U heeft gezocht op : Twente

15 mei 2019 Hotel Michelin
Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijn...

20 februari 2019 Awards Duurzaamheid
''Moswand staat symbool voor groene bedrijfsvoering''

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari, kreeg het pas geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens. Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam en maa...

12 februari 2019 Opening
U Parkhotel Enschede geopend

Het U Parkhotel in Enschede opent vandaag, 11 februari 2019, de deuren voor zijn eerste gasten. In het hotel, gelegen op de campus van de Universiteit Twente, zijn gasten vanaf vandaag welkom om te slapen, eten en/of vergaderen. Marijke Schmand, General Manager U Parkhotel: “Er is de afgelo...

17 januari 2019 Awards
Het Ros van Twente wint twee awards 

Hotel/restaurant Het Ros van Twente in De Lutte wint de Gouden Zoover Award én Booking.com Guest Review Award! Beide zijn welbekende awards voor de best gewaardeerde hotels. Felbegeerde publieksprijzen Voor de tweede keer op rij ontvingen John en Anita Berghaan - Stappenbeld de fantasti...

15 januari 2019 Awards Mensen
Hotel ’t Kruisselt – De Lutte wint Gouden Zoover Award

Op 9 januari jl. zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor Nederlandse accommodaties uitgereikt. In 2018 zijn er over Hotel ‘t Kruisselt 85 reviews geschreven door gasten die hun ervaringen graag delen na een verblijf bij het mooist gelegen hotel van Twente. In 2018 was het gem...

13 december 2018 Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

28 november 2018 Food Achtergronden
Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op het Preventieakkoord

Afgelopen vrijdag 23 november stuurde staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord, dat ondertekend werd door zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven, naar de Tweede Kamer. Minder ziekte door overgewicht, een rookvrije generatie en meer bewustzijn van de gevaren van alcohol, ...

10 oktober 2018
Sneakpreview: nieuw hotelkamerdesign U Parkhotel

Afgelopen vrijdag was een bijzondere mijlpaal in de ontwikkeling van het U Parkhotel. Het nieuwe conferentiehotel op de campus van de Universiteit Twente maakte officieel het nieuwe interieur van de hotelkamers bekend. Ontwerp gebouw Architect Peter Defesche heeft het hotel, in het voormalige ...

10 oktober 2018 Hotel Longread
Tips voor een lager energieverbruik in uw hotel

Hotels positioneren zich steeds vaker - en beter - als zijnde milieubewust en in sommige gevallen zelfs al als energieneutraal. Welke rekenmodellen de marketingafdelingen daarvoor gebruiken, weten wij niet. Wat wij wel weten? Dat in het gemiddelde hotel bijna vijftig procent van de milieubelasting u...

10 oktober 2018 Onderwijs Blog Duurzaamheid
Blog Pim van het Reve: duurzaam Food & Beverage concept

Nu de zomervakantie alweer een eeuwigheid geleden lijkt en iedereen alweer volop in bedrijf is, staat de eerste grote Nederlandse horecavakbeurs na de zomervakantie op het programma; Gastvrij Rotterdam. Een mooie plek om nieuwe inspiraties op te doen, te netwerken maar bovendien de plek waar de prij...

17 september 2018 Achtergronden Culinair
Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide chefs werken graag met...

25 juni 2018 Hotel Opening
Burgemeester opent het vernieuwde Preston Palace

De nieuwe hotelentree met imposante showvijver en moderne hotellobby zijn dé bekroning op de vele vernieuwingen sinds 2011. Het vernieuwde Preston Palace wordt op maandag 2 juli officieel geopend door burgemeester Gerritsen. Metamorfose Wie zich Preston Palace herinnert als 'een zie...

6 juni 2018 Personalia Culinair
Sjors Riewald chef-kok U Parkhotel

Sjors Riewald, de huidige chef kok van het voormalige Eden hotel de Broeierd (nu Fletcher hotels) maakt per 1 september 2018 de overstap naar het U Parkhotel op de campus van de Universiteit Twente. Het U Parkhotel opent begin 2019 haar deuren. Sjors Riewald is sinds 2007 werkzaam bij de Broeierd...

20 april 2018 Onderwijs Blog
Blog Pim van het Reve: wat doe jij met je afval?

5 April 2018. Op naar Apeldoorn, het is tijd voor mijn Thesis Proposal Defence, oftewel het verdedigen van mijn onderzoeksopzet. Het één-na-laatste tentamenmoment voordat ik afstudeer en mijn bachelor Hotel Management in ontvangst mag nemen. Met wat gezonde spanning leg ik mijn eerste ...

28 maart 2018 Awards Mensen
Raymond Strikker wint Paul Fagel Gastvrijheidsprijs

Raymond Strikker, eigenaar van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte, is winnaar van de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs 2018. De hotelier, restaurateur en ondernemer-gastheer ontving de prijs op dinsdagavond 27 maart, toevalligerwijs bij De Bloemenbeek, uit handen van Paul Fagel. Sinds 2005 reik...

12 februari 2018 Onderwijs Blog
Blog Pim van het Reve: start van een nieuw project

31 januari 2018: om iets voor vijf in de middag landt het vliegtuig waar ik in zit op vliegveld Eindhoven. Na mijn 6 maanden durende 'study abroad' periode in Boedapest zet ik weer voet op Nederlandse bodem. Bij terugkomst in Nederland schieten nog de dingen die ik in Hongarije heb mogen ler...

19 december 2017 Onderwijs Achtergronden
Interview: Pim van het Reve heeft een prachtige afstudeeropdracht

Onlangs plaatsten we voor Pim van het Reve een oproep op deze website. Pim zocht immers een uitdagende afstudeeropdracht binnen de hospitality. Die oproep heeft geleid tot tientallen reacties. “Eigenlijk werd ik direct overspoeld met reacties. Deze waren zeer uiteenlopend, van bedrijven binnen...

1 december 2017
Landgoed De Wilmersberg viert 25-jarig jubileum

Op vrijdagavond 1 december zal er een groot feest plaatsvinden bij Landgoed De Wilmersberg in De Lutte ter ere van het 25-jarig bestaan van het hotel. Ruim 300 genodigden kunnen op deze avond genieten van feestelijke muziek onder het genot van een goed glas wijn en heerlijke lekkernijen uit de keuke...

5 september 2017
Nieuw hotel op campus Universiteit Twente

Vanaf najaar 2018 neemt het huidige conferentiehotel Drienerburght op de campus van de Universiteit Twente haar intrek in het nieuwe gebouw De Hogekamp. Dat is ook het moment dat het hotel haar naam wijzigt in een meer internationaal herkenbare naam: het U Parkhotel. Het voormalige faculteitsgebo...

27 juli 2017 Mensen Duurzaamheid
Gouden Green Key voor Hampshire Hotel - De Broeierd

Hampshire Hotel – De Broeierd Enschede is niet alleen de oudste herberg van Twente, het is ook één van de meest duurzame. Het hotel is bekroond met de Gouden Green Key, de hoogst mogelijke onderscheiding op het gebied van duurzaamheid. Dit internationale keurmerk wordt uitslu...

12 april 2017 Awards Mensen
Winnaars Talent van de Toekomst 2017 bekend

Op maandag 10 april werd in het het Miele Culinary Institute gestreden om de bokaal Talent van de Toekomst. Op het gebied van gastvrijheid oversteeg Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voor...

6 april 2017 Hotel Achtergronden
Nieuwe eigenaren Hotel De Landmarke in Ootmarsum

Per 1 mei 2017 wordt Hotel De Landmarke te Ootmarsum overgenomen door het jonge ondernemerspaar Martijn en Quirine Bas. De huidige eigenaren, de familie Westenberg, hebben vanaf 1999 met veel enthousiasme en hard werken Hotel De Landmarke tot een succes gemaakt. Echter is voor hun de tijd aangebroke...

2 januari 2017 Hotel Restaurant
Preston Palace viert 25-jarig bestaan in 2017

Toen Van der Most het voormalige Prinses Irene Ziekenhuis in 1987 aankocht met het idee om er een all-inclusive hotel van te maken, had hij niet kunnen voorzien dat het jaren later zou uitgroeien tot één van de grootste en succesvolste hotels van Nederland. Na enkele jaren sloop- en ve...

20 september 2016 Culinair Restaurant
12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze d...

6 september 2016 Events Achtergronden
Preston Palace sportieve sponsor van Almelo Allee 2016

Zondag 18 september vindt de Almelo Allee, een sportief buitenevenement in de 'achtertuin' van Preston Palace, plaats. Preston Palace is sponsor en neemt met maar liefst twee teams deel aan de vijf kilometer hardlopen. Promotor Het populaire all-in hotel en uitgaanscentrum verwelkomt...

1 september 2016 Hotelbouwplannen Opening
Opening meest bijzondere suite van Twente bij Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte

In het bijzijn van zijn vrouw en drie dochters heeft Ferdinand Fransen de geheel vernieuwde Royale Suite van Landgoedhotel De Wilmersberg geopend. Fransen, die Arke reizen groot maakte, is sinds 1995 eigenaar van Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte. Zijn dochter Barbara, die de dagelijkse le...

12 augustus 2016 Hotel Hotelketens Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Léon Dijkstra, Eden Hotel Group

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview uit 2006. Léon Dijkstra, algemeen directeur van Eden Hotel Group, waarin hij vertelt over de positionering in stadscentra, over herinvestering en F&B. Amste...

12 juli 2016 Hotelbouwplannen Opening
Stravinsky eten & drinken breidt uit met 14 hotelkamers

Na 4 mooie jaren van Stravinsky eten & drinken, breidt Stravinsky aankomende week uit met 14 hotelkamers. Daar wordt nu de laatste hand aan gelegd en dan is het officieel: Stravinsky eten · drinken · slapen. Naast eten & drinken kunnen de gasten voortaan ook overnachten in h...

17 juni 2016
Hampshire Hotel De Broeierd houdt 1e haringparty

Hampshire Hotel De Broeierd hield gisteren in samenwerking met Grand Gallery (Marieke Pril) en StageX haar eerste Haring Party. Martin Meijer, general manager van De Broeierd opende de party met een welkomstwoord. De Haring Party had een primeur in de vorm van een nieuwe medewerker van Hampshire, Ro...

6 mei 2016
Unieke denkkracht in elke ruimte

Sommige toevalligheden brengen een atheïstisch wereldbeeld aan het wankelen. Stelt u zich voor: een korte rondleiding, voorafgaand aan een interview met de hotelier, door Landhuishotel de Bloemenbeek. Tegen het einde van de rondleiding blijven we even stilstaan bij een ingelijste oude foto van de ...

22 oktober 2015
Krijgt Van der Valk Big Brother Award?

Eerder dit jaar werd bekend dat de politie dagelijks complete gastenlijsten ontvangt van hotels in Twente, zo ook van het Van der Valk hotel in Hengelo. Hiermee is dit hotel een van de drie genomineerden voor de Big Brother Awards Expertprijs. Privacyschending Woensdag 28 oktober wordt deze awar...

21 september 2015
De Wiemsel en De Wanne heropend

De Wiemsel is een begrip. In Twente en ver daarbuiten. Met de overname begin dit jaar door Duitse ondernemer Henning Claassen start een nieuw hoofdstuk voor het iconische hotel. De Wiemsel en restaurant de Wanne ondergingen een verregaande renovatie om de allure van toen terug te brengen. Inmiddel...

21 juli 2015
Hotelier Privé: Marlies Vlek

Wat beweegt Marlies Vlek? Marlies is mede-eigenaar van Landgoed de Holtweijde en hotelier in hart en nieren. Ze is daarnaast ook echtgenote en moeder van vier dochters. Hoe staat zij in het leven? 17 vragen om Marlies beter te leren kennen. 1. Wat was uw grootste overwinning? Mijn grootste ov...

9 maart 2015
Politie ontvangt gastenlijsten van hotels

Enschedese hotels zeggen niet uit eigen beweging gastenlijsten naar de politie te sturen, zoals de politie eerder beweerde. TV Enschede ging op pad en ondervroeg het Intercity hotel, Bad Boekelo en De Broeierd. Complete gastenlijst verstuurd In Tubantia was te lezen dat de politie dagelijks com...

9 september 2014
Hotels en restaurant te koop

Ootmarsum is een fantastische uitvalsbasis voor een kort bezoek of een langer verblijf in Twente. Het is een unieke, inspirerende plek met karakter. Een plek met pure natuur, kunst, cultuur en fijne lifestyle-winkels en als mooi contrast het nuchtere boerenleven, met tractoren op de weg en bossen ...

5 juli 2014
Kever Cabrio bij hotels

De leukste hotels in Overijssel trekken dit seizoen extra gasten naar het oosten des lands met een bijzondere tour in een klassieke Kever Cabrio. Het nieuwe initiatief is een samenwerking tussen het de organisatoren van de Kever Cabrio Rally uit Weerselo en de verschillende hotels, waaronder Tuind...

11 juni 2014
The Student Hotel niet te stoppen

The Student Hotel breidt uit: Enschede is de volgende bestemming. Van Wijnen heeft opdracht gekregen voor de herontwikkeling van een gebouw van de Universiteit Twente. Eind 2014 moet de verbouwing beginnen. 435 kamers Het hotel krijgt maar liefst 435 kamers. De kamers hebben gedeelde en priv...

4 juni 2014
Fietshotel in Twente in aanbouw

In Twente is het binnenkort mogelijk: fietsen met voormalig Tourwielrenner Hennie Kuiper als kopman. Binnenkort opent in Ootmarsum namelijk het eerste fietshotel van Nederland. De naam? Geheel toepasselijk gaat het hotel het 'Twents Bikehotel' heten. April volgend jaar Naar verwachting gaan wi...

15 mei 2014
Utrecht populaire congresstad

Utrecht verstevigt haar internationale wetenschappelijke imago en bouwt wederom haar positie als (internationale) congresstad verder uit. Utrecht mag zich in 2015 namelijk gaststad noemen van het jaarlijkse Biofabrication congres van de International Society for Biofabrication. Jos Malda, Associat...

23 april 2014
Culinaire academie in Twente

Op woensdag 23 april zullen Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink & Cyrano Vintertainment de Academie voor Gastronomie presenteren door middel van de lancering van de website, www.academietwente.nl. De Academie voor Gastronomie Twente biedt de mogelijkheid om uw culinaire passie te ontwikkelen e...

14 maart 2014
Booking.com aan het woord (1/4)

De discussie tussen hoteliers en Online Travel Agents (OTA’s) lijkt te verharden. Onderzoeken naar prijsafspraken en oneerlijke concurrentie worden gestart. Hoteliers die boos zijn over hoge commissieafdrachten halen al schreeuwend de voorpagina’s. De OTA’s zelf worden amper of helemaal niet...

14 februari 2014
Health Cuisine bij Cas Spijkers opleiding

Health Cuisine, ofwel gezonde gastronomie, is onderdeel geworden van de lessen binnen de Cas Spijkers Academie (CSA) in Twente. Hotello Nico Dingemans is als gastdocent bij de academie betrokken vanuit zijn bedrijf Hospitality in Health, en als schrijver over Health Cuisine en het boek From Farm t...

2 juli 2013
Interview: Hotel 't Holt

Hotel 't Holt hotel ligt aan de '5 sterren route' en aan de '6 kastelen route', op een paar luttele kilometers van Diepenheim (Overijssel). Dat zijn allebei fietsroutes, en om misverstanden te voorkomen: familiehotel 't Holt is geen vijfsterrenhotel. Ook geen kasteel trouwens. Gelukkig niet. He...

1 mei 2013

Lars van Galen en Richard van den Hoeven hebben nieuw leven geblazen in hotelrestaurant ’t Lansink in het Overijsselse Hengelo. Wanneer men aan een culinair weekeindje weg denkt, moet dit adres in Twente direct op het netvlies verschijnen. Met het hoogstaande culinaire aanbod voor een uitstekende ...

1 mei 2013
Interview: Hotel 't Lansink

Lars van Galen en Richard van den Hoeven hebben nieuw leven geblazen in hotelrestaurant ’t Lansink in het Overijsselse Hengelo. Wanneer men aan een culinair weekeindje weg denkt, moet dit adres in Twente direct op het netvlies verschijnen. Met het hoogstaande culinaire aanbod voor een uitstekende ...

28 augustus 2012
Horeca Relatiedagen Hardenberg

Laat u op 24, 25 & 26 september informeren hoe u efficiënter kunt werken, meer kunt besparen en smaakvoller presenteert. Proef van de diverse producten en laat u inspireren! Veel lokale leveranciers aanwezig Horeca Relatiedagen Hardenberg is een vakbeurs waar landelijke merknamen samen komen m...

12 januari 2012
Kwekkeboom wint Cas Spijkers Trofee

Emiel Kwekkeboom heeft de Cas Spijkers Academie Trofee 2012 gewonnen. Kwekkeboom is leerling aan de Cas Spijkers Academie van de vestiging in Twente. Hij kreeg deze prijs omdat hij een groot 'culinair toptalent' is. Kwekkeboom won dinsdag ook de eerste prijs tijdens de wedstijd NK Leermeester-lee...

9 november 2011
Nieuwe leiding voor Hotel de Zwaan

Hotel Brasserie De Zwaan in Delden zal begin volgend jaar worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Martijn en Katja ten Broeke zullen het hotel overnemen van de huidige eigenaren Frits en Fieke Hulshof, die zich willen concentreren op de uitbouw van hun andere horecaonderneming; Het Ros van T...

2 augustus 2011
AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM heeft onderwijs hoog in het vaandel staan. Om deze reden is de AF&BM een van de sponsoren van Kimberly Thorne, de kandidaat die Nederland in oktober vertegenwoordigt bij de World Skills in Londen op het onderdeel gastheerschap. Jong talent De 2...

26 maart 2011
Thorne wint NK leerling-gastheer/vrouw

Kimberly Thorne, gastvrouw in opleiding bij Restraurant Ivy in Rotterdam, is tot winnares uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerling-gastheren en -vrouwen tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. De 21-jarige Kimberly had haar overwinning niet zien aankomen. ...

21 december 2010 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: Déjà vu

'Dat internet... daar zit echt niemand op te wachten.' 'Een speeltje voor nerds; niks voor hardwerkende professionals.' 'Daar heb ik geen tijd voor; ik moet een hotel runnen.' Deze uitspraken illustreren de overtuiging van menig hotelier uit het midden van de jaren negentig. ...

7 juni 2010
Hotel De Lutt verkocht

Eigenaar Jan Meijerink van het viersterrenhotel De Lutt in Twente, heeft zijn hotel-restaurant deze week verkocht aan collega Frits Hulshof. Per 2 augustus dit jaar komt het viersterrenhotel in handen van Hulshof, die in Delden Hotel de Zwaan exploiteert. Met 25 tweepersoonskamers, een lounge, resta...

14 mei 2010
SP: stop hotelovernachting militairen

De SP heeft Kamervragen gesteld omdat zij wil dat er een einde komt aan de dure hotelovernachtingen van militairen van vliegbasis Gilze-Rijen. Volgens Tweede Kamerlid Christa van Velzen heeft defensie al ruim vier miljoen euro uitgegeven aan hotelkosten omdat de nieuwbouw op de vliegbasis nog niet k...

23 december 2009
Erve Hulsbeek, Oldenzaal

Op de website van Erve Hulsbeek staat een luchtfoto. Neen, dat heeft niets te maken met de 'hoogdravende' plannen van Rijk, Provincie en Enschede omtrent Vliegveld Twente (inmiddels landelijk bekend, dankzij Herman Finkers), wel met de omvang van het landgoed. Dat de GPS-coördinaten van het hotel o...

18 december 2008
Stylish interieur De Broeierd

Nog deze maand introduceert Eden Hotel De Broeierd in de 15 tuinkamers een volledig nieuw interieur. De restyling van deze tuinkamers past volledig in de visie van het hotel om faam te maken met spraakmakende interieurs. Deze zomer heropende het hotel al de culinaire trendy Bistro De Broeierd. Thoma...

17 april 2008
Oudste herberg van Twente weer open

Bistro De Broeierd bevindt zich in de oudste herberg van Twente, het tegenwoordige Eden Hotel De Broeierd. Het viersterrenhotel, opgebouwd in een authentieke Saksische stijl, is een begrip in de regio. Dat gold ook voor het bijbehorende restaurant Bistro de Broeierd, dat in 2006 echter tijdelijk de ...

21 februari 2008
Restaurant & Hotel Bij de Watermolle

Niemand vindt het leuk om het spreekwoordelijke bos in gestuurd te worden. 'Spreekwoordelijk', want als de bomen niet figuurlijk zijn en de wandelaar niet overdrachtelijk, dan is het een heel ander verhaal. Denk maar aan Haaksbergen in Twente. Daar ligt het aantrekkelijke Restaurant & Hotel Bij de W...

16 november 2007
Tunnelverbinding tussen MST en Dish Hotel

Er zou een ondergrondse verbinding moeten komen tussen het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente en het Dish Hotel. Dat vindt in elk geval de Raad van Bestuur van het MST, in het kader van de herhuisvestingplannen. Het gaat volgens voorzitter Kingma van de Raad van Bestuur niet om een overname van het ...

27 maart 2003
Best Western Hengelo geopend

Best Western heeft vorige week vrijdag de opening gevierd van het viersterren Star Hotel Hengelo. Dit life style hotel is samen met het Best Western Dish Hotel en het Best Western Country Hotel De Broeierd onderdeel van Best Western Hotels Twente. Bijzonder aan het Star Hotel zijn de etages die elk ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: