Van der Valk opent spectaculaire skybar in Tiel

6 oktober 2016 | Jorien Slager

Van der Valk Hotel Tiel neemt vandaag de nieuwe Skybar in gebruik. Deze gaat SIXX heten en moet de mooiste van Nederland worden. Skybar SIXX neemt de gehele bovenste etage van de 55 meter hoge hoteltoren in beslag. Over de timing van de opening is nagedacht: de spectaculaire skybar voor feesten, thema-avonden en bedrijfsuitjes, gelegen op de zestiende verdieping, opent niet toevallig op de zesde van de tiende maand.

Annabel van der Valk, 23 jaren jong, leeft al vanaf het afronden van haar studie naar de opening toe. Haar ideeën over de ultieme hospitalitybeleving worden, met de voltooiing van de skybar in Tiel, werkelijkheid. Annabel van der Valk heeft ambitieuze plannen. SIXX moet uitgroeien tot mooiste skybar (of rooftopbar) van Nederland. Als deze onderscheiding eenmaal in de wacht is gesleept, wil de jonge onderneemster ook hoge ogen gooien tijdens Europeese wedstrijden, waarin de mooiste en beste skybar wordt verkozen. Annabel: “Ons 360 graden panoramaview geeft een fenomenaal uitzicht richting Nijmegen, Den Bosch, Utrecht en de Utrechtse Heuvelrug. De inrichting van SIXX is gebaseerd op de ‘sky’, de kleuren van de lucht op mooie winterdagen zijn terug te vinden in het interieur en de opvallende verlichting van Moooi haalt de sterren van buiten naar binnen.. Samen met onze architect Jeff van Riel heb ik me helemaal uit mogen leven!”

Bedrijven kunnen de skybar op maandag, dinsdag en woensdag exclusief huren voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, presentaties of trainingen. Van donderdag tot en met zondag opent SIXX de deuren voor het grote publiek met onder andere thema avonden.
De inspiratie voor het menu van de skybar komt uit meerdere werelddelen. Zo bestaat het uit Japanse sushi, Zeeuwse oesters, Spaanse Ibérico ham, Yakatori op oosterse wijze, Old Amsterdam kazen en spierinkjes. Voor de benaming van de cocktails komt de inspiratie uit ‘the sky’. Op het Skycocktail-menu vind je een Star, Moon, Jupiter en meerdere hemelse verrassingen.
 
Succesvol eerste jaar
De opening van de skybar volgt iets meer dan twaalf maanden na de opening van het nieuwe hotel. General manager Jan Rutgers kijkt terug op een bijzonder succesvol eerste jaar.

Laatste loodjes

Niet alleen met de skybar onderscheidt het hotel zich. Met het nieuwe concept Van der Valk Vitaal, speelt Van der Valk in op vragen vanuit de markt. Met als missie ‘gezond worden, gezond zijn en gezond blijven’, biedt Van der Valk Vitaal een innovatief concept aan.
Met de werkzaamheden aan Hotel Tiel zijn nog niet helemaal afgerond. Binnenkort worden op het dak van het hotel zonnepanelen aangelegd. Begin volgend jaar legt Van der Valk de laatste hand aan het bruisende middelpunt in de Betuwe.

Annabel: “We zitten best lang in de bouw, maar elke keer als er iets af is, is het een feestje. Dan kunnen we weer iets nieuws aan onze gasten laten zien.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Weet jij alles over privacywetgeving binnen de hotellerie? Volg de training van de HM Academy

Het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens is tegenwoordig voor iedere branche van groot belang, ook voor de hotellerie. Specifiek voor de hotellerie draait veel om het bieden van een goede service aan je gasten, en hieronder valt ook het zorgvuldig omgaan met hun persoonlijke gegevens. Als ...

Hotel Opening
Fattal Hotel Group opent vier nieuwe hotels in Londen

Fattal Hotel Group heeft op 18 maart aangekondigd een huurovereenkomst voor langere tijd te hebben verkregen op vier Grange Hotels in Londen. Hierdoor treedt de groep toe tot de markt van centraal Londen. Het nieuws volgt na de recente acquisitie van het iconische Midland Hotel in Manchester; &eacut...

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: