Uniek boek geeft inzicht in wereld van hotelvastgoed in Nederland

Auteur: Redactie
Branded Content 8 september 2021
Uniek boek geeft inzicht in wereld van hotelvastgoed in Nederland

Zowel in Amerika als ook in grotere landen waar veel meer hotels zijn dan in Nederland zijn boeken verkrijgbaar over hotelvastgoed. Omdat Nederland een kleiner land is, en dus ook minder hotels heeft, is ook informatie over hotelvastgoed in Nederland minder aanwezig. Al eerder verschenen in 2007 twee boeken over hotelvastgoed in Nederland met als doel de markt inzichtelijker te maken. Sinds het verschijnen van deze twee boeken leefde bij de auteur de wens om een gecombineerd en meer omvattend boek te maken over hotelvastgoed in Nederland.

Juist omdat hotelvastgoed nog steeds meer belangstelling krijgt is een basiskennis over dit onderwerp voor veel betrokkenen van essentieel belang. Dit standaardwerk over hotelvastgoed in Nederland beoogt die basiskennis te bieden en dat is weer van belang aangezien toerisme in ieder geval in de nabije toekomst blijft groeien en dus ook de verwachting is dat nog steeds meer hotels gebouwd zullen worden.

Overzicht van de markt

Veelal moeten mensen die te maken krijgen met hotelvastgoed zelf het wiel weer uitvinden in de praktijk en vaak hun eerste informatie putten uit losse artikelen of buitenlandse studies. Met dit boek over hotelvastgoed in Nederland wordt beoogd een overzicht te geven van de gehele markt en de werking daarvan, maar behandelt ook onderwerpen als de ontwikkeling van een hotel tot het waarderen van hotels en financieren van hotels. Daarom is het boek ook geschikt als startpunt voor projectontwikkelaars, architecten, taxateurs en banken.

Omdat ook onderwerpen als beleggen in hotels en asset management van hotels worden behandeld is het boek ook zeer geschikt als informatiebron voor vastgoedbeleggers met één of meerdere hotels in de beleggingsportefeuille. Juist voor hoteliers is het boek geschikt om een beter begrip te krijgen van de markt van het vastgoed van hun hotel dat zij managen of bezitten. De auteur beoogt niet dat de lezer specialist is op het gebied van hotelvastgoed, maar wel dat een basiskennis verkregen wordt waarmee men eenvoudiger zijn richting kan bepalen.

Invast Hotels

Bastiaan Driessen is managing partner van het in 1999 opgerichte Invast Hotels, dat zich bezighoudt met transacties, taxaties en advies op het gebied van hotelvastgoed en hotelexploitaties. Invast Hotels behoort in Nederland tot een van de weinige adviseurs die gespecialiseerd zijn in hotelvastgoed specifiek en exploitatiegebonden vastgoed in het algemeen.

Invast Hotels onderscheidt zich verder door uitgebreide en permanente research op hotelgebied. Jaarlijks publiceert Invast Hotels een update van het hotelvastgoed die gebaseerd is op een eigen database waarin inmiddels ongeveer 2000 hotels zijn opgenomen. Deze transactiedatabase is de meest betrouwbare bron van hoteltransacties in Nederland. Daarnaast onderzoekt Invast Hotels jaarlijks de prestaties van hotels in de grootste steden van Nederland middels de NL Hotelsteden Index. Bastiaan Driessen studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, volgde de postdoctorale opleiding vastgoedkunde aan de Amsterdam School of Real Estate en is member van de Royal Institute of Chartered Surveyors. Daarnaast is hij als taxateur toegelaten tot de kamer bedrijfsmatig vastgoed van NRVT, onderdeel Grootzakelijk Vastgoed. Voordat hij Invast Hotels oprichtte, vervulde Driessen verschillende functies in het bankwezen gericht op fusies & overnames en zakelijk vastgoed. Sinds 1990 is hij professioneel betrokken bij hotelgerelateerde vastgoedvraagstukken.

Meer info: https://invasthotels.com/

Overig nieuws