De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

11 december 2018 | Thijs Jacobs

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM als netwerkvereniging voor F&B professionals via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in de Mariënhof in Amersfoort door AF&BM voorzitter René Giel de tien genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.

De tien genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

Tim Maathuis – Assistant Food & Beverage Manager – Conservatorium Hotel Amsterdam

Vincent van Riet – Maître – Hotel De l’Europe / Restaurant Bord’Eau Amsterdam

Caroline van den Hoogen – Food & Beverage Manager – Hotel Van der Valk Hoorn

Sander Smeets – Food & Beverage Manager – Golden Tulip Hotel Central ‘s Hertogenbosch

Lieke Weerdenburg – Food & Beverage Manager – Van der Valk Uden / Veghel

Rick de Louw – Operationeel Manager – Vineyard Party Catering

Sander van de Ven – Hospitality & Event Manager – Hutten Catering, locatie Vanderlande Veghel

Jordy van der Vegt – Restaurant Manager – Kasteel De Wittenburg Wassenaar

David van Panhuys – Assistent Bedrijfsleider – The Harbour Club Rotterdam

Eric Ruitenberg – Food & Beverage Manager – Nhow Rotterdam

Hoog niveau

Het niveau van de verkiezing is dit jaar echt bijzonder hoog. Hierbij kenmerkt de verkiezing zich door een mooie diversiteit aan professionals die werkzaam zijn in hoogwaardige hospitality organisaties in de breedte van de branche. Opvallend hierbij is dat dit jaar voor het eerst ook bedrijfs- en partycatering vertegenwoordigd zijn. En de bevestiging dat Van der Valk met twee genomineerde dames opvallend goed aan de weg timmert.

Tijdens de verkiezing zal dit jaar extra gelet worden op hoe de F&B professionals binnen hun organisatie omgaan met sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.

Het verloop van de verkiezing:

Vanaf 17 december kan via www.afbm.nl gestemd worden op jouw favoriet;

Op woensdag 9 januari wordt de top drie met de meeste stemmen bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale;

Op vrijdag 18 januari bezoekt de vakjury de finalisten in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaald;

Op 2 februari wordt, tijdens het AF&BM jaargala in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, de award uitgereikt aan de F&B Professional of the Year 2019.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen

Iris Kranenburg – Entree Magazine

Paul Sprakel – Hospitality Management

Demian van der Reijden – Misset Horeca

Ruth Engels – INK Hotel Amsterdam (F&B Prof of the Year ’18)

Frank Lindner – Food Inspiration

Zes van de tien genomineerden waren bij de bekendmaking aanwezig.
Vlnr: Sander van de Ven, Rick de Louw, Lieke Weerdenburg, Sander Smeets, Vincent van Riet en Caroline van den Hoogen
Foto: Cynthia van Dijke.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Mensen
Radisson Blu Palace Hotel vraagt hotelgasten te gaan strandjutten

In de strandhoogseizoen maanden in Noordwijk aan Zee heeft het Radisson Blu Palace Hotel een actie bedacht om hotelgasten te vragen om te helpen bij het schoonhouden van het strand. Het hotel vraagt gasten, wanneer ze een strandwandeling gaan maken, om een papierentasje mee te nemen en onderweg a...

Opening
Hotel Beijer: het eerste boutique antique hotel

In het geweld van de openingen van nieuwe hotels van grote ketens die hun weg naar Utrecht hebben gevonden, is de opening van Hotel Beijers bijzonder te noemen. Door de combinatie van boutique met antique is Hotel Beijers uniek voor Utrecht en misschien zelfs wel voor heel Nederland. Bij Hotel Beije...

Personalia
Jolijn Zeeuwen nieuwe General Manager Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam heeft Jolijn Zeeuwen aangesteld als de nieuwe General Manager. Ze neemt de functie over van Karin van den Berg, die naar Duitsland verhuisde om de rol van Area General Manager West & Zuid Duitsland te vervullen. Jolijn studeerde aan de Hotelschool in Den Haag en begon haar Hilto...

Opening Hotelketens
Accor herpositioneert zich in Noord-Europa, 2000 kamers erbij

Accor’s groei in Noord-Europa wordt bevestigd met de aankondiging van 15 nieuwe contracten in de eerste helft van 2019; waarvan zeven in het Verenigd Koninkrijk, vijf in België, twee in Denemarken en één in Nederland. De nieuwe overeenkomsten voegen zo meer dan 2000 kamers a...

Wet- en regelgeving Longread
Outsourcing (deel 2): Juridische aandachtspunten bij uitbesteding

Uitbesteding (of outsourcing) heeft geen eenduidige definitie in de markt, maar je zou het in algemene termen kunnen omschrijven als een transactie waarbij een leverancier functies gaat vervullen die een bedrijf eerder intern vervulde. Met andere woorden, bij een uitbesteding belegt de uitbestedende...

Opening Hotelketens
Carlton Hotel Collection opent zijn twaalfde hotel in de Schotse hoofdstad

Carlton Hotel Collection heeft er een mooie aanwinst bij; Market Street hotel opende onlangs in het centrum van Edinburgh. Op deze Unesco World Heritage locatie, ‘the Old Town’ van Edinburgh, gaat het hotel op in de historische skyline van de stad en is de inspiratie van de omgeving voel...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: