Foto's: Turnkey oplevering voor ibis Styles Rotterdam Ahoy

Auteur: Redactie
Financieel Hotelbouwplannen 5 oktober 2023
Foto's: Turnkey oplevering voor ibis Styles Rotterdam Ahoy

Foruminvest heeft het nieuwe ibis Styles hotel opgeleverd aan operator HR Group. Het business- en leisure hotel met 250 kamers, gelegen naast de hoofdentree van Rotterdam Ahoy, is volledig ‘turnkey’ opgeleverd na een bouwperiode van slechts 16 maanden.

In het openingsweekend heeft het hotel meteen op volle toeren gedraaid met een complete bezetting. Het hotel is door Foruminvest gebruiksklaar opgeleverd inclusief meubilair, keuken met toebehoren en complete ingerichte kamers. In de nieuwe locatie komen de typische ibis-Styles-kenmerken terug in speelse details, zoals een levendige en kleurrijke lobby met wolkvormige accenten. Ook andere gemeenschappelijke ruimtes verrassen met prikkelende details en fascinerende designs, die niet alleen heel fotogeniek zijn, maar ook zorgen voor een verrassend effect bij de gasten. Denk aan een oase van groen, surrealistische vormen en knallende kleuruitspattingen die van dit hotel een echte ibis Styles maken. Het funky concept is door heel ibis Styles Rotterdam Ahoy terug te vinden, van lobby tot restaurant en van toiletten tot kamers. 

Resultaat 

Reizigers zien bij aankomst door de grote ramen gelijk een opvallend kunstwerk, waarna ze een andere wereld binnenstappen. Een met knusse hoekjes, een overdaad aan planten en weelderige stoffen. Verrassende objecten komen uit het plafond, muren of vloer en perspectief, vormen en afmetingen staan hier niet vast. Het resultaat is een eclectisch, kleurrijk en levendig hotel met 250 speelse en comfortabele kamers (doubles, double twins en accessible doubles) en Italiaans restaurant Giacobbe – aperitivo e cucina. Hier kunnen zowel gasten als niet-gasten terecht bij de focacciabar waar ze huisgemaakte focaccia’s serveren, maar ook Italiaanse klassiekers als Siciliaanse caponata, fusili calabresi en pizza salame, gemaakt door professionele piazzolo’s. Maar ook voor het proosten met een Italiaans geïnspireerde cocktail of Italiaans biertje of wijntje tijdens een aperitivo is dit een gezellige plek. In de zomer is het genieten op het grote terras dat uitkijkt op het Zuiderpark, het grootste stadspark van Nederland. 

Ruslan Husry, managing partner, eigenaar en CEO van HR Group: "ibis Styles Rotterdam Ahoy is een verrassend en stijlvol hotel grenzend aan het Rotterdam Ahoy Convention Center. We zijn erg blij dat we met deze opening onze sterke relatie met Accor kunnen vieren, een partner met dezelfde passie voor excellente hotels en service waar gasten graag naartoe gaan."

In samenwerking met Accor, HR Group, BOBgroep bouw ontwikkeling, de Architekten Cie., Mulderblauw architecten en Forum Concept Design is dit hotel met Italiaans restaurant tot in de kleinste details ontworpen. Foruminvest ontwikkelt en realiseert momenteel meerdere hotels in Nederland en Italië, variërend van drie- tot vijf sterrenformules, en is actief opzoek naar uitbreiding van deze ontwikkelportefeuille.

Foto: Lobby ibis Styles Rotterdam Ahoy

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws