Trump weer in opspraak vanwege zijn hotel

Auteur: Thijs Jacobs
Internationaal 29 juni 2017
Trump weer in opspraak vanwege zijn hotel

Donald Trump komt vrijwel iedere dag in opspraak. De ene keer vanwege een niet te ontcijferen tweet, de andere keer vanwege een gevalletje belangenverstrengeling. Dat laatste is het geval in de nieuwe kwestie die speelt in het geval van het Trump International Hotel.

Eigen hotel eerst...

Wat is er gebeurd? Woensdagavond vond in Trump's hotel in Washington een zogenaamde ´fundraiser´ plaats voor de herverkiezing van de zittende president. Ten eerste is dat vrij vroeg in de termijn van de (nog) zittende president. Ten tweede is het hotel in eigendom van de president, hetgeen ongebruikelijk en onwenselijk is. Critici menen dat Trump voor een ander hotel had moeten kiezen.

Trump verdiende 14 miljoen aan bezittingen

Het is nog niet duidelijk of het hotel heeft geprofiteerd van de fundraiser, waarmee tien miljoen euro werd opgehaald. Duidelijk is al wel, dat Donald Trump meer dan 14 miljoen euro verdiende aan zijn presidentscampagne in 2014. Dit bedrag werd voor een groot verdiend met de hotels en resorts van de president. 

Trump overtreedt feitelijk geen wetten door zijn eigen hotels voorrang te geven bij ontvangsten van internationale staatshoofden en bij fundraisers, maar in de ogen van velen is het een zeer ongebruikelijke en ongepaste gang van zaken. Dat wordt ondersteund door de meute die protesteerde voor het hotel ten tijde van de sponsorwervingsavond. 

Overig nieuws