Horeca kan excellente leermeesters voordragen voor Leermeesterlintje van SVH

Auteur: Redactie
Onderwijs 9 augustus 2022
Horeca kan excellente leermeesters voordragen voor Leermeesterlintje van SVH

Vanaf nu kunnen excellente leermeesters in de horeca worden voorgedragen voor een Leermeesterlintje. Een excellente leermeester is een gediplomeerde leermeester die 10 jaar of langer in de horeca werkt en zich bovengemiddeld heeft ingezet voor leerlingen en het onderwijs. Voordrachten komen vanuit het werkveld, onderwijs en (oud-)leerlingen. Het initiatief voor het Leermeesterlintje komt van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het grootste kenniscentrum binnen de horeca. SVH beoordeelt de voordrachten en gaat na of iemand in aanmerking komt voor het lintje. 

Leermeesters coachen, motiveren en inspireren de nieuwe generatie professionals binnen het horecavak. Zij zijn ontzettend belangrijk voor de toekomst van de horeca. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Een excellente leermeester zet zich enorm in, leidt tientallen leerlingen op en weet het beste uit ze te halen. Dat mag gewaardeerd worden met een mooie onderscheiding namens de sector. In de voordacht geven daarom werkgever, collega’s, leerlingen en docenten aan waarom iemand volgens hen een excellente leermeester is. Daarnaast willen we leermeesters ook het gevoel geven ergens bij te horen: namelijk bij de grootste groep opleiders van de horeca in Nederland.” 

Lintje uitgereikt op horecabeurzen of bij jubileum 

Om excellente leermeesters extra in het zonnetje te zetten worden toegekende SVH Leermeesterlintjes op horecabeurzen als Horecava, Gastvrij Rotterdam of BBB Maastricht uitgereikt. Ook kan iemand worden voorgedragen voor een uitreiking op een ander moment. Bijvoorbeeld bij een jubileum of een andere bijzondere gebeurtenis die te maken heeft met de activiteiten van die leermeester. Het voordragen van een excellente leermeester voor een SVH Leermeesterlintje kan het hele jaar door.  

Excellente leermeester maakt hét verschil 

Eshuis: “Dus ken jij in jouw omgeving, binnen jouw bedrijf, organisatie of school iemand die zich als leermeester in de horeca bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt? Een leermeester die altijd het beste in leerlingen naar boven haalt? Iemand met een flinke dosis geduld en coachende vaardigheden? Een leermeester die met veel passie vakkennis overdraagt en die hét verschil maakt binnen een leerbedrijf en voor de leerlingen? Dan nodigt SVH jou van harte uit die persoon voor te dragen voor een SVH Leermeesterlintje!”  

Voordracht indienen 

Op svh.to/leermeesterlintje staat alle informatie over het SVH Leermeesterlintje, hoe je een aanvraag kunt indienen en aan welke voorwaarden de voordracht moet voldoen.

Overig nieuws