Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

10 juli 2020 | redactie

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt van de één op de andere dag. Onaangekondigd!

We hadden, tot de verplichte sluiting, veel bereikt met ons team. Nieuwe initiatieven, geweldige ervaringen en intensieve optimalisaties van onze parel aan de Markt in Venlo volgden elkaar in rap tempo op en we waren content. Zéér content over wat we samen hadden bewerkstelligd en vooral over onze toekomstplannen. Ons team had gemeenschappelijke dromen en niets is mooier om daar samen voor te vechten.

Maar dan…..stilstand! En dikke, natte tranen bij veel collega’s in onze mooie branche.

We zullen en mogen de impact van corona niet onderschatten. Toch wil ik daar in mijn 19e blog niet direct de nadruk op leggen, maar het coronavirus heeft zeker veel aangericht. Het heeft er overigens wél voor gezorgd dat de leden van mijn team nog sterker, rijper en wijzer zijn geworden. De hotelgasten ontbraken weliswaar, maar de spirit, die is gebleven. Ik durf te beweren dat de corona-ellende ons nóg dichter bij elkaar heeft gebracht. Ik heb echter geen zin om een overdreven stukje positivisme en optimisme hier te beschrijven in de trant van 'kijk eens hoe goed wij ons er doorheen geslagen hebben', maar ik ben oprecht als ik zeg dat de nieuwe mindset binnen alle geledingen van ons bedrijf heeft gezorgd voor nieuwe energie, nieuwe wind en zelf nieuwe elan. Het heeft zo moeten zijn en het heeft ons, wellicht naast de nodige ellende, ook veel goeds gebracht. Nieuwe levenslessen die zorgen voor een uitstekend evenwicht en originele, uitdagende inzichten.

Nu de lockdown hopelijk voorgoed voorbij is, pikken we de draad niet zomaar op waar we hem in maart uit onze handen hebben moeten laten vallen. Zo gemakkelijk gaat dat niet. Ons team is wel écht anders gaan kijken naar zaken en ook naar elkaar. We hebben ons kwetsbaar naar elkaar opgesteld en ons gemeenschappelijk DNA nog meer verfijnd. We hebben simpelweg geïnvesteerd in onze onderlinge relaties en dat zal zich dubbel en dwars uitbetalen. We hebben nog meer vertrouwen in elkaar én in onze partners die in hetzelfde zeilbootje hebben gevaren… Zonder wind. We hebben onze dromen scherper gesteld en elkaar verteld wat nóg beter of anders kan door elkaar te voorzien van enkel en alleen positieve feedback. Dat heeft ertoe geleid dat de draad nog steviger is geworden en dat we deze niet meer snel zullen loslaten. En nu weer met de wind in de rug!

Veel kosten zijn doorgelopen, maar we hebben het doorstaan. Samen! Het heeft echt serieus veel geld gekost, maar op de een of andere manier heeft het mij en mijn team ook rijker gemaakt. De nieuwe mindset waarin het tonen van kwetsbaarheid en persoonlijke ruimte om te groeien wezenlijke bestanddelen zijn, zal leidend zijn voor de toekomst. Verbreding en verdieping leidt tot verrijking en daar hebben we de afgelopen maanden tijd voor gekregen. Dat zal positieve consequenties hebben voor ons nieuwe hotel Mr. Jigs dat 1 augustus zijn deuren gaat openen aan de Keulsepoort in Venlo. Mooi gelegen aan de rand van de Venlose binnenstad, op steenworpafstand van het centraal station en tegenover de twee musea van het Museumkwartier. En ook de plannen voor een nieuw te bouwen viersterrenhotel in Sevenum, ten westen van Venlo, zal voortvarend de wind in de zeilen krijgen. Een frisse wind, die ondanks de tranen die corona heeft veroorzaakt, ook zal zorgen voor een nieuwe toekomst van mijn horecadromen. Nou, niet alleen mijn dromen, maar die van mijn gehele team. Onmisbaar! En met zo’n teamleden zijn onze tranen snel opgedroogd.

Lees hier het recente interview met Gijs.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: