Je hebt gezocht op: Van de Ven

Franchisenemer komt onder non-concurrentiebeding uit
3 februari 2024Nieuws

Franchisenemer komt onder non-concurrentiebeding uit

Volgens de Nationale Franchisegids zijn er zo’n 187 franchiseformules actief in de horeca. Bekende hotel franchiseketens zijn Hilton, Best Weste...

Achtste editie HotelSummit zeer geslaagd
7 november 2023Nieuws

Achtste editie HotelSummit zeer geslaagd

HotelSummit op 30 oktober 2023 was een inspirerende dag gewijd aan ‘de toekomst van de hotellerie’. Boeiende sprekers als Thijs Launspach,...

HotelSummit 2023. Wegens succes geprolongeerd: de Private Summit met…
20 oktober 2023Nieuws

HotelSummit 2023. Wegens succes geprolongeerd: de Private Summit met…

Maandag 30 oktober vindt Hotelsummit 2023 plaats in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik. HotelSummit is hét jaarcongres voor hotelondernemers e...

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2023
22 december 2022Nieuws

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2023

Op 20 december heeft de Eerste Kamer ingestemd met het pakket Belastingplan 2023. Dit betekent dat per 2023 weer een groot aantal belastingmaatregelen...

Inflatieproblematiek in de hotellerie; wel of niet doorberekenen?
3 juni 2022Nieuws

Inflatieproblematiek in de hotellerie; wel of niet doorberekenen?

Er lijkt maar geen einde te komen aan de oplopende inflatie. Hoe gaat de hotellerie hiermee om en hoe kunnen zij dit het beste aanpakken zodat dit gee...

Belangrijkste wijzigingen belastingen 2022
22 december 2021Nieuws

Belangrijkste wijzigingen belastingen 2022

Vanaf 2022 wijzigen een aantal belastingmaatregelen. In dit bericht vindt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen, het volledige overzicht vi...

Bart Dijkstra: "Ik speel hetzelfde spelletje twee keer"
29 oktober 2021Nieuws

Bart Dijkstra: "Ik speel hetzelfde spelletje twee keer"

Een hotel openen in coronatijd lijkt een hachelijke onderneming, maar heeft ook voordelen, merkte hotelier Bart Dijkstra. Hij hield er tijdens de verb...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel
28 april 2021Nieuws

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoe...

Hotel Flora Batava opent dit voorjaar
22 februari 2021Nieuws

Hotel Flora Batava opent dit voorjaar

Na een grondige renovatie verwelkomt Hotel Flora Batava dit voorjaar haar eerste gasten. Het boutique hotel opent de deuren op buitenplaats De Vijverh...

Verkopen van het hotel, zo gaat dat
18 december 2020Nieuws

Verkopen van het hotel, zo gaat dat

De verkoop van het hotel is een intensief traject. Van de beslissing tot verkoop tot de laatste handtekening; een emotionele, juridische en zakelijke...

Hotel Flora Batava opent in 2021 en zoekt personeel
18 augustus 2020Nieuws

Hotel Flora Batava opent in 2021 en zoekt personeel

In maart 2021 staat er een nieuw boutique hotel aan de Vecht in Nieuwersluis; Hotel Flora Batava. Nieuwersluis is een klein dorp gelegen tussen Amster...

Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen
10 juli 2020Nieuws

Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een e...

Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"
12 september 2019Nieuws

Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober...

Blog Gijs Hendrikx: een goede zaak…
1 augustus 2019Nieuws

Blog Gijs Hendrikx: een goede zaak…

Ik ben terug van weggeweest en heb vol verve het schrijven weer opgepakt. Ik deel namelijk toch wel heel erg graag onze nieuwe initiatieven en trotse...

Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend
9 januari 2019Nieuws

Finalisten AF&BM’s F&B Professional of the Year ’19 bekend

Op woensdag 9 januari is op de Horecava in het InnovationLAB duidelijk geworden welke drie F&B Professionals het in de finale tegen elkaar op gaan...

De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year
11 december 2018Nieuws

De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die profes...

De Weekendselectie: Nieuwe banen, buitenplaats en goudmijn
6 januari 2018Nieuws

De Weekendselectie: Nieuwe banen, buitenplaats en goudmijn

Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat...

Interview: Inge van de Ven, een bedrag van circa tien miljoen ‘zingt rond’
4 januari 2018Nieuws

Interview: Inge van de Ven, een bedrag van circa tien miljoen ‘zingt rond’

Ieder huisje heeft zijn kruisje, luidt een oud-Nederlands gezegde. Dat moge waar zijn, maar de meeste landhuizen hebben ook nog iets anders: historie....

Met deze tips voor de hotelkamer slaapt uw gast als een roos
3 mei 2017Nieuws

Met deze tips voor de hotelkamer slaapt uw gast als een roos

Iedere hotelier wil natuurlijk dat de gast zich thuisvoelt in de hotelkamer waar hij of zij verblijft. Maar hoe goed u uw best ook doet, de eerste nac...

Stiltecursus voor hoteliers
26 februari 2016Nieuws

Stiltecursus voor hoteliers

Geluidsoverlast in hotels is wereldwijd de grootste klacht onder hotelgasten. Toch zijn er slechts 12 hotels in Nederland, en ereldwijd 140, die er...

Bouillabaisse
1 januari 2016Nieuws

Bouillabaisse

Ingrediënten (voor 8 personen) 600 g verse witvisfilet, in stukken 250 g gekookte mosselen 500 g gamba’s, gepeld en ontdooid 4 vleest...

Mediterrane wijtingsoep
1 januari 2016Nieuws

Mediterrane wijtingsoep

Ingrediënten  300 gram wijtingfilet 4 rijpe tomaten ½ venkelknol 3 eetlepels olijfolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 1 kl...

Zo ziet de hotelkeuken van 2025 eruit
22 september 2015Nieuws

Zo ziet de hotelkeuken van 2025 eruit

De keuken van de toekomst. We hebben er allemaal onze voorstellingen van, maar de veranderende wereld dwingt ons tot het maken van aanpassingen. We le...

Claes Iversen ontwerpt kleding Vondel Hotels
15 december 2014Nieuws

Claes Iversen ontwerpt kleding Vondel Hotels

Vondel Hotels* is een unieke verzameling van eigentijdse 4-sterren boutique hotels, appartementen, restaurants en een prachtige bed & no breakfast i...

Wet werk en zekerheid. Hoe zit dat?
1 juli 2014Nieuws

Wet werk en zekerheid. Hoe zit dat?

De recent aangenomen Wet werk en zekerheid heeft belangrijke gevolgen voor het arbeidsrecht en de uitvoering daarvan door bedrijven vanaf 1 januari 20...

Hotel Méridien Brussel failliet
19 mei 2014Nieuws

Hotel Méridien Brussel failliet

Het faillisement van de vennootschap Starman is aangevraagd voor de rechtbank van koophandel in Brussel. Starman is de expoitant van hotel Méridien b...

Extra lening voor personeelskosten
4 april 2014Nieuws

Extra lening voor personeelskosten

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect blijkt, dat een derde van de MKB-bedrijven leveranciers niet tijdig betaalt door de uitbetaling van vak...

Cash is king
14 februari 2014Nieuws

Cash is king

Winst maakt groei mogelijk. Dat is een veel gehoorde uitspraak, maar het is onzin. Er zijn bedrijven die winst maken, maar toch failliet gaan. En bedr...

FNV Horeca organiseert top voor horeca
19 december 2013Nieuws

FNV Horeca organiseert top voor horeca

De huidige dialoog tussen werknemers en werkgevers in de horeca vraagt volgens FNV Horeca om een nieuwe innovatieve aanpak. Daarom initieert de bond o...

Tip 19: Wel/geen fiscale eenheid?
27 december 2012Nieuws

Tip 19: Wel/geen fiscale eenheid?

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Wij voorzien u daarom met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. Tip 19: kijk of het loont om onde...

Tip 1: Publiceer voor 9 december
30 november 2012Nieuws

Tip 1: Publiceer voor 9 december

Het jaar 2012 telt nog maar vier werkweken. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. De eerste tip gaat over de...

Hotel Het Arresthuis mooiste ketenhotel
3 april 2012Nieuws

Hotel Het Arresthuis mooiste ketenhotel

Hotel Het Arresthuis in Roermond is winnaar van de Venuez Hospitality & Style awards in de categorie Best Chain Design 2011. Het hotel maakt onderdeel...

Kweek uw eigen ambassadeurs (2/6)
26 december 2011Nieuws

Kweek uw eigen ambassadeurs (2/6)

In zes artikelen staan Edith Scholte en Menno Beker van Socialmediaworkshops.nl stil bij de kansen van Social Media voor de horeca. Deze keer belichte...

Gevolgen plannen nieuw kabinet voor sector
5 juni 2003Nieuws

Gevolgen plannen nieuw kabinet voor sector

"Meedoen, meer werk, minder regels", is het motto van het regeerakkoord van het tweede kabinet Balkenende. Hertstel van de concurrentiekracht van Nede...

Een vermeende belastingverlichting?
9 september 1999Nieuws

Een vermeende belastingverlichting?

Staatssecretaris Vermeend heeft in april van dit jaar een werkgroep in het leven geroepen voor de uitwerking van een integraal fiscaal ondernemerspa...

Andere locatie, andere klanten, geen vervanging!
4 april 1998Nieuws

Andere locatie, andere klanten, geen vervanging!

Eens komt de tijd dat u gaat denken aan het verkopen van uw onderneming. Dat kan zijn omdat u wilt gaan genieten van uw verdiende geld, maar wellich...

'Een dubbeltje beloven, elf cent geven'
11 februari 1996Nieuws

'Een dubbeltje beloven, elf cent geven'

Twee gedistingeerde heren begeven zich met zekere tred naar de rijk met vlees gevulde toonbank. 'We hebben wat vleesmensen uit Hongarije op bezoek...

Gewone hoeslakens zijn duur
11 februari 1996Nieuws

Gewone hoeslakens zijn duur

Op papier schrijven hoteliers hun bedlinnen af in gemiddeld drie jaar. In de praktijk doen ze er soms tot acht jaar mee. Met het juiste oog voor kwali...

B.V. ja of nee?
19 november 1995Nieuws

B.V. ja of nee?

Een besloten vennootschap (B.V.) is, in tegenstelling tot de eenmanszaak, een rechtspersoon. Deze rechtspersoon wordt door de notaris opgericht en hee...

'NON SONO STUFO'
17 februari 1995Nieuws

'NON SONO STUFO'

Waar ter wereld zijn de mensen eleganter, de blikken sensueler, de auto's mooier? Waar ter wereld wordt je door mensen die je nog maar net hebt on...