De dag van de Rotterdamse Hospitality

Auteur: Redactie
Events 23 februari 2023
De dag van de Rotterdamse Hospitality

Woensdag 8 maart 2023 vindt de Dag van de Rotterdamse Hospitality plaats. Een unieke dag om studenten, mensen die van baan willen wisselen en werkzoekenden kennis te laten maken met de sector en hen te laten ervaren hoe het is om je loopbaan te starten en te kunnen groeien binnen de sector. “Met deze dag zetten we, vanuit de gedachte van het Leerwerkakkoord, een eerste mooie, zichtbare stap naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt voor de hospitalitysector”, benadrukt Brenda Cumaunang van de Doelen en voorzitter van de Rotterdamse Culturele Basis.

Samenwerking

De Dag van de Rotterdamse Hospitality is een initiatief van de Rotterdamse Culturele Basis (RCB), de Rotterdamse Hotel Combinatie (RHC), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Rotterdam, mbo-instellingen Albeda en Zadkine en MKB Rotterdam Rijnmond. De partners organiseren de dag gezamenlijk vanuit het Leerwerkakkoord, met de gemeente Rotterdam als hoofdpartner. “Vanuit deze bundeling van krachten zal er toegewerkt worden naar een sector met toekomstperspectief voor de werknemer en waar goed werkgeverschap de boventoon voert”, aldus Claudia van der Graaf, bestuurder RHC. “De Dag van de Rotterdamse Hospitality is een mooie start om gezamenlijk onze ambitie te kunnen realiseren. We brengen vraag en aanbod samen en laten zien hoe interessant en aantrekkelijk de sector is om in te werken. Alleen met elkaar krijgen we dit voor elkaar”, vult Thom van Zanten, bestuurslid KHN, afdeling Rotterdam aan.

Hospitality ervaren

Na de officiële opening van de Dag van de Rotterdamse Hospitality gaan circa 500 studenten op pad. Zij spelen een Hospitalitygame en bezoeken verschillende locaties in het centrum van Rotterdam, van een restaurant, bar, hotel tot een museum. Op locatie voeren ze opdrachten uit en maken spelenderwijs kennis met de sector. “Op deze manier kunnen de studenten zien, ruiken, proeven en beleven wat werken in de sector inhoudt. We hopen hen hiermee te inspireren en enthousiasmeren om een opleiding in de sector te gaan volgen. Een diploma vergroot immers je kansen en doorgroeimogelijkheden”, aldus directeur Hospitality Bertho Rombout van het Albeda. “Deze dag willen we ook laten zien dat de sociale inslag van werknemers belangrijk is. Hospitality is immers mensenwerk. In dit vak kom je zoveel mensen, culturen en nationaliteiten tegen. Daar leer en word je een wijzer mens van”, vult Claudia van der Graaf aan.

In contact met werkgevers

Gedurende de dag kan elke Rotterdammer die op zoek is naar werk, een studiekeuze moet maken of van studie of baan wil switchen de Hospitalitybeurs bezoeken om zo in contact te komen met interessante werkgevers en opleiders. “Ons aanbod opleidingen is groot met veel praktische richtingen waaruit de student kan kiezen. En na het behalen van een diploma kan de student doorstromen naar hogere niveaus. De diversiteit in opleidingen en beroepen willen we tijdens deze dag graag laten zien”, aldus Perry van Milt, directeur Zadkine Horeca College & Travel & Leisure College.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws