De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

11 december 2018 | Thijs Jacobs

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM als netwerkvereniging voor F&B professionals via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in de Mariënhof in Amersfoort door AF&BM voorzitter René Giel de tien genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.

De tien genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

Tim Maathuis – Assistant Food & Beverage Manager – Conservatorium Hotel Amsterdam

Vincent van Riet – Maître – Hotel De l’Europe / Restaurant Bord’Eau Amsterdam

Caroline van den Hoogen – Food & Beverage Manager – Hotel Van der Valk Hoorn

Sander Smeets – Food & Beverage Manager – Golden Tulip Hotel Central ‘s Hertogenbosch

Lieke Weerdenburg – Food & Beverage Manager – Van der Valk Uden / Veghel

Rick de Louw – Operationeel Manager – Vineyard Party Catering

Sander van de Ven – Hospitality & Event Manager – Hutten Catering, locatie Vanderlande Veghel

Jordy van der Vegt – Restaurant Manager – Kasteel De Wittenburg Wassenaar

David van Panhuys – Assistent Bedrijfsleider – The Harbour Club Rotterdam

Eric Ruitenberg – Food & Beverage Manager – Nhow Rotterdam

Hoog niveau

Het niveau van de verkiezing is dit jaar echt bijzonder hoog. Hierbij kenmerkt de verkiezing zich door een mooie diversiteit aan professionals die werkzaam zijn in hoogwaardige hospitality organisaties in de breedte van de branche. Opvallend hierbij is dat dit jaar voor het eerst ook bedrijfs- en partycatering vertegenwoordigd zijn. En de bevestiging dat Van der Valk met twee genomineerde dames opvallend goed aan de weg timmert.

Tijdens de verkiezing zal dit jaar extra gelet worden op hoe de F&B professionals binnen hun organisatie omgaan met sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.

Het verloop van de verkiezing:

Vanaf 17 december kan via www.afbm.nl gestemd worden op jouw favoriet;

Op woensdag 9 januari wordt de top drie met de meeste stemmen bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale;

Op vrijdag 18 januari bezoekt de vakjury de finalisten in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaald;

Op 2 februari wordt, tijdens het AF&BM jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, de award uitgereikt aan de F&B Professional of the Year 2019.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen

Iris Kranenburg – Entree Magazine

Paul Sprakel – Hospitality Management

Demian van der Reijden – Misset Horeca

Ruth Engels – INK Hotel Amsterdam (F&B Prof of the Year ’18)

Frank Lindner – Food Inspiration

Zes van de tien genomineerden waren bij de bekendmaking aanwezig.
Vlnr: Sander van de Ven, Rick de Louw, Lieke Weerdenburg, Sander Smeets, Vincent van Riet en Caroline van den Hoogen
Foto: Cynthia van Dijke.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

NH Hotels Internationaal
NH Hotels opent haar eerste hotel in Noord-Amerika

Het NH Collection New York Madison Avenue gaat weldra open. In april opent het eerste hotel van NH in de VS, zo lezen we op zakenreis.nl. Het statige gebouw in het hart van Manhattan stamt uit 1920 en weerspiegelt het 'gouden tijdperk van de reclame', zo meldt NH in een verklaring. In Eur...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: