Je hebt gezocht op: CAO
![Tijd om de ESG (tussen)balans op te maken](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32325/1557542576515822558425-60950_100x100_fit.jpg)
Tijd om de ESG (tussen)balans op te maken
Vorig jaar rond deze tijd moesten we nog uitleggen waar de letters ESG en vooral CSRD en ESRS voor staan. Dat is eigenlijk al bijna niet meer nodig. D...
Jos Klerx (Rabobank): "Gemengde resultaten in horeca en recreatie door slecht voorjaarsweer"
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
![Dirk Beljaarts onderwerp van een faillissementsonderzoek](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32216/uitgeverij-ps-dirk-beljaarts-60704_100x100_fit.jpg)
Dirk Beljaarts onderwerp van een faillissementsonderzoek
Dirk Beljaarts, kandidaat-minister van Economische Zaken namens de PVV, is onderwerp van een faillissementsonderzoek meldt Het Financieele Dagblad....
![Omzet hotels groeit in eerste kwartaal met bijna 8 procent](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32096/cash-biljetten-50-euro-60448_100x100_fit.jpg)
Omzet hotels groeit in eerste kwartaal met bijna 8 procent
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2024 met 8,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet v...
![“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32048/online-bos0047-60350_100x100_fit.jpg)
“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”
Tot voor kort genoot Caroline Berends vooral bekendheid als de vrouw van sterrenkok Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland. Maar sinds Gault&...
![Bouw van hotel bij Haarlemse Koepel gestart](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32055/hbb-groep-realiseert-hotelkamers-in-de-bestaande-gebouwen-en-is-gestart-met-de-nieuwbouw-van-het-hotel-60364_100x100_fit.jpg)
Bouw van hotel bij Haarlemse Koepel gestart
Op het terrein van de Haarlemse Koepel realiseert HBB Groep een nieuw hotel. De vergunningen zijn verstrekt om het hotel met 66 kamers en een restaura...
![Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32049/terras-04-60352_100x100_fit.jpg)
Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
![KHN roept op: verhoog lage btw-tarief op logies niet](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32038/knipsel60255-60328_100x100_fit.jpg)
KHN roept op: verhoog lage btw-tarief op logies niet
In het vorige week gepresenteerde coalitieakkoord wordt voorgesteld om het lage btw-tarief voor logies af te schaffen. Daarmee stijgt het btw-tarief v...
![Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/32032/20221027-marioluigi-portretten-klein74901-1-60313_100x100_fit.jpeg)
Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur
Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...
![Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31980/lr-badhotel-2019302-60203_100x100_fit.jpg)
Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?
Badhotel Rockanje vindt het belangrijk om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden, en jij kunt daar als Restaurantmanager een cruciale rol i...
![“Netcongestie kan een positieve ontwikkeling zijn”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31728/adgadgad59637-59966_100x100_fit.jpg)
“Netcongestie kan een positieve ontwikkeling zijn”
De huidige situatie op de energiemarkt stelt horecaondernemers voor diverse problemen. Door netcongestie is het niet altijd mogelijk een (verzwaarde)...
![De Rooi Pannen en BUas spelen in op vraag naar praktisch opgeleide studenten met unieke mhbo-trajecten](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31845/foto-tilburg-horeca-studenten-59893_100x100_fit.jpg)
De Rooi Pannen en BUas spelen in op vraag naar praktisch opgeleide studenten met unieke mhbo-trajecten
Werkgevers staan te springen om mbo’ers vanwege hun praktische vaardigheden en directe inzetbaarheid. De behoefte aan deze goed opgeleide profes...
![Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31819/1609336459888732666-59837_100x100_fit.jpg)
Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland
Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij...
![Onderwijshotel De Rooi Pannen Tilburg onder leiding van Claudia Termaten](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31770/claudia-termaten-hotelmanager-onderwijshotel-de-rooi-pannen-59725_100x100_fit.jpg)
Onderwijshotel De Rooi Pannen Tilburg onder leiding van Claudia Termaten
In februari is Claudia Termaten gestart als de nieuwe hotelmanager bij het onderwijshotel van De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Met ruim dertig jaar aan...
![“Hilton noemt de eigenaar van een ander merk een prohibited person, net als dictators en andere boeven”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31422/hospitality-management-ihcp-58957_100x100_fit.jpg)
“Hilton noemt de eigenaar van een ander merk een prohibited person, net als dictators en andere boeven”
Verspreid over de Randstad liggen zes hotels die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Neem een Renaissance bij Schiphol-Oost. Een Moxy in...
![Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31434/1-58984_100x100_fit.jpg)
Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors
Per januari 2024 verhoogt Postillion Hotels de stagevergoeding naar 850 euro per maand. Dit bedrag geldt, bij een fulltime stage, voor zowel mbo- als...
![ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31391/cash-biljetten-munten-58876_100x100_fit.jpg)
ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"
De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijge...
![Nieuwe Horeca-cao 2024 is een feit](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31385/cash-biljetten-munten-2-58862_100x100_fit.jpg)
Nieuwe Horeca-cao 2024 is een feit
KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Maandag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met he...
![Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31379/vacature-accountmanager-58848_100x100_fit.jpg)
Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week
Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en ben je gedreven om commerciële doelstellingen te behalen? Uitgeverij PS: zoekt een enthousiaste a...
Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service
Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...
![Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31333/marco-ten-hoor-58755_100x100_fit.jpg)
Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student
12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...
![Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31317/dagadgaddag-58716_100x100_fit.jpg)
Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak
In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University...
![Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw hotel](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/31281/hotel-lobby-58643_100x100_fit.jpg)
Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw hotel
2024 is aanstaande. We kunnen 2023 feestelijk afsluiten. Corona ligt ver achter ons, toch zijn de naweeën van de pandemie nog sterk voelbaar in d...
TECE hygiënespoeling voldoet aan wettelijke verplichtingen
TECE levert betrouwbare oplossingen die stilstaand water en legionella in drinkwaterinstallaties voorkomen. Zo is iedereen in de horeca veilig. Via de...
![“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30955/1-openingsfoto-spread-online-57931_100x100_fit.jpg)
“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...
![Willen of moeten: wat hotels kunnen verwachten op het gebied van ESG-wetgeving](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30828/1557542-57649_100x100_fit.jpg)
Willen of moeten: wat hotels kunnen verwachten op het gebied van ESG-wetgeving
Dit is het tweede artikel uit een reeks van vijf artikelen over ESG en CSRD. In deze tweede bijdrage gaan we in op wat bedrijven wettelijk moeten en w...
CBS: Met dit percentage is de hotelomzet gegroeid
De omzet in de horeca groeide, voor seizoen gecorrigeerd, in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, me...
Tour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetje
Van 17 tot en met 20 juni organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 41-ste editie in Groningen en Drenthe. Het evenement stond in het teken van be...
![Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30477/opening-56910_100x100_fit.jpg)
Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church
Het was misschien niet helemaal de bedoeling dat de eerste onderneming direct zo een groot project zou zijn. Maar vanaf het eerste moment dat Bart Leu...
![Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30487/164605309921330353-56928_100x100_fit.jpg)
Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...
![Hotel Restaurant De Wolfsberg in Groesbeek overgenomen door het Horecalegioen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30422/img20230515wa0013-56803_100x100_fit.jpg)
Hotel Restaurant De Wolfsberg in Groesbeek overgenomen door het Horecalegioen
Het Horecalegioen is verheugd om de overname aan te kondigen van het befaamde Hotel Restaurant De Wolfsberg, gelegen in het pittoreske Groesbeek. Deze...
Top 3 tips om uw strategie voor extra inkomsten in 2023 te optimaliseren
Voor hotels en andere horecaorganisaties begint het handhaven van groei en winstgevendheid vaak met een effectieve prijsstrategie. Maar om in het hele...
Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin
Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...
![Nieuwe klokkenluiderswetgeving: wat is er veranderd?](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30235/collage-9-56390_100x100_fit.jpg)
Nieuwe klokkenluiderswetgeving: wat is er veranderd?
Werkgevers opgelet: op 18 februari 2023 is de Wet bescherming klokkenluiders (“Wbk”) in werking getreden. Deze nieuwe wet is een implement...
![Hotel De Wolfsberg na 23 jaar in nieuwe handen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30189/1679736657-1939-28749_100x100_fit.jpg)
Hotel De Wolfsberg na 23 jaar in nieuwe handen
Het Horecalegioen van Selmar en Ilfa de Roo neemt per 15 mei 2023 Hotel de Wolfsberg in Groesbeek over van Ben Wijnhoven. Ben Wijnhoven is eigenaar si...
Exclusief interview Marijke Vuik, nieuwe voorzitter KHN: "Zichtbaar zijn en verbinding maken"
De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....
![Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/30149/1678984076-2606-28788_100x100_fit.jpg)
Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
![Moxy Amsterdam Schiphol Airport gaat voor standaard vierdaagse werkweek](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29984/1676382490-5261-28950_100x100_fit.jpg)
Moxy Amsterdam Schiphol Airport gaat voor standaard vierdaagse werkweek
Moxy Amsterdam Schiphol Airport start per 1 januari van dit jaar een pilot waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken. Het doel...
![11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29891/1674559281-1351-29038_100x100_fit.jpg)
11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen
Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...
![Overnachten in Van der Valk Hotel Schiphol A4 voelt als thuiskomen](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/29875/1674123377-2128-29054_100x100_fit.jpg)
Overnachten in Van der Valk Hotel Schiphol A4 voelt als thuiskomen
Van der Valk is een Nederlandse horecaonderneming met meer dan honderd hotels binnen Europa. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 150 jaar. In al di...