Zakelijke groepsreizen in de lift en luxer

10 april 2012 |
Zakelijke groepsreizen in de lift en luxer<

Door de recessie is het lange tijd zo geweest dat internationale zakelijke groepsreizen niet in luxe hotels en resorts werden doorgebracht, maar het tij is aan het keren.

Uitgaven in de plus
Tekenen aan de wand zijn te vinden in het feit dat vorig jaar de wereldwijde uitgaven aan zakelijke groepsreizen met 11 procent zijn gestegen. Voor 2012 wordt een verdere stijging verwacht. Vooral het luxe segment ziet snel herstel.

Luxe was not done
Het was sinds 2008 uit den boze om met het bedrijf af te reizen naar een luxe hotel of resort voor zakelijke bijeenkomsten. In dat jaar was het de top van bankverzekeraar AIG die kort na de interventie van de Amerikaanse overheid a 85 miljard dollar nog even een half miljoen stuksloeg in een luxe hotelresort.

Herstel zet voorzichtig door
Langzaamaan kruipt de markt voor zakelijke groepsreizen uit het dal. Er wordt niet verwacht dat op korte termijn het niveau van voor de crisis wordt bereikt, maar de vooruitzichten zijn gematigd positief.

Terug naar Las Vegas
Zelfs Las Vegas mag weer op de komst rekenen van bedrijven en overheden. 'Sin City' stond een tijd lang in een kwaad daglicht. Congressen, vergaderingen en teambuildingssessies zouden bijzaak zijn bij al het entertainment dat de gokstad biedt.

Luxury is (weer) leading! Lees hier alles over in de special "Hotel & Design"http://www.hospitality-management.nl/bladen.html uit november 2011.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: