Van der Valk opent spectaculaire skybar in Tiel

6 oktober 2016 | Jorien Slager

Van der Valk Hotel Tiel neemt vandaag de nieuwe Skybar in gebruik. Deze gaat SIXX heten en moet de mooiste van Nederland worden. Skybar SIXX neemt de gehele bovenste etage van de 55 meter hoge hoteltoren in beslag. Over de timing van de opening is nagedacht: de spectaculaire skybar voor feesten, thema-avonden en bedrijfsuitjes, gelegen op de zestiende verdieping, opent niet toevallig op de zesde van de tiende maand.

Annabel van der Valk, 23 jaren jong, leeft al vanaf het afronden van haar studie naar de opening toe. Haar ideeën over de ultieme hospitalitybeleving worden, met de voltooiing van de skybar in Tiel, werkelijkheid. Annabel van der Valk heeft ambitieuze plannen. SIXX moet uitgroeien tot mooiste skybar (of rooftopbar) van Nederland. Als deze onderscheiding eenmaal in de wacht is gesleept, wil de jonge onderneemster ook hoge ogen gooien tijdens Europeese wedstrijden, waarin de mooiste en beste skybar wordt verkozen. Annabel: “Ons 360 graden panoramaview geeft een fenomenaal uitzicht richting Nijmegen, Den Bosch, Utrecht en de Utrechtse Heuvelrug. De inrichting van SIXX is gebaseerd op de ‘sky’, de kleuren van de lucht op mooie winterdagen zijn terug te vinden in het interieur en de opvallende verlichting van Moooi haalt de sterren van buiten naar binnen.. Samen met onze architect Jeff van Riel heb ik me helemaal uit mogen leven!”

Bedrijven kunnen de skybar op maandag, dinsdag en woensdag exclusief huren voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, presentaties of trainingen. Van donderdag tot en met zondag opent SIXX de deuren voor het grote publiek met onder andere thema avonden.
De inspiratie voor het menu van de skybar komt uit meerdere werelddelen. Zo bestaat het uit Japanse sushi, Zeeuwse oesters, Spaanse Ibérico ham, Yakatori op oosterse wijze, Old Amsterdam kazen en spierinkjes. Voor de benaming van de cocktails komt de inspiratie uit ‘the sky’. Op het Skycocktail-menu vind je een Star, Moon, Jupiter en meerdere hemelse verrassingen.
 
Succesvol eerste jaar
De opening van de skybar volgt iets meer dan twaalf maanden na de opening van het nieuwe hotel. General manager Jan Rutgers kijkt terug op een bijzonder succesvol eerste jaar.

Laatste loodjes

Niet alleen met de skybar onderscheidt het hotel zich. Met het nieuwe concept Van der Valk Vitaal, speelt Van der Valk in op vragen vanuit de markt. Met als missie ‘gezond worden, gezond zijn en gezond blijven’, biedt Van der Valk Vitaal een innovatief concept aan.
Met de werkzaamheden aan Hotel Tiel zijn nog niet helemaal afgerond. Binnenkort worden op het dak van het hotel zonnepanelen aangelegd. Begin volgend jaar legt Van der Valk de laatste hand aan het bruisende middelpunt in de Betuwe.

Annabel: “We zitten best lang in de bouw, maar elke keer als er iets af is, is het een feestje. Dan kunnen we weer iets nieuws aan onze gasten laten zien.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. ...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: