Van der Valk opent spectaculaire skybar in Tiel

6 oktober 2016 | Jorien Slager

Van der Valk Hotel Tiel neemt vandaag de nieuwe Skybar in gebruik. Deze gaat SIXX heten en moet de mooiste van Nederland worden. Skybar SIXX neemt de gehele bovenste etage van de 55 meter hoge hoteltoren in beslag. Over de timing van de opening is nagedacht: de spectaculaire skybar voor feesten, thema-avonden en bedrijfsuitjes, gelegen op de zestiende verdieping, opent niet toevallig op de zesde van de tiende maand.

Annabel van der Valk, 23 jaren jong, leeft al vanaf het afronden van haar studie naar de opening toe. Haar ideeën over de ultieme hospitalitybeleving worden, met de voltooiing van de skybar in Tiel, werkelijkheid. Annabel van der Valk heeft ambitieuze plannen. SIXX moet uitgroeien tot mooiste skybar (of rooftopbar) van Nederland. Als deze onderscheiding eenmaal in de wacht is gesleept, wil de jonge onderneemster ook hoge ogen gooien tijdens Europeese wedstrijden, waarin de mooiste en beste skybar wordt verkozen. Annabel: “Ons 360 graden panoramaview geeft een fenomenaal uitzicht richting Nijmegen, Den Bosch, Utrecht en de Utrechtse Heuvelrug. De inrichting van SIXX is gebaseerd op de ‘sky’, de kleuren van de lucht op mooie winterdagen zijn terug te vinden in het interieur en de opvallende verlichting van Moooi haalt de sterren van buiten naar binnen.. Samen met onze architect Jeff van Riel heb ik me helemaal uit mogen leven!”

Bedrijven kunnen de skybar op maandag, dinsdag en woensdag exclusief huren voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, presentaties of trainingen. Van donderdag tot en met zondag opent SIXX de deuren voor het grote publiek met onder andere thema avonden.
De inspiratie voor het menu van de skybar komt uit meerdere werelddelen. Zo bestaat het uit Japanse sushi, Zeeuwse oesters, Spaanse Ibérico ham, Yakatori op oosterse wijze, Old Amsterdam kazen en spierinkjes. Voor de benaming van de cocktails komt de inspiratie uit ‘the sky’. Op het Skycocktail-menu vind je een Star, Moon, Jupiter en meerdere hemelse verrassingen.
 
Succesvol eerste jaar
De opening van de skybar volgt iets meer dan twaalf maanden na de opening van het nieuwe hotel. General manager Jan Rutgers kijkt terug op een bijzonder succesvol eerste jaar.

Laatste loodjes

Niet alleen met de skybar onderscheidt het hotel zich. Met het nieuwe concept Van der Valk Vitaal, speelt Van der Valk in op vragen vanuit de markt. Met als missie ‘gezond worden, gezond zijn en gezond blijven’, biedt Van der Valk Vitaal een innovatief concept aan.
Met de werkzaamheden aan Hotel Tiel zijn nog niet helemaal afgerond. Binnenkort worden op het dak van het hotel zonnepanelen aangelegd. Begin volgend jaar legt Van der Valk de laatste hand aan het bruisende middelpunt in de Betuwe.

Annabel: “We zitten best lang in de bouw, maar elke keer als er iets af is, is het een feestje. Dan kunnen we weer iets nieuws aan onze gasten laten zien.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Akkoord!  

Naast Van der Valk met een dikke 700 miljoen euro omzet en Fletcher met 285 miljoen omzet in 2019, zijn er nog een stuk of vijf echt Nederlandse ketens over (Westcord, Eden, Bastion, Inntel, Amrâth en Postillion) met een gezamenlijke omzet van zo’n 430 miljoen in 2018 en vast wel meer in ...

Tech Longread
Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 1)

Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte Stef Driessen hoteliers al op het hart dat ze snel moesten anticiperen op de opkomst van voice assistants zoals Siri en Cortana. Toch zijn er in Ned ...

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: