Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef

Auteur: Redactie
Events 1 juli 2025
Zonnige editie Tour Culinair: fietsen, gastronomie en erkenning voor lef Fotografie: Floor van Zijtveld

Van zaterdag 28 juni tot en met dinsdag 1 juli verbleven de vrienden van Tour Culinair in het zonovergoten Twente. De landelijke netwerkclub van horecaondernemers – bestaande uit hoteliers, restaurateurs en café-eigenaren – streek neer in Droste’s Herberg, gastvrij ontvangen door tourvriend Harald Droste.

Na een warm welkom in de bar begon een tweedaagse fietstocht van telkens 120 kilometer, dwars door het Twentse coulisselandschap en over de grens in Duitsland. Onderweg werden diverse horecalocaties bezocht voor inspirerende stops, waaronder De Mahle Mühle in Lage, Pelle’s in Deurningen en Landgoed de Wilmersberg in De Lutte.

Het culinaire hoogtepunt vond plaats in wijngaard De Mandjesberg in Langeveen. Hier serveerde de brigade van restaurant Dorset, onder leiding van chef Willem Dankers, een voortreffelijk viergangendiner tussen de wijnranken.

Tijdens dit bijzondere diner werd de jaarlijkse Klasbak Trofee uitgereikt. Winnaars waren Leonie Hulselmans en Nicky Lucien, de ondernemers achter de eigenzinnige lunchroom Frank & Charlie in Enschede. Vanuit de hand van Tour Culinair-voorzitter Richard Francke ontvingen zij de prijs, die bedoeld is voor ondernemers die zich op bijzondere wijze onderscheiden in de horeca. De jury prees het tweetal voor hun vasthoudendheid en creatieve visie. Ondanks aanvankelijke scepsis in de regio vanwege hun vernieuwende menukaart en inrichting, hielden zij vast aan hun concept. Inmiddels is hun zaak dagelijks volgeboekt en staan gasten in de rij om binnen te komen. Frank & Charlie is uitgegroeid tot een geliefde plek in Enschede en een waardevolle toevoeging aan de Twentse horeca.

Aan het einde van het diner maakte het bestuur bekend dat volgend jaar een bijzondere mijlpaal wordt gevierd: de 100e activiteit van Tour Culinair. Deze zal plaatsvinden in het zonnige Toscane, waar vier dagen lang gefietst wordt en genoten van de Italiaanse gastvrijheid. Toch werd tijdens het slotdiner regelmatig opgemerkt dat je “net zo goed in Twente kunt blijven” voor een ervaring van hetzelfde kaliber.

De volgende activiteit van Tour Culinair vindt plaats op zondag 5 oktober bij Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem. Horecaondernemers en eindverantwoordelijken in de hospitalitybranche die houden van fietsen, goed eten en inspirerende ontmoetingen, zijn van harte welkom om kennis te maken met deze unieke netwerkclub.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.tourculinair.nl

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws