Twee NH Hotels verkocht aan Van der Valk en belegger

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen Hotelketens 7 september 2022
Twee NH Hotels verkocht aan Van der Valk en belegger

De Duitse vastgoedbelegger LHI Leasing heeft een voormalig NH Hotel in Groningen verkocht aan een investeerder, en een ander voormalig NH Hotel in Sprang-Capelle aan Van der Valk. Dat meldt PropertyNL.

Beide hotels, genaamd NH Hotel Waalwijk in Sprang-Capelle en NH Hotel de Ville in Groningen, hadden hun deuren al gesloten.

Het hotel in Sprang-Capelle, die is opgekocht door de familie Van der Valk, zal eerst worden gebruikt als opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen. Dit hotel heeft 120 kamers, en is in 2002 door Harry en Marijke Heinrichs – Van der Valk gebouwd onder de naam Queen. Met de deal ter waarde van 8,9 miljoen euro, volgens het Kadaster, komt het hotel weer in handen van de hotelfamilie. Volgens de oorspronkelijke plannen gaat het hotel na een grondige renovatie in april 2023 opnieuw open. De asielzoekers kunnen maximaal een jaar in het gebouw terecht.

Hotel de Ville in Groningen is nu in handen van de lokale particuliere belegger Buiten Vastgoed, na volgens het Kadaster 7,6 miljoen euro betaald te hebben. Het gebouw met 66 hotelkamers wordt ook gerenoveerd.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws