Tweede vestiging Hotel Jansen in Bajeskwartier bereikt hoogste punt 

Auteur: Redactie
Opening 2 november 2022
Tweede vestiging Hotel Jansen in Bajeskwartier bereikt hoogste punt 

Met het plaatsten van het stalen frame en de ruim 700 zonnepanelen op het 40 meter hoge dak, is het hoogste punt van het nieuwe Hotel Jansen bereikt. Moke Architecten (exterieur), Monk Architecten en duurzame bouwstudio Fiction Factory (interieur) zijn twee jaar geleden als team uitgedaagd om de tweede vestiging van Hotel Jansen in het nieuwe Bajeskwartier zo circulair mogelijk te ontwerpen en bouwen.

Het ontvangen BREEAM Outstanding certificaat - wereldwijde beoordeling duurzaamheidsprestaties van gebouwen - is het bewijs dat dit geslaagd is.  Hotel Jansen zorgt al sinds 2015 als ‘not for tourists’ hotel voor tijdelijke en flexibele huisvesting voor young professionals, studenten, PHD’ers en expats. Elk jong talent dat een duurzame en flexibele woonruimte zoekt binnen een warme internationale community in Amsterdam, kan vanaf vandaag een kamer boeken in het nieuwe Hotel Jansen Bajeskwartier. De eerste gasten zijn welkom vanaf mei 2023.  

Over Hotel Jansen

Met Amsterdam als koploper als het gaat om het nijpende tekort aan woningen, biedt Hotel Jansen al sinds 2015 uitkomst voor internationaal, jong talent dat zich wil vestigen in de hoofdstad. De nieuwe vestiging biedt met 200 kamers een tijdelijke woonplek voor deze doelgroep. Verblijf is mogelijk van 1 dag tot 6 maanden. Co-living is een belangrijk aspect. De rust en privacy vind je in je eigen kamer. In het restaurant, de gym of de gave clubrooms waar gezamenlijk gekookt, gewerkt en geleefd wordt, kom je nieuwe vrienden tegen. Je voelt je direct thuis in een grote onbekende stad. Er worden community events georganiseerd voor een direct thuisgevoel. Daarnaast wordt het nieuwe Café Jansen een fijne plek voor de Amsterdammer en de buurt. Bewoners zijn hier de hele dag welkom voor ontbijt, lunch, diner en een borrel. Ook biedt het flexibele werkplekken. 

Klaas Bruinsma, Hotel Jansen: ‘’Door de optimale bezetting van de huidige vestiging van Hotel Jansen, zien we de behoefte aan flexibele woonruimte voor young professionals. Zowel vanuit de organisaties waar het jonge talent werkt, als bij henzelf. Met deze tweede vestiging verbreden we ons aanbod; en gaan we next level. Met name omdat we hier een flinke stap verder gaan met faciliteiten, formaat kamers, de inrichting en duurzaamheid. Met het behalen van het BREEAM Outstanding certificaat is wat betreft duurzaamheid het hoogst haalbare bereikt. Hier zijn we ontzettend trots op. We kijken enorm uit naar het ontvangen van onze eerste gasten. Samen met het team zorgen we ervoor dat we ook wat betreft hospitality en community gevoel de hoogst haalbare kwaliteit neer gaan zetten.”

Circulariteit

Fiction Factory, een duurzame bouwstudio in Amsterdam, werkt ruim twee jaar zorgvuldig aan het interieur van Hotel Jansen. Een team van ontwerpers, ingenieurs, houtbewerkers, lassers en stoffeerders hebben hun kennis en creativiteit gebundeld om een ​​volledig op maat gemaakt, duurzaam interieur te creëren voor de jonge bewoners.

Jochem Havermans, projectmanager Fiction Factory: ‘’Materialen zijn heel bewust gekozen; we hebben minimale productieverspilling en hergebruiken zoveel mogelijk materiaal. Naast circulariteit lag de focus op lokaal. Zo zijn er hoogwaardige stoffen teruggewonnen uit een tijdelijke Rijksmuseum-tentoonstelling en verwerkt in de zithoek van elke kamer, en zijn er producten van lokale Amsterdamse kunstenaars terug te vinden in de kamers” 

Het bereik van het hoogste punt van het gebouw is het startsein voor de laatste fase van de bouw. Hotel Jansen Bajeskwartier wordt een landingsplaats voor jong internationaal talent waar community gevoel overheerst. Alle 200 kamers kunnen al gereserveerd worden. In mei 2023 verwelkomt Hotel Jansen Bajeskwartier haar eerste gasten. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws