2016 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben 111 horecabedrijven in Nederland genomineerd, hiervan zijn 84 bedrijven de strijd aangegaan. De volgende leerbedrijven eindigden bij de laatste 10, in willekeurige ...

8 november 2016 Food Awards
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend. Ook is de samenstelling van de vakjury bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie * in Osnabrück is wederom benoe...

1 november 2016 Events
EquipHotel 2016: trends, innovaties, business en sfeer

De komende editie van de Parijse horecavakbeurs EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Al ruim 50 jaren ondersteunt de EquipHotel de Franse en internationale horecabranche bij het analyseren van trends, het ontdekken van innovaties, de bevordering van zakelijke ontmoetingen, met de volg...

3 oktober 2016 Restaurant
Wie wordt F&B Professional 2017?

Nu het einde van dit jaar langzaam in zicht komt, begint het bij veel F&B Professionals alweer te kriebelen. De F&B Professional of the Year verkiezing komt er weer aan! Afgelopen jaar kreeg ‘F&B Professional of the Year 2016 winnaar’ Eric Andersen met deze titel een mooie be...

3 oktober 2016 Events
Bezoek gratis BBB Maastricht

De werelden van BBB Maastricht, de grootste horecavakbeurs van Zuid-Nederland, brengen de bezoekers in bourgondische sferen. BBB Maastricht richt zich op professionals uit alle horecasectoren en vindt dit jaar van 10 t/m 12 oktober plaats in MECC Maastricht. Sinds jaar en dag is dit het belangrijkst...

20 september 2016 Awards
Gaia Green Awards uitgereikt

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste GAIA GREEN AWARDS uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaar...

20 september 2016 Awards Hotel
Hotel Cup vestigt aandacht op welzijn en gezondheid in hospitality

Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt de eerste editie van de Hotel Cup plaats in Maastricht, parallel aan de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht. Maximaal 24 teams zullen het tegen elkaar opnemen in een volleybal- en voetbaltoernooi. De Hotel Cup is geïnitieerd door Blycolin, Koninklijk...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

14 september 2016 Culinair
Groot tekort aan topchefs dreigt

Met het sterk groeiende aantal restaurants in Amsterdam, dreigt er een tekort aan topchefs te ontstaan. Dit werd duidelijk tijdens de lunch voor een nieuwe generatie sterrenchefs, die aan het begin staan van de Sterklas, de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks. De jaarlijkse lunch vond deze...

9 september 2016 Events
Bezoek gratis horecavakbeurs BBB Maastricht

Bezoek van 10 t/m 12 oktober 2016 gratis BBB Maastricht: het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals. Met 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en meer. BBB heeft de ambitie een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. ...

29 juli 2016
SVH lanceert nieuwe Meestertitel

Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker en Meesterijsbereider, aan dit rijtje van ambachtelijke meestertitels wordt een nieuwe toegevoegd: Meester Horecaondernemer. Op de Horecava 2017 wordt de nieuwe SVH Meestertitel officieel gelanceerd. In deze nieuwe meestertitel moet de hoo...

25 juli 2016 Opening
Kloosterhotel in 's-Hertogenbosch geopend

Sinds kort kun je in 's-Hertogenbosch 'een goddelijk verblijf' boeken. Hotel de Soete Moeder opende deze zomer haar deuren. Het kloosterhotel heeft 24 eigenzinnig ingerichte kamers, een moestuin en een restaurant. Het hotel is tevens een leer- en werkbedrijf waar jongeren werken aan hun ...

22 juli 2016 Hotel
Hotel Cup vestigt aandacht op welzijn en gezondheid in hospitality

Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt de eerste editie van de Hotel Cup plaats in Maastricht, parallel aan de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht. Maximaal 30 teams zullen het tegen elkaar opnemen in een volleybal- en voetbaltoernooi. Daarnaast worden de deelnemers voorzien van relevante inhoud ...

20 juli 2016
Willem Neutkens Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Brabant heeft Willem Neutkens uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2016/2017. Hij dingt in januari 2017 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017, die tijdens Horecava...

4 juli 2016
Horecava op zoek naar vernieuwende producten, diensten en concepten

Aandacht voor vernieuwende producten, diensten en concepten is één van de speerpunten van de Horecava. Daarom organiseert de vakbeurs voor de zeventiende maal de Horecava Innovation Award, de jaarlijkse landelijke vakprijs voor innovatie in de foodservice branche. Elke dienst, product ...

14 juni 2016
Horecava breidt uit in 2017

De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en leveranciers binnen het segment ‘Levensmiddelen’ (food) krijgen een eigen hal en het aanbod wordt uitgebreid met de lokale- en wereldkeuk...

8 maart 2016
Ter Marsch & Co opent in NH Carlton

Ter Marsch & Co Amsterdam heeft in Hotel NH Carlton aan de Vijzelstraat een pop-up bar-restaurant geopend waar goed vlees centraal staat. De zaak is dagelijks geopend tot laat en is tevens de plek voor een goede kop koffie, lunch of borrel. Meatlove Vlees speelt de hoofdrol bij Ter Marsch & Co....

4 maart 2016
Hotels succesvoller met apps

Apps zijn de gemakkelijkste manier voor mobile users om content te benaderen. Search is steeds minder belangrijk: Google is over een tijdje niet langer de belangrijkste snelweg naar informatie op het internet en organische bezoekers krijgt u maar moeilijk op uw website. Apps zorgen voor een impuls ...

3 maart 2016
2016 start met recordaantal hotelbouwplannen

Voor het eerst sinds vijf jaar registreert de nieuwsbrief Hotelbouwplannen meer dan vijftig plannen in een tijdsbestek van twee maanden. Met maar liefst 59 plannen maakt 2016 dan ook een vliegende start. Dat sluit naadloos aan bij de berichten over gunstige ontwikkelingen in de hotellerie. Vooral i...

14 januari 2016
KHN kruist de degens met FNV Horeca

Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN),Toon Naber, nam op Horecava een petitie in ontvangst van FNV Horeca. Met de petitie vraagt de FNV Horeca om een eerlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden voor horecamedewerkers. En daar is KHN het volmondig mee eens. KHN zit echter niet geheel op é...

13 januari 2016
Lars Drost Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016

Lars Drost, chef de partie in Ciel Bleu Okura Hotel in Amsterdam, heeft op 13 januari 2016 het Zilveren Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Jonge Koks 2016 uitgereikt door Onno Kokmeijer, juryvoorzitter en SVH Meesterkok. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava in Ams...

13 januari 2016
Finalisten F&B Professional Of The Year bekend

Aan het eind van elk jaar barst de strijd tussen de genomineerden voor de verkiezing van ‘F&B Professional of the Year’ weer in alle hevigheid los. Na een ludieke en wervelende strijd, die de afgelopen weken plaatsvond, zijn de drie finalisten op woensdag 13 januari tijdens het 60-jarig bestaa...

12 januari 2016
KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe Hygiënecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselvei...

11 januari 2016
CityHub wint Innovation Award

De mannen van CityHub Amsterdam, Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg, hebben zojuist tijdens de Horecava de Concepts, Interior & Design Innovation Award gewonnen. Van harte gefeliciteerd namens Hospitality Management. Wil je het interview met deze succesvolle jonge hoteliers teruglezen? Klik da...

11 januari 2016

Als het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het consumentenvertrouwen, dat vanaf april boven de nul bleef. Dat leidde tot een stijging van de buitenshuisconsumptie met €643 miljoen. De totale foodo...

1 januari 2016 Drinks Recepten
Fruitige Earl Grey

Ingrediënten (1 glas) 2 zakjes Dilmah Earl Grey thee 150 ml kokend water diepgevroren bosvruchten 1,5 theelepel suiker ijsblokjes Bereidingswijze Kook het fruit samen met de theezakjes, water en suiker drie minuten. Giet het fruit af in een vergiet. Zorg ervoor dat al het vocht uit...

1 januari 2016 Drinks Recepten
Cocktail met Earl Grey thee

Ingrediënten (1 glas) 60 ml Dilmah Earl Grey Tea 20 ml biologische appelsap (Schulp) 10 ml vers citroensap 10 ml suikersiroop (Monin) Bereidingswijze Stir alle ingrediënten en schenk ze in een voorgekoeld (gefrappeerd) martiniglas. Garneer met een ‘flamed orange zest&rsqu...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: