Je hebt gezocht op: TVL

Legionellapreventie in de hotellerie: “Die wisseling maakt hotels anders dan andere locaties”
Legionellapreventie is niet alleen een wettelijke verplichting, maar kan ook direct invloed hebben op de veiligheid van gasten en de reputatie van een...

Annuleringen voorspellen met AI
Zoals begrijpelijk is, is er sinds de lancering van ChatGPT en andere Large Language Models een stortvloed aan studies geweest waarin mogelijke toepas...

Grondovereenkomst sluiten met de overheid? Let op!
Voor de vestiging of uitbreiding van een hotel is het soms noodzakelijk om een grondovereenkomst met de overheid te sluiten. Bijvoorbeeld in de vorm v...

13 procent minder zakenreizigers naar Amsterdam - maar ze blijven 16 procent langer
In 2020 voorspelde Bill Gates dat het aantal zakenreizen na de covidpandemie met 50 procent zou afnemen. We hadden immers allemaal geleerd dat we veel...

Training revenue management: nu alvast 7 tips
Stan Josephi - Senior Lecturer Revenue Management aan de BUAS - geeft zeven waardevolle tips over revenue management. Josephi verzorgt, spec...

“Gasten kunnen ’s nachts terecht bij een hologramreceptie”
De naambordjes van de vorige huurders hangen nog naast de deur en bouwvakkers lopen in en uit, maar het einde komt in zicht voor het nieuwe boutiqueho...

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief
De omzet van de horeca groeide in het derde kwartaal van 2024 met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

Franchise en horeca-exploitatie: leg onderlinge afspraken goed vast
Bij het uitbaten van een horecabedrijf zijn verschillende exploitatievormen mogelijk. In sommige gevallen is de vastgoedeigenaar ook zelf de exploitan...

Markt voor dagkamerverhuur is in opmars: “Hotels moeten korting van minimaal 30% aanbieden”
Hoteliers zijn al geruime tijd bekend met OTA’s die overnachtingen aanbieden. Een ander soort platform is echter bezig aan een opmars: boekingss...

Danielle Kloeg: “Toeristen komen geen zak geld door de brievenbus drukken”
Danielle Kloeg heeft meer dan dertig jaar ervaring in de reisbranche en als luxury travel agent laat zij haar klanten over de hele wereld bijzondere p...

NBTC-directeur Jos Vranken: “De toeristische sector is zijn onschuld verloren”
Het rapport Perspectief Bestemming Nederland 2030 voorspelde vijf jaar geleden een vijftig procent toename van het inkomend verblijfstoerisme. Het was...

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...

150 economisch dakloze mensen vinden onderdak en thuis via het Room For Change-programma
Room For Change, voorheen bekend als GiveMe5, heeft tijdens het evenement ter ere van de naamswijziging in Double Tree by Hilton, naast het Amsterdams...

Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden
Relais & Châteaux verwelkomt weer twaalf nieuwe leden in de collectie. De nieuwe leden delen hun visie op gastvrijheid, inzet voor authentic...
‘Bruidskoningin’ Ramona Koonings gaat voor totaalbeleving en hotelkamers in Kasteel Oost
Vrijdag 23 februari heeft de Gemeente Valkenburg de koper van Kasteel Oost te Valkenburg bekendgemaakt. ‘Bruidskoningin’ Ramona Koonings,...

Erfgoedexploitatie in het stedelijk gebied: bodemloze put of Dutch blue zone?
Dit is het eerste artikel van een nieuwe reeks over erfgoedhotels in het dossier Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?'. Hier vindt u ar...

Hotel & Recht: Aanpak van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
Onlangs veroordeelde de rechter een werkgever voor het dragen van onvoldoende zorg bij de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvlo...
Van der Valk-hotels eisen alsnog meer coronasteun bij rechter
Op 13 juni stonden 58 Van der Valk-hotels bij de hoogste bestuursrechter, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag, omdat zij miljoen...

Een kijkje in het nieuwste The Hoxton hotel; in West-Berlijn
The Hoxton heeft haar deuren geopend in West-Berlijn. Gelegen op slechts een steenworp afstand van de beroemde winkelboulevard Ku’damm van de ho...
Onderzoek Workday: Hospitality-branche worstelt met behalen digitale groeidoelstellingen
Er is een groeiende kloof tussen de digitale groeidoelstellingen van bedrijven in de hospitality-branche en hun vermogen om deze doelstellingen te rea...
De hotelvastgoedtransacties in 2022
Ook in 2023 heeft Invast Hotels weer alle transacties van hotelvastgoed geanalyseerd die bij het kadaster geregistreerd staan. Het betreft de 18e edit...

Hotels en ESG – CSRD, wat moet en wat kun je er mee?
De hotellerie schenkt massaal aandacht aan duurzaamheid. CO2-vermindering, energiebesparing en reductie van waste. Het belang en de urgentie van de SD...
Joost van Damme opent met ONILIO zijn vijfde hospitalitybedrijf in 2024
Hij bouwde in Zeeland mee aan hotelgroep Amadore, leidde voor het WK voetbal in 2010 maar liefst 7000 horecaprofessionals op en participeert nog altij...

Hotelondernemer en eco-pionier Ewald Biemans verenigt duurzaamheid met ondernemerschap
Vraag hotelondernemer Ewald Biemans niet óf duurzaamheid onderdeel moet zijn van de bedrijfsvoering binnen de hotellerie. Hij geeft liever antw...

KHN wil volledige nadeelcompensatie voor door coronamaatregelen getroffen horecaondernemers
op 28 september diende de zitting in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht individuele horecaondernemers tegen deS...

Betuws Wijndomein grote winnaar Wijnkeuring van de Lage Landen 2022
Het Betuws Wijndomein in Erichem (Gelderland) heeft de meeste gouden en zilveren medailles behaald bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022. Da...

VakantieDiscounter: nog maar 3 % gaat in eigen land op vakantie
Ondanks de inflatie blijven we ons vakantiegeld vooral besteden aan waar het voor bedoeld is: vakantie. Dat blijkt uit cijfers van online reisbureau d...

Toch nog TVL voor startende ondernemers
Ondernemers die midden in de coronaperiode zijn gestart met hun onderneming, hadden geen recht op TVL aanvragen. Mede door aandringen van KHN heeft he...
Recht op huurvermindering voor hotelexploitanten wegens corona
Uitbaters van hotels hebben het de afgelopen twee jaar niet gemakkelijk gehad. Een lichtpuntje voor huurders van hotelvastgoed: mogelijk kunnen zij ee...

Na twee jaar stoppen belangrijkste steunmaatregelen
Per 1 april zijn de corona-steunpakketten van het kabinet stopgezet. Dat betekent dat vanaf vandaag bedrijven geen gebruik meer kunnen maken van subsi...

Hotelondernemer Corina Waaijer: met Fine Hotels & Suites groeiend de crisis uit
Wandelend door de betonnen gewelven van de voormalige Meelfabriek in Leiden visualiseert Corina Waaijer hoe haar hagelnieuwe hotel vorm gaat krijgen i...
FTN: Textielservice horeca in gevaar
Sinds het begin van Corona (maart 2020) staan, net als de horecabedrijven, ook de gespecialiseerde toeleverende textextielservicebedrijven onder zware...

Column Ewout Hoogendoorn: Distressed properties
“Heb je nog distressed properties voor me?” Je hoort er nog net geen gehijg bij, zoals van ‘De vieze man’ die Kees van Kooten...

Bijna 20 procent coronasteun naar horeca
Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 hebben ondernemers circa 31 miljard euro aan steun gekregen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten...

Column Sander Allegro: Klaar!
We zijn er klaar mee! Dat is de niets aan onduidelijkheid overlatende, korte en bondige samenvatting van een reeks aan sentimenten die breed in de sam...

Column Ewout Hoogendoorn: Wat is de waarde?
Het is verbazingwekkend hoeveel interpretaties er zijn van het begrip waarde. Wat de waarde van iets is, lijkt een bijna persoonlijke keuze. Wat is de...

Horecaondernemers sturen open brief aan Utrechtse burgemeester
Beste Sharon, Vandaag is opnieuw een dag dat er, vooruitlopend op de persconferentie van het Kabinet, allerhande ideetjes in de media worden &lsquo...

Al 130 miljoen aan voorschotten TVLQ4 2021 toegekend
Er zijn al veel aanvragen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten binnengekomen voor het vierde kwartaal (TVLQ4), meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Ne...

Column Ewout Hoogendoorn: Wat is de waarde?
Het is verbazingwekkend hoeveel interpretaties er zijn van het begrip waarde. Wat de waarde van iets is, lijkt een bijna persoonlijke keuze. Wat is de...

Kabinet gaat onverkoopbare voorraden niet vergoeden
Ondanks de klachten van veel horecaondernemers heeft het kabinet besloten horecaondernemers met niet verkoopbare voorraden niet tegemoet te komen. Dat...