Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

16 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020.

"MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘levensecht en contextrijk’ mogelijk moet zijn en daarom zo dicht mogelijk bij de praktijk moet staan. Dat is de reden dat wij ons onderwijs graag organiseren in nauwe samenwerking met regionale bedrijven zoals Van der Valk Hotel Breukelen. Samen bereiden wij zo de studenten optimaal voor op de dynamische arbeidsmarkt", aldus Peter Bon, opleidingsmanager Horeca bij MBO College Hilversum.

Ook Van der Valk Hotel Breukelen ziet de toegevoegde waarde van levensecht en contextrijk leren. “Als hotel zijn wij op zoek naar studenten die met hun kennis en kunde optimaal aansluiten bij de werkzaamheden die ze later ook werkelijk moeten uitvoeren. Met het House of Hospitality programma, een initiatief waarin bedrijven, opleiders en overheid in de regio samenwerken om meer vacatures in de hospitality-sector vervuld te krijgen, kunnen we deze wens nu in vervulling laten gaan”, aldus general manager Nick Timmers. Dynamisch leren op de werkvloer of in de buurt van de werkvloer is volgens hem de toekomst.

Bruisende omgeving

"Van der Valk Hotel Breukelen is een bruisende omgeving waar iedere dag veel gebeurt. De ideale omgeving om praktijk en onderwijs met elkaar te verbinden", zegt Jeroen Heesen, docent en projectcoach Horeca van MBO College Hilversum. "Het is wel een onderwijsvorm die je moet liggen. Volledig leren in de praktijk vergt wat meer zelfstandigheid en eigen initiatief. Maar een betere leerschool is er niet", zegt HR-manager Annelie Dirksen van Van der Valk Hotel Breukelen.

Lesstof aan laten sluiten op de praktijk

De studenten krijgen geen les meer op school, maar op de werkvloer bij Van der Valk Hotel Breukelen. Praktijklessen en workshops worden gegeven door ervaren praktijkbegeleiders en docenten van MBO College Hilversum. Op de werkvloer krijgen de studenten begeleiding door Van der Valk werk-leerbegeleiders. Zo sluit de lesstof goed aan bij de praktijk. Studenten leren zo stap voor stap betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Ze gaan aan de slag bij de verschillende operationele afdelingen en leren welke kennis ze nodig hebben zodat ze het direct toe kunnen passen op de werkvloer.

Over het ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA), waar MBO College Hilversum onderdeel van uitmaakt, verzorgt (v)mbo-opleidingen in nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegkundige. Het ROC van Amsterdam is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in de Luchtvaart Community Schiphol, The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam-Zuid en het Johan Cruyff College voor topsporters. De Frank Sanders Akademie is een van de bijzondere onderdelen van het ROCvA, gespecialiseerd in musicalonderwijs. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc’s die ons land telt en werkt nauw samen met het ROC van Flevoland. Meer informatie: www.rocva.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

David Bakker
Column: lang leve Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden, samen met Valletta (Malta), de Culturele Hoofdstad van Europa. De hotels puilden uit, bedden waren niet meer te boeken en provincie Friesland profiteerde mee. Eindstand: 5,4 miljoen bezoekers voor Friesland in 2018. In het bidbook werd uitgegaan van 4 miljoen bezoeken aan ...

Internationaal
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Wint ...

Stelling van de maand mei: De overheid loodst de hotellerie goed door de coronacrisis

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De stelling van de maand ...

Achtergronden Interview
12 jaar geleden in Hospitality Management: Caro van Eekelen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2009. In de zomer van 2009 werd Caro van Eekelen aangesteld als managi ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Branded Content
Hotelgasten in 2021 willen gemak en ultiem relaxen 

In veel branches laat de huidige pandemie zijn sporen achter: ‘het oude normaal, het nieuwe normaal’… Eén ding is zeker: de veranderingen en verschuivingen zijn nog iedere dag voelbaar. Zo ook in de wereld van de hotelier. Voorheen was een hotelbezoek veelal verbonden aan h ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: