U heeft gezocht op : Kurhaus

7 september 2020 Personalia Den Haag
Nieuwe General Manager Roxana Tajvar aan de slag bij Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Grand Hotel Amrâth Kurhaus heeft per 1 augustus 2020 een nieuwe manager. Roxana Tajvar, als sinds 2016 nauw betrokken bij de operationele bedrijfsvoering van het hotel, zal vanaf heden de functie van General Manager vervullen. De van oorsprong in Perzië (Iran) geboren Roxana, woont inm...

30 januari 2020
Fletcher verbouwt kantoorpand tot luxe hotel

Het North Sea Building Scheveningen wordt een Fletcher hotel. Het voormalige kantoorpand, dat op slechts 100 meter van het strand van Scheveningen ligt, wordt door hotelketen Fletcher Hotels volledig getransformeerd tot luxe hotel met maar liefst 120 kamers. Het markante kantoorgebouw dat centraa...

17 juli 2019 Amsterdam Interview Longread
Afscheidsinterview Hans Vugts, Hotel Casa Amsterdam

Het begrip ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ is dusdanig ingeburgerd dat de afkorting MVO telkens opduikt in allerlei marketingstrategieën. Veel bedrijven gaan kort door de bocht om zich dat predicaat toe te eigenen. Dus laten we maar eens kijken naar een hotel dat niet enkel...

24 september 2018 Hotelbouwplannen Utrecht
Overeenkomst bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel

De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam hebben een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van de Galaxy Tower in het hartje van Utrecht. De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam sloten eerder een bouwteamovereenkomst waarin zij samen de engineering van de Galaxy Tower verder uitwerkten. De bouw...

15 augustus 2018 Hotelketens Interview Longread
Interview Harry en Jennifer Westers, WestCord Hotels: "Wij spelen onze eigen wedstrijd"

Naamsbekendheid is meestal te danken aan opzienbarend nieuws. De naam Harry Westers doet bij menigeen binnen de hotellerie een belletje rinkelen. Nou ja, ‘belletje’; zeg gerust een scheepsbel. Hij heeft immers de SS Rotterdam weer op koers gekregen. En we kennen hem ook nog van Golden Tu...

6 juni 2018 Personalia Culinair
Sjors Riewald chef-kok U Parkhotel

Sjors Riewald, de huidige chef kok van het voormalige Eden hotel de Broeierd (nu Fletcher hotels) maakt per 1 september 2018 de overstap naar het U Parkhotel op de campus van de Universiteit Twente. Het U Parkhotel opent begin 2019 haar deuren. Sjors Riewald is sinds 2007 werkzaam bij de Broeierd...

22 november 2017 Duurzaamheid
Duurzaamheid in hotels

Hotels en hotelketens besteden steeds meer aandacht aan de duurzaamheid van hun activiteiten. Naast een maximale bezettingsgraad draait het om comfort en veiligheid voor de gasten. Een gebouwbeheersysteem dat naadloos aansluit op de standaard en specifieke systemen en applicaties is daarom onmisbaar...

14 november 2017 Personalia
Nieuwe general managers voor Amrâth Hôtels Breda en Alkmaar

Per 1 november 2017 hebben Amrâth Hotel Brabant in Breda en Amrâth Hotel Alkmaar een nieuwe General Manager. Onno van der Mierden – Amrâth Hotel Brabant Onno van der Mierden is per 1 november 2017 aangetreden als General Manager van Amrâth Hotel Brabant en heeft de...

4 april 2017 Personalia
Coen Masselink nieuwe GM Hotel Des Indes

Coen Masselink is per 1 mei benoemd tot General Manager van Hotel Des Indes, een Luxury Collection Hotel. Coen Masselink heeft meer dan 20 jaar ervaring in de hospitality-sector en heeft gewerkt in Amsterdamse hotels zoals het Hilton en Hotel Pulitzer. In Den Haag was hij gedurende negen jaar werkza...

20 maart 2017
Kasteel de Wittenburg in Wassenaar maakt succesvolle doorstart

De doorstart van Kasteel de Wittenburg is officieel een feit nu zowel het vastgoed als de exploitatie eigendom zijn geworden van de heer L.S. Hu. Onder leiding van directeur Ralf Meppelder zal de historische horecalocatie op volle kracht verder kunnen werken aan een waardige toekomst. Hierin blijft ...

8 maart 2017
Kurhaus ontruimd na brand in lunchroom

Het Kurhaus in Scheveningen is vanmiddag ontruimd, nadat er brand is uitgebroken in lunchroom onder het hotel. Het vuur zou zijn ontstaan in een frituur van Topkapi Restaurant. Volgens de politie is de brand inmiddels onder controle. Door de brand in de lunchroom, kwam er veel rook in het hotel t...

25 november 2016
Hospitality Management 25 jaar, Golden Tulip: 'Het was anders geweest als we failliet zouden gaan' (2010)

De Golden Tulip Hospitality Group heeft een enerverend jaar achter de rug. Het aanvragen van het uitstel van betaling vorig voorjaar was voor Haike Blaauw, senior vice president franchise operations, verreweg het meest dramatische moment in de bijna achttien jaar die hij bij Golden Tulip werkt. Het ...

18 november 2016 Personalia
Paul Dingjan nieuwe chef-kok bij Waves at the Kurhaus

Sinds november staat chef-kok Paul Dingjan aan het roer van de brigade van Waves at the Kurhaus, het restaurant van Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Dingjan is geen vreemde van Amrâth Hôtels, aangezien hij jarenlang kookte in de keuken van Seven Seas, gevestigd in Grand Hotel Amrâ...

19 augustus 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview met hotelschoolstudenten (1996)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview uit 1996. In dit item komen drie studenten van de Hotelschool aan het woord. Of ze nu nog werkzaam binnen de hotellerie? Wat denk je? Lees hieronder het interview uit ...

26 juli 2016 Personeel
Amrâth Hôtels presenteert nieuwe GM's in Haarlem en Eindhoven

Amrâth Grand Hotel Frans Hals in Haarlem en Best Western Eindhoven, beide onderdeel van Amrâth Hôtels, hebben een nieuwe General Manager. Maud Vroom is recentelijk gestart bij Amrâth Grand Hotel Frans Hals Haarlem en Fanny van den Dries bij Best Western Eindhoven. Maud Vr...

9 mei 2016
Kurhaus heeft beste high tea van Nederland

Voor het tv-programma Kassa is meester patissier Joey Mercuur op zoek gegaan naar de beste High Tea van Nederland. Hij bezocht Paleis ’t Loo, Karel V, de Euromast, de Bakkerswinkel, Groot Warnsborn en Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Over de laatste locatie was Mercuur met name onder de indruk van d...

26 april 2016
Zilte zeelucht bij Waves at the Kurhaus

Waves at the Kurhaus is geopend sinds april 2015. De moderne bar, het unieke terras met een adembenemend uitzicht en het restaurant aan de zeezijde van Grand Hotel Amrâth Kurhaus staan onder leiding van chef-kok Marc Smeets. Chef-kok Marc Smeets Noordzee als inspiratie Als 16-jarige jong...

30 maart 2016
Oosterscheldekreeft centraal in Waves at the Kurhaus

Op 4 april 2015 opende restaurant Waves at the Kurhaus voor het eerst zijn deuren met een moderne bar, een uniek panoramisch terras en een nieuw restaurant aan de zeezijde van het befaamde Grand Hotel Amrâth Kurhaus onder leiding van chef-kok Marc Smeets. Smeets Als 16-jarige jongen liep Marc...

4 maart 2016
Hospitality Management 25 jaar: Onderzoek naar hotels en internet in 2001

Hoteliers bleken in 2001 traag in het oppakken van internetmogelijkheden. Samen met Deloitte & Touche heeft Hospitality Management onderzoek gedaan naar hoteliers en internet. De resultaten waren lichtelijk alarmerend: bijna de helft van de hoteliers ziet in internet geen toepassingsmogelijkheden ...

27 maart 2015
Inboedel Kurhaus in Kringloopcentrum

Ook minderbedeelden kunnen binnenkort wellicht slapen op een bed van het Kurhaus. Kringloopwinkel Rijswijk heeft de boedel namelijk verkregen, omdat een groot aantal kamers - 56 kamers in totaal - gerenoveerd wordt. Het Kringloopcentrum mag deze kamers leeghalen. Een deel gaat in de verkoop, maar ...

26 maart 2015
Kurhaus krijgt vernieuwd restaurant

Volgende week opent Waves - at the Kurhaus zijn deuren in het vernieuwde restaurant van Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague-Scheveningen. Directeur van het AFAS Circustheater, Kassandra Dommisse, zal het restaurant openen. Foto (v.l.n.r.) Marcel Bosman, Madelon Engbers en Marc Smeets Eten w...

30 december 2014
Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

Het jaar 2014 is bijna voorbij! Een mooi moment om terug te blikken. Met trots presenteren we je dan ook de 10 best gelezen artikelen van 2014. Beleef het jaar in een notendop en laat 2014 nog één keer de revue passeren. 1. W Hotel in Amsterdam aangekondigd In februari kondigde Starwood Hote...

15 december 2014
Lichten ontstoken in Kurhaus

Met het ontsteken van de lichtjes van de ruim tien meter hoge kerstboom in de Kurzaal luidde Amrâth afgelopen vrijdag een nieuw tijdperk in voor het Kurhaus. General manager Marcel Bosman heeft grootse plannen en presenteerde zijn nieuwe chef-kok, Marc Smeets, die jarenlang in Hotel Corona achte...

18 november 2014

De directie van de Amrâth Hotelgroep maakte onlangs bekend dat er voor haar vijfsterren hotels, Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Den Haag en Grand Hotel Amrâth Amsterdam een commercieel team is geformeerd onder leiding van de director of sales Maud Vroom. Foto: Marcel Bosman, Steffie Fernandez, ...

24 oktober 2014
Verkoop Kurhaus is rond

Het icoon van Den Haag - het Kurhaus Hotel - is gered door de Nederlandse hotelgroep Amrâth met de familie Van Eijl als eigenaar. Nadat vandaag om 10.00 uur het faillissement door de rechter was uitgesproken zijn de onderhandelingen opnieuw begonnen. Overgenomen Met ingang van vandaag is het ...

23 oktober 2014

Bewindvoerder Marc Udink bevestigde dat tot donderdagavond met Amrâth Hotelgroep exclusieve onderhandelingen worden gevoerd over de verkoop van het Kurhaus. Andere gegadigden staan dus nog even in de wachtrij. De verwachting is, dat het faillissement van het hotel op zeer korte termijn wordt uitg...

21 oktober 2014
Amrath reageert op kwestie Kurhaus

In een persbericht gaat Giovanni van Eijl van Amrâth Hotels in op de ontwikkelingen rondom het Kurhaus Hotel in Scheveningen. In het bericht wordt ingegaan op de surseance van betaling die is aangevraagd en de vergevorderde plannen van Amrâth om het Kurhaus over te nemen. Surseance van betal...

21 oktober 2014
Steigenberger heeft zorgen over Kurhaus

In een persbericht meldt De Steigenberger Hotel Groep dat het zich ernstig zorgen maakt naar aanleiding van de surseance van betaling die is aangevraagd door de Exploitatie Maatschappij Kurhaus Hotel vof (EMHK). Het bedrijf maakt zich vooral zorgen over de uitvoering van de managementovereenkomst...

30 september 2014
Heeft Amrath het Kurhaus gekocht?

Het Kurhaus Hotel in Scheveningen zou verkocht zijn aan een particuliere belegger. Tijdens het Hotel Investment Seminar in Leiden werd dit bekend. Giovanni van Eijl zou achter de overname zitten en Amrâth Hotels zou de exploitatie overnemen. Kaspar van Eijl kon desgevraagd ontkennen nog bevestige...

10 juni 2014
Vijf hamers New Babylon Meeting Center

New Babylon Meeting Center heeft deze week maar liefst 5 hamers (hoogste score) binnengehaald bij de vergaderhamerclassificatie. Hiermee is New Babylon Meeting Center één van de slechts zeven vergaderlocaties in Zuid Holland met 5 hamers en is zij in Den Haag enkel met het Kurhaus en het World F...

2 juni 2014
Misstanden in het Kurhaus?

Het Haagse Kurhaus ligt onder vuur. Vanuit verschillende hoeken komen verhalen naar buiten over extreme werkdruk, misstanden en intimiderend gedrag van de directie. Horecawerknemers werken graag hard, maar structureel veertien uur per dag werken lijkt wat veel. Klachten gebundeld RTL Nieuws he...

1 maart 2014
Hotel tijdelijk veiligheidsrisicogebied

De nucleaire top op 24 en 25 maart in Den Haag leidt ertoe dat er verschillende veiligheidsgebieden zijn ingesteld. De gebieden rond hotels waar hoogwaardigheidsbekleders overnachten, zijn aangewezen tot veiligheidsrisicogebied. Daaronder vallen Huis ter Duin, het Kurhaus, Hotels van Oranje en het...

14 januari 2014
Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper in Ermelo hebben het Gouden Koksmes gewonnen. Hun gerechten werden door de vakjury als beste beoordeeld. De wedstrijd vond plaats op het Gildenplaza tijdens Horecava 2014. Runners-up Tweede werden leermeester Roy Eijkelkamp, souschef Resta...

31 december 2013
Dit was het hotelnieuws van 2013

Hospitality Management brengt u dagelijks het belangrijkste branchenieuws. U kunt bij ons het hele jaar door zonder belemmeringen lezen over alles wat met hotels en hotel-ondernemerschap te maken heeft. Wat waren de meest gelezen nieuwtjes uit het afgelopen jaar? We brengen u een top-10! 1. HEM...

5 december 2013
DNA-gala EHMA levert ruim vier ton op

Onder leiding van Beau van Erven Dorens en Renate Verbaan is tijdens een gala met veiling 440.584 euro opgehaald. De opbrengsten komen ten goede aan het DNA-onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek naar nieuwe, persoonlijke behandelingen op maat voor patiënten met verschillende soorten kanker. ...

21 augustus 2013
Kurhaus Hotel Scheveningen te koop

Het vijfsterrenhotel Steigenberger Kurhaus in Scheveningen staat in de etalage. Alle betrokken partijen bij het vastgoed en de exploitatie van het hotelpand zijn een herstructurering van de schulden overeen gekomen om zo op den duur de verkoop te vergemakkelijken. Raamwerk voor verkoop Het sl...

4 maart 2013
'Contract Kurhaus staat recht overeind'

Gezien de recente publicaties in de media over het Steigenberger Kurhaus Hotel, heeft Steigenberger Hotels AG de volgende verklaring afgegeven in een recent verzonden persbericht: Verklaring "Steigenberger Hotels AG, is de exploitant van het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. Steigenbe...

27 februari 2013
Veel bv's en potentiële kopers Kurhaus

Mochten de financiële problemen rond het vastgoed van het Kurhaus leiden tot een gedwongen verkoop, dan zouden potentiële kopers in de rij staan. De curator kan zich stukbijten op zeventig bv's. Afwentelen Uit onderzoek van Omroep West blijkt dat er op één adres in Amsterdam tientallen bv's s...

12 februari 2013
Kurhaus in grote financiële problemen

Het Steigenberger Kurhaus hotel in Scheveningen kampt met financiële problemen. De rentes op de lening van het vastgoed zouden niet meer worden betaald. Hetzelfde zou gelden voor de huurprijs. Exploitatieproblemen? Steigenberger en de hoteleigenaar voldoen sinds een aantal maanden niet meer aan...

7 januari 2013
Gouden koksmuts gaat naar Eijkelkamp

De Gouden Koksmuts 2013 is gewonnen door Roy Eijkelkamp, souschef van restaurant De Bokkedoorns. Wynand Vogel reikte de prijs uit op de Horecava 2013. Amuse en viergangenmenu Ratchawat (Keng) Vichianrat van restaurant La Rive werd nummer twee in de strijd. Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys mo...

8 augustus 2012
Steigenberger opent hotel op Schiphol

De Steigenberger Hotel Group opent een hotel op Schiphol. Hiervoor neemt het het viersterren Dorint hotel over. Het hotel krijgt als naam Steigenberger Airport Hotel Amsterdam en telt 440 kamers. Faciliteiten Van deze kamers zijn er elf suites. Verder heeft het hotel drie restaurants, een koffi...

13 april 2012
Haike Blaauw nieuwe baas GT China

Haike Blaauw wordt de nieuwe vice president operations voor China, Brazilië en Afrika van Louvre Hotel Group. Blaauw was voorheen senior vice president van Golden Tulip Hospitality Group. Zijn taken in de Benelux worden op dit moment overgenomen door Andreas Tscherning vanuit Parijs. Haike ...

9 september 2011
The Grand is Netherland's Leading Hotel

Het onlangs gerenoveerde Sofitel Legend The Grand Amsterdam is uitgeroepen tot Netherland's Leading Hotel tijdens de prestigieuze World Travel Awards. Vorig jaar sleepte het hotel eveneens deze prijs in de wacht. Overige genomineerde Nederlandse hotels Hiermee laat The Grand andere genomineerde...

28 maart 2011
Kurhaus bokst tegen crisis en concurrenten

Waar de hotelsector goed aan het herstellen is van een paar magere jaren, heeft het Steigenberder Kurhaus hotel in Scheveningen het nog steeds moeilijk. Dat meldt het Financieele Dagblad. Het vijfsterrenhotel heeft last van bezuinigingen in Den Haag, verloor grote klant Shell en moet het opnemen teg...

3 november 2010
The Dylan populairste hotel huwelijksnacht

Bruidsparen kiezen het liefst voor hotel The Dylan in Amsterdam om de huwelijksnacht door te brengen. Als tweede kwam het Kurhaus Hotel Scheveningen uit de bus. Hotel New York in Rotterdam neemt de laatste trede op het ereschavot in. Dit bleek uit onderzoek door een online trouwmagazine dat 360 kopp...

6 oktober 2010
Philips lanceert nieuwe lijn hoteltelevisies

Elektronica-concern Philips introduceert een nieuw gamma televisies voor de hospitality-branche. De lijn met LED-televisies herbergt de laatste technologische snufjes, zodat toeristen en zakelijke reizigers films optimaal kunnen beleven op hun hotelkamer. Behalve de laatste technologie is er ook nag...

10 augustus 2010
Nederland drie vijfsterrenhotels rijker

Nederland is drie vijfsterrenhotels rijker. Volgens een laatste overzicht van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) mogen het Hilton Den Haag, het Renaissance Amsterdam Hotel en De Echoput in Hoog Soeren een plaatje met vijf sterren aan de voorgevel hangen. Het totaal aantal vijfsterrenhotels in ...

13 november 2009
Heemskerk: 'Vooruitzichten hospitality veelbelovend'

Onlangs vond in het Kurhaus te Scheveningen een internationale conferentie plaats ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum van Hotelschool Den Haag. De conferentie werd geopend door Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken. Na zijn felicitaties voor de jubilaris zei Heemskerk: "De vo...

9 juni 2009
Maximumclassificatie vergaderlocaties voor Leeuwenhorst

NH Hoteles kondigde dinsddag met trots aan dat NH Conference Centre Leeuwenhorst in de congres- en vergader-classificatie is gestegen en nu in het bezit is van het maximum aantal van vijf vergaderhamers. Het complex verkeerd hiermee in goed gezelschap van dertien andere 5-hamer locaties, waaronder h...

29 april 2009
Kurhaus schrapt dertig banen

Het Steigenberger Kurhaus schrapt dertig banen. Het hotel heeft door de recessie te maken met een daling van de bezoekcijfers. Vorig jaar daalde de omzet al met zeven procent en dit jaar wordt zelfs een teruggang van vijfttien procent verwacht. Toch gaat het Kurhaus dit jaar wel investeren in een op...

22 januari 2009
'Scheveningen: badplaats in verval'

Badplaats Scheveningen moet zeshonderd nieuwe hotelkamers krijgen en er moet ruimte komen voor modern entertainment. Dat zegt wethouder Marnix Norder, die de gebouwen rond het Kurhaus 'een gruwel' noemt, in Trouw. Norder stelt dat de badplaats in verval is en hoopt op een betere toekomst. Daarvoor m...

9 oktober 2008
Holland-promotie in Crown

Geen biefstuk met een originele, spectaculaire saus maar leuke, moderne, typische Nederlandse gerechten. Chef-kok Paul Verheul van het Kurhaus in Scheveningen is uitgenodigd om te koken voor een galadiner in het grootste hotelcasino van Australië, JJ's Bar and Grill in Crown Melbourne. Verheul maak...

30 november 2005
Internetprijs voor Kurhaus.nl

Het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen heeft de High Profile Internet Award 2005 gewonnen in de categorie Evenementenlocaties. Volgens de jury is de informatie goed te vinden en zijn er geschikte koppelingen naar de stad zelf. Bezoekers kunnen op de site arrangementen boeken en een overnach...

30 november 2005
Meestergastronomen in Kurhaus op de bres voor gastvrijheid

Zeven meestergastronomen hebben zondag 27 november in restaurant Kandinsky van het Kurhaus hotel tijdens een hoogstaande culinaire avond aangetoond dat gastvrijheid een kunst is. Een meestergastronoom is meer dan een maître; hij is in alle aspecten van de gastvrijheid, inclusief kennis van wijnen, ...

3 november 2005
Tijdelijke ontruiming Bilderberg Europa Hotel

Het Bilderberg Europa Hotel aan de Zwolsestraat in Den Haag is afgelopen maandagochtend tijdelijk ontruimd omdat mogelijk een giftige stof was vrijgekomen. Twee personen raakten onwel en werden naar een ziekenhuis gebracht. Ongeveer tweehonderd personen zijn uit het hotel gehaald. Zij zijn naar het ...

19 november 2004
Champagne aan Zee slaat alle records

Het evenement Champagne aan Zee, dat plaatsvindt op zondag 21 november in het Kurhaus in Scheveningen, gaat dit jaar een culinair record breken. Nooit eerder was het aantal champagneproducenten, waaronder de vooraanstaande champagnehuizen Bollinger, Piper-Heidsieck, Taittinger, Dom Pérignon, Moët ...

17 juni 2004
Alfred van der Toolen slaagt als eerste voor proef SVH Meestergastronoom

Alfred van der Toolen, maître van Restaurant Kandinsky (Steigenberger Kurhaus Hotel, Scheveningen), heeft recentelijk zijn meesterproef met goed gevolg afgelegd. Van der Toolen slaagde als eerste van Nederland voor de nieuwe titel SVH Meestergastronoom met discipline gastvrijheidkunde. Sinds 1 jan...

10 oktober 2003
Groei SRS-Worldhotels zet door

De hotelgroep SRS-Worldhotels heeft wederom nieuwe leden mogen verwelkomen. Negen hotels in Europa – waaronder twee in Nederland – en twee hotels in New York traden toe tot SRS-Worldhotels. Met de aansluiting van deze hotels telt de totale portfolio thans ruim 450 locaties. In Nederland treedt h...

23 juli 2003
Nieuwe vergaderfilosofie in Result Room Kurhaus

Het Steigenberg Kurhaus Hotel in Scheveningen lanceert een nieuwe manier om vergaderingen vorm te geven. Deze heeft als uitgangspunt dat een juiste sfeer positief bijdraagt aan het resultaat van een bijeenkomst. Hiervoor heeft het hotel de zogeheten Result Room ontwikkelt. In deze nieuwe boardroom i...

10 september 2002 Economie Longread
HOSTA 2002 rapport: alles is relatief?

Op 9 september 2002 presenteerde Horwath Consulting de 25e Hotel Statistieken: HOSTA 2002. De beschikbaarheid van 25 jaar cijfermateriaal biedt een uitgelezen kans om de huidige bedrijfsresultaten in een historisch perspectief te plaatsen. Zit de Nederlandse hotellerie in een dip, of stellen we ons ...

11 december 2001 Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De betoverende wereld van dreuzels en tovenaars

Hotels zijn eigenlijk ontzettend ‘cool’. Dat is altijd van nature zo geweest, tenminste bij de opening. Trends vinden direct hun neerslag in nieuwe hotels. Kijk maar naar The Hempel in London; dat straalt werkelijk een ‘minimalistisch symmetrische esoteriek’ uit; helemaal in,...

25 februari 2001
Hôteliers traag in het oppakken van internetmogelijkheden

Samen met Deloitte & Touche heeft Hospitality Management onderzoek gedaan naar hôteliers en internet. De resultaten waren lichtelijk alarmerend: bijna de helft van de hôteliers ziet in internet geen toepassingsmogelijkheden voor kamerreserveringen. Eén op de drie ziet zelfs ge...

11 oktober 2000 Interview
Het maakt wel uit of je in West- of Oost-Nederland zit

‘De krapte op de arbeidsmarkt is zonder meer het grootste probleem voor de hotellerie in de komende jaren,’ stelt Wiete Harms, manager accountmanagement horeca van het Bedrijfschap Horeca & Catering. Nieuwe markten aanboren, teneinde de broodnodige werknemers te vinden, kan het probl...

2 september 2000 Personeel Achtergronden
De druk moet van de ketel!

Een onderzoek van TNO Arbeid heeft aangetoond dat maar liefst een op de drie horecamedewerkers te kampen heeft met ‘uitputtend werk met relatief hoge taakeisen en weinig autonomie’. Deze werkdruk komt het meest voor bij grotere bedrijven en daarbinnen bij met name receptionisten. Het voo...

17 februari 2000 Toerisme
E-toerisme verovert Nederland

Eén van de snelst groeiende markten op Internet is ongetwijfeld de verkoop van reizen, hotelkamers, vakanties en arrangementen. Daarbij komen dan ook nog de aanverwante zaken, zoals vliegtickets, huurauto’s en reisverzekeringen. De mogelijkheden om in te springen op deze ontwikkeling zi...

12 december 1999
De kracht van een merk

Gastvrijheid kent vele vormen. Met het vergroten van het aantal aanbieders van gastvrijheid, en het steeds grilliger wordende gedrag van de consument, is er een vorm bij gekomen: de herkenbare gastvrijheid. Een horecabedrijf kan zich individueel als sterk merk positioneren of profiteren van de uitst...

11 juni 1999 Economie trends
Trends en ontwikkelingen in de hotelsector

Wat staat de hotels te wachten? Welke trends en ontwikkelingen zijn er te signaleren? Hoe kunnen hotels daar adequaat op inspelen? Die vragen - en meer - stonden centraal tijdens het Nationaal Horeca Forum Kompas voor Beleid. (In het Kurhaus te Scheveningen; 7 juni.) Het bedrijfschap Horeca en Cat...

13 februari 1999 Economie
Wanneer gaan we 'sales' nu serieus nemen?

Sales en marketing zijn vaak een sluitpost. Terwijl nota bene alleen sales en marketing geld opbrengen; de rest kost alleen maar geld. Er is te weinig kennis en aandacht voor dit vakgebied; daardoor missen hotels veel kansen. Dat zijn de woorden van Hans Poortvliet, managing director van de Hospit...

11 december 1996 Personeel
'Kwart hotelkamers in buitenlandse handen'

Het aantal hotels dat in Nederland is verbonden aan multinationale horecaketens bedraagt 272. Dat is ongeveer 11% van het totale aantal hotels in Nederland. Het aantal kamers bedraagt 28.403, oftewel bijna 38% van het totale aantal kamers. Als gekeken wordt naar het aantal kamers per hotel, en het a...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: