De Verééniging Hengelo verder onder de vlag van ‘Van Berkel Hospitality’

Auteur: redactie
Financieel 24 juli 2023
De Verééniging Hengelo verder onder de vlag van ‘Van Berkel Hospitality’

Per 1 september 2023 wordt de sleutel van Grand Café en Boetiekhotel De Verééniging overgedragen aan Van Berkel Hospitality. Na een grote verbouwing en een turbulente opstartperiode die door corona nogal wat voeten in de aarde had, mag Frank Hendriks met een voldaan gevoel terugkijken op hetgeen wat hij samen met zijn zoon Simon en het team heeft neergezet.

“De Verééniging heeft weer een basisplaats in Hengelo gekregen, de fundering staat en vele gasten en bezoekers hebben ons gevonden. Nu is het tijd dat de Verééniging de volgende stap gaat zetten en daarvoor hebben wij in Van Berkel Hospitality de juiste partij gevonden”, vertelt Frank Hendriks.

Frank Hendriks heeft in de afgelopen jaren veel verschillende horecazaken opgezet en opgestart. De Verééniging en Twentse Bierbrouwerij zijn hiervan wel de bekendste, maar ook bij de Zwarte Silo in Deventer en het horecaproject in de Geldermanfabriek ‘Qua Koken’ in Oldenzaal was hij met raad en daad nauw betrokken bij de oprichting. “Ik vind het mooi om een bedrijf te bouwen en een concept neer te zetten. Ik kijk er nu erg naar uit om samen met mijn vrouw Renate wat meer vrije tijd samen te hebben. Ook zal ik mij gaan inzetten in een nieuwe functie in het sociaal maatschappelijke domein.” Frank Hendriks blijft overigens als ambassadeur en bestuurslid van de sociëteit nog steeds betrokken bij de Verééniging.

Van Berkel Hospitality staat onder leiding van Alco en Evelyn van Berkel en Operationeel Directeur Said Maher. Wij zijn erg verheugd dat wij De Verééniging mogen toevoegen aan onze Hospitality groep, waar ook Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, Oranjerie en De Zwaan Delden onder vallen. “De Verééniging heeft een rijke geschiedenis en is in korte tijd uitgegroeid tot een hotspot voor Hengelo, Twente en ver daar buiten. De Verééniging is uniek in zijn soort en sluit mooi aan bij onze andere bedrijven welke allen een rijke geschiedenis hebben en waar wij met ons team nieuwe herinneringen mogen maken voor en met onze gasten en bezoekers.”

Nieuwe naam

Per 1 september 2023 gaat de Verééniging verder onder de nieuwe naam ‘Wapen van Hengelo’. De naam de Verééniging zal overigens niet verdwijnen. De recent opgerichte sociëteit blijft deze naam dragen. Wapen van Hengelo beschikt over 12 luxe suites, een grote (feest)zaal, vergaderzaal, cocktailbar en een luxe bistro.

Ondanks dat Alco, Evelyn en Said nauw betrokken zullen zijn bij ‘Wapen van Hengelo’ worden zij niet het gezicht van het horecabedrijf. Er zijn inmiddels al gesprekken met potentiële bedrijfsleiders, maar gegadigden en geïnteresseerden kunnen zich melden bij personeelszaken@vanberkel.nl

Van Berkel Hospitality

De Verééniging is inmiddels het vierde bedrijf onder ‘de Van Berkel Hospitality vlag’. Negen jaar geleden begonnen Evelyn en Alco van Berkel aan hun eerste onderneming met de overname van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven. Na veel verbouwen en investeren, hebben ze Carelshaven weer terug weten te brengen in de 21ste eeuw. Inmiddels al weer ruim vijf jaar geleden hebben zij Oranjerie Ruurlo geopend, wat naast museum-restaurant voor ‘Museum MORE Kasteel Ruurlo’ ook fungeert als een exclusieve trouwlocatie in de Achterhoek. In 2019 voegde De Zwaan Delden zich bij de groep. Na een uitvoerige verbouwing is De Zwaan de Huiskamer van Delden geworden en weet menigeen het zonnigste terras van Delden te vinden. Met de toevoeging van De Verééniging werken er ruim 160 medewerkers bij Van Berkel Hospitality.

Overig nieuws