U heeft gezocht op : kerst

5 maart 2021 Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

1 februari 2021 Interview Longread
Hotelondernemer Sander Hendrix zit niet in de klaagzang

Veel hoteliers zullen in het afgelopen ‘coronajaar’ meer dan ooit beseft hebben dat de meeste hotelgasten niet komen voor het hotel, maar voor de locatie; voor wat er in de omgeving van het hotel te doen is of te beleven valt. Vandaag de dag komt menigeen voor wat er niet (!) te doen is: ...

20 januari 2021 Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Akkoord!  

Naast Van der Valk met een dikke 700 miljoen euro omzet en Fletcher met 285 miljoen omzet in 2019, zijn er nog een stuk of vijf echt Nederlandse ketens over (Westcord, Eden, Bastion, Inntel, Amrâth en Postillion) met een gezamenlijke omzet van zo’n 430 miljoen in 2018 en vast wel meer in ...

23 december 2020 Columns Jantiene Berg
Column Jantiene Berg: van openbare veiling naar je naam van de gevel  

Rond deze tijd stond ik de afgelopen jaren de vier meter hoge kerstboom te versieren midden in het restaurant van ons hotel. Deze kerstboom hebben we ooit gekregen van een vaste hotelgast die ging verhuizen; in haar nieuwe huis kon zij zo'n grote boom niet meer kwijt. Ik weet nog dat we de boom ...

23 december 2020 Achtergronden
Hotel The Manor Amsterdam wordt Love Hotel

Dat de Kerst dit jaar anders zal zijn dan andere jaren staat vast maar één ding is zeker, het vertrouwde beeld van de All You Need Is Love Kerstspecial op Kerstavond staat als een huis. Het TV programma waar al 28 jaar lang geliefdes en vrienden herenigd worden voor de feestdagen zal j ...

16 december 2020 Ondernemen Longread
Businessmodel hotelindustrie blijkt kwetsbaar onder COVID: wat te doen?

COVID-19 legt uitzonderlijk hoge druk op Nederlandse hotels. Vergeleken met oktober 2019 kelderden de RevPAR van €95,46 naar €31,14, de kamerprijs van €124,13 naar €94,39 en de bezettingsgraad van 76,90% naar 32,99%. In Europa is het beeld niet anders. Het is crisis alom. Sommig ...

16 december 2020 David Bakker
Column: Liefde

Afgelopen woensdag was ik op bezoek bij Dirk Beljaarts, algemeen directeur KHN. Ik interviewde hem voor de kersteditie van Hospitality Management die over een kleine twee weken, net voor Kerstmis, bij u op de mat valt. We spraken over het meest bewogen jaar uit zijn carrière en wat nodig is o ...

14 december 2020 Achtergronden Corona
Harde lockdown: Nederland op slot tot en met 19 januari 2021

UPDATE 11.50 UUR: HAAGSE BRONNEN MELDEN DAT BIJNA ALLES TOT EN MET 19 JANUARI DICHT GAAT, DUS OOK DE HORECA BLIJFT GESLOTEN. Hotels blijven open, maar de restaurants in hotels moeten sluiten. Roomservice mag ook niet, want er mag geen eten en drinken aan hotelgasten geserveerd worden. Afhaal e ...

8 december 2020 Corona
Rutte: horeca blijft nog wel even dicht

Tijdens de zojuist gehouden persconferentie vertelde premier Rutte ons wat we eigenlijk al wisten. Het gaat niet goed met de besmettingscijfers en de huidige lockdown blijft van kracht. Sterker nog, het is mogelijk dat nog voor Kerst strengere maatregelen worden ingesteld. Vooralsnog blijft de horec ...

30 november 2020 Interview Longread
Zussen ontwikkelen en exploiteren Boutique Hotel Beekhuizen in Velp

In het Nationaal Park Veluwezoom openden de zussen Judith en Irene Stoevelaar het afgelopen voorjaar Boutique Hotel Beekhuizen. Op 1 mei gingen de deuren open. Een klein halfjaar later blikken ze terug en kijken ze vooruit. “We hebben een bijna volledige bezetting gedraaid.” En aan da ...

30 november 2020 Hotelketens Gastronomie
Thuisbezorging door Van der Valk tijdens Kerst

Het is niemand ontgaan; de horeca gaat er inmiddels vanuit dat er geen massale openstelling komt deze Kerst. Ook op het Van der Valk concern heeft corona flinke impact. Hoewel overnachtende hotelgasten welkom zijn, ziet de Kerst er voor Nederlands grootste horecabedrijf dit jaar heel anders uit. Sti ...

27 november 2020 Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

18 november 2020 Wet- en regelgeving Corona
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

11 november 2020 Wet- en regelgeving Corona
Nu toch echt overleg over heropening restaurants

Het kabinet bespreekt momenteel met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de mogelijkheden voor een spoedige heropening van restaurants. Er zou een proef op tafel liggen met 25 restaurants, waarbij bekeken wordt of ze onder voorwaarden weer kunnen openen. Bronnen hebben dit bevestigd na berichtgeving v ...

11 november 2020 Interview Longread
Zussen wonen tussen de gasten

In het Nationaal Park Veluwezoom openden de zussen Judith en Irene Stoevelaar het afgelopen voorjaar Boutique Hotel Beekhuizen. Op 1 mei gingen de deuren open. Een klein halfjaar later blikken ze terug en kijken ze vooruit. “We hebben een bijna volledige bezetting gedraaid.” En aan da ...

9 november 2020 Gastronomie Corona
77 procent van de Nederlanders gaat thuis koken met Kerst

77 procent van de Nederlanders geeft aan dat hun restaurantervaring sinds de uitbraak van COVID-19 enorm achteruit is gegaan. Natuurlijk, de restaurants zijn nu weer dicht, maar ze zijn in de zomer open geweest met beperkingen. Het grootste deel (34%) vindt uiteten simpelweg niet meer zo leuk als vo ...

5 november 2020 Achtergronden
Kerstboom van Grand Hotel Huis ter Duin ook dit jaar fier overeind

Vanaf donderdag 5 november branden de lichtjes van de iconische kerstboom weer bij Grand Hotel Huis ter Duin. Deze keer was het een ingetogen ceremonie. Onder toeziend oog van enkel directieleden en naasten verlichtte Harry Mens de boom. De 17 meter hoge kerstboom schittert met meer dan 100.0 ...

4 november 2020 Wet- en regelgeving Corona
Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen

Gisterenavond sprak premier Rutte de Nederlandse bevolking toe. Wat werd verwacht, werd ook uitgesproken: vanavond om 22.00 uur gaat een verzwaring van de nu geldende maatregelen in. Deze maatregelen gelden voor de komende twee weken. De horeca, met uitzondering van hotels (maar dan uitsluitend voor ...

30 oktober 2020 Corona
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

28 oktober 2020 Corona
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

20 oktober 2020 Hotelketens Corona
citizenM lanceert nieuwe subscriptions als antwoord op veranderd consumentengedrag

citizenM zet twee subscriptions in de markt die zich richten op de digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken. Dit aanbod wordt wereldwijd beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen remote workers en digital nomads werken én ontspannen ...

16 september 2020 Tech Branded Content
''Veel hotels kennen hun echte foodcost niet''

Nu de inkomsten onzeker blijven, is controle van de kosten belangrijker dan ooit. “Naar foodcost wordt echter weinig gekeken", merkt Carl Jacobs CEO van Apicbase op. “Terwijl het toch over 30 procent van je business gaat. Vaak zelfs meer, dat is problematisch.” Hotelketens en ...

14 september 2020
Veronique van Bree nieuwe algemeen directeur Joannes Hospitality

Veronique van Bree is de nieuwe algemeen directeur van Joannes Hospitality en daarmee verantwoordelijk voor Landgoed Huize Bergen in Vught en EIGENTIJDSERF in Westelbeers. Met de situatie waarin de horeca nu verkeert gaat haar start geen gemakkelijke zijn. “In deze tijd die wordt beheerst d ...

29 juli 2020
Verbind de ouderen aan je hotel

In juli is de Nederlandse vertaling van het boek Grey Ocean Strategy van Edgar Keehnen van Grey Ocean AGEnSee verschenen met als titel De Grey Ocean Strategie: Marketing voor het grootste marktsegment ooit. Over het DNA van de oudere consument gebaseerd op wetenschappelijk en praktisch onderzoek met ...

3 juli 2020 Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s ...

9 maart 2020 Achtergronden
Nationale Week Zonder Vlees nog nooit zo succesvol

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Dit is de derde editie van deze jaarlijks terugkerende campagne. De Nationale Week Zonder Vlees kan rekenen op steeds meer animo. Vele Nederlanders, supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten hebben zic ...

22 januari 2020 Hotelbouwplannen
Nieuw hotelconcept van Kloeg Collection in Zeeland: Boutique Hotel Rijks [Video]

Kloeg Collection voegt aan het einde van dit jaar een nieuw hotel in Goes toe aan de collectie 4-sterren accommodaties: Boutique Hotel Rijks. De sloopwerkzaamheden zijn bijna achter de rug en de 'vernieuwbouw' gaat binnenkort van start. In dit concept komt de rijke historie van het pand same ...

27 december 2019 Achtergronden
Download: de extra dikke uitgave van Hospitality Management

Voor Kerst viel de decemberuitgave van Hosptality Management bij de Nederlandse hotellerie op de mat. Voor wie geniet van een welverdiende vakantie en daardoor de uitgave nog niet heeft gezien, het blad gemist heeft omdat iemand anders er maar al te graag in wilde lezen of liever digitaal leest, heb ...

18 december 2019
Hospitality Management brengt extra dikke kersteditie uit

Aanstaande dinsdag is het zover: dan valt de laatste editie van Hospitality Management van 2019 bij iedere hotelier op de deurmat. Niet zomaar een editie: ook het team van Hospitality Management geeft cadeautjes weg in december en presenteert een extra dik kerstnummer met daarin zes exclusieve inter ...

17 december 2019 Toerisme Internationaal
Relatief warme steden zeer populair in kerstvakantie 

Steden die relatief warm zijn in deze periode van het jaar zijn populair voor een pakketvakantie in de kerstvakantie. Dat blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. In de top 10 van meest geboekte vakanties staan onder andere Rome, Valencia en Lissabon hoog genoteerd. Londen mag, als koude ...

10 december 2019 Achtergronden Gastronomie
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L ...

4 december 2019 Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning. ...

16 september 2019 Hotelbouwplannen
Saillant Hotels neemt intrek in voormalig klooster

Hotelketen Saillant wordt de nieuwe uitbater van het boetiekhotel in het voormalige Pradoegebouw in Valkenburg. Claudia Bisschops (wethouder in Valkenburg) meldt tegenover De Limburger dat initiatiefnemer 3W binnenkort beslist of de verbouwing van het voormalige klooster doorgaat. Vervolgens wil 3W ...

21 augustus 2019 Wet- en regelgeving Longread
Outsourcing (deel 2): Juridische aandachtspunten bij uitbesteding

Uitbesteding (of outsourcing) heeft geen eenduidige definitie in de markt, maar je zou het in algemene termen kunnen omschrijven als een transactie waarbij een leverancier functies gaat vervullen die een bedrijf eerder intern vervulde. Met andere woorden, bij een uitbesteding belegt de uitbestedende ...

19 april 2019 Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V ...

13 maart 2019 Branded Content
Schoonmaken met de menselijke maat in Badhotel Domburg

Hoewel de temperatuur eind februari al zomerse trekjes heeft, is Domburg nog niet de hotspot die het over een paar maanden wel is. Op dat moment is het een komen en gaan van vooral Duitse gasten in het Badhotel Domburg, een paar honderd meter van het strand. Sinds een jaar is Gom Hospitality verantw ...

1 maart 2019 Hotelketens Achtergronden
Radisson Blu Palace Hotel eerste locatie Seats2Meet in Noordwijk

Het Radisson Blu Palace Hotel is de eerste locatie in Noordwijk die zich heeft aangesloten bij Seats2Meet (S2M). S2M verbindt mensen door middel van het (online) aanbieden van werkplekken binnen een organisatie aan haar netwerk. Het delen van kennis is daarbij een van de belangrijkste uitgangspunten ...

1 februari 2019
Zo zet je een goede e-mailcampagne op

Er gaat vanuit de hotellerie veel geld naar verschillende partijen om boekingen te genereren. Uiteraard vragen deze commerciële partijen, zoals OTA’s, commissie over een gemaakte boeking. Onvermijdelijk? Ten dele wel, maar er zijn bewezen effectieve manieren om die omzet (commissie) voor ...

20 december 2018 Toerisme Achtergronden
Onderzoek: 25% van de vakantiegangers met Kerst ontvlucht sociale verplichtingen

Er is een representatieve steekproef gedaan onder Nederlandse reizigers over hun reisplannen rond Kerst. Ging vorig jaar nog 12% op vakantie tijdens kerst, is dat in de aankomende kerstperiode 17%, een stijging van meer dan een derde. Naar verwachting zet deze trend zich de komende jaren verder door ...

20 december 2018 Gastronomie Tech
Bijzondere dinerervaring ‘Le Petit Chef’ nieuw in Nederland

Een wel heel bijzondere dinerervaring heeft haar weg gevonden naar Nederland: ‘Le Petit Chef’. Deze 3D geanimeerde tafelprojectie is ontwikkeld door het Belgische Skullmapping en neemt gasten mee in een verhaal. Op ludieke wijze bereidt de kleinste chef ter wereld de verschillende gerech ...

19 december 2018
ibis Styles Amsterdam Airport officieel geopend

Vanaf vrijdag 21 december aanstaande worden de gasten in het hotel gelegen aan de Piet Guilonardweg 3 te Schiphol in een ibis Styles verwelkomd. Het hotel is, na een rebranding, vlak voor de kerstdagen feestelijk heropend. Kenmerkend voor het merk ibis Styles is de ‘storytelling’ van ied ...

18 december 2018 Achtergronden
Download nu de Hospitality Management Kerstspecial

Heerlijk, het is bijna Kerst. Voor wie zich even terug wil trekken, en daarbij een goed stuk wil lezen, biedt de Kerstspecial van Hospitality Management uitkomst. In deze speciale uitgave plaatsten we maar liefst vijf diepte-interviews, met onder andere Atilay en Gunay Uslu van Corendon, Maik Willem ...

18 december 2018 Achtergronden
City Resort Helmond opnieuw host van Open Dutch Taekwondo

City Resort Hotel Helmond heeft een goed jaar achter de rug. In 2018 mocht het weer vele tevreden (hotel)gasten verwelkomen die zich enorm goed thuis voelden. Dat kan ook haast niet anders want City Resort Helmond biedt diverse faciliteiten zoals Wellnessresort Helmond en Restaurant Op Suyt. Daarnaa ...

17 december 2018 Achtergronden
LBG Hotels adopteert kamer in Ronald McDonald Huis Maastricht

In de donkere dagen vóór Kerst komt LBG Hotels met een bijzonder Kerstverhaal: zij adopteert met Townhouse Designhotel een kamer in Ronald McDonald Huis Maastricht. Het Huis biedt gezinnen een warm verblijf dicht bij hun ernstig zieke kind als hij of zij is opgenomen in het Maastricht ...

17 december 2018 Achtergronden Gastronomie
1 op de 5 Nederlanders is bereid meer dan €100 te betalen voor kerstdiner

Kerst staat voor de deur en zoals elk jaar vormen lekker eten en gezellig rond de tafel met familie, vrienden en collega's de rode draad tijdens de feestdagen. Volgens restaurant reserveringsplatform IENS viert dit jaar ruim de helft van de respondenten* in Nederland de kerstdagen in een restaur ...

14 december 2018 Achtergronden Gastronomie
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

7 december 2018 OTA's Tech
Ga de strijd aan met OTA's: 11 tips

Tijdens de afgelopen editie van HotelTech, georganiseerd door Hospitality Management, heeft Mike Roefs van Hoteliers.com een presentatie gegeven over de strijd met OTA's. Vanwege de overweldigende belangstelling voor deze presentatie, waarin Mike 11 bruikbare tips heeft gegeven, vatten wij de be ...

29 november 2018 Toerisme Achtergronden
De grappigste zoekopdrachten

Wat heeft Berlijn met beren? Waarom is Belgische chocolade de beste ter wereld? Wat eten ze in Frankrijk? Dit is wat Nederlanders altijd al hebben willen weten over hun buurlanden. Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat andere mensen op dit moment bezighoudt, kan je het best kijken naar hun zoekopdra ...

19 november 2018 Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De ...

16 november 2018 Achtergronden
Dirk Kuijt ontsteekt verlichting kerstboom Grand Hotel Huis ter Duin

Dirk Kuijt heeft dit jaar de kerstperiode ingeluid met de ontsteking van de verlichting van een van de meest iconische kerstbomen van Nederland voor Grand Hotel Huis ter Duin. De boom heeft een hoogte van ruim 17 meter en kan zich daarmee de hoogste boom binnen de hotellerie in de Benelux noemen. Vi ...

12 november 2018 Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket ...

26 september 2018 Interview Longread
Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"

Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt. “Zo zit de samenleving in elkaar, maar mij maakt dat niets uit. Als ik stop, herkent niemand me meer, dan ben ik een totale nobody.” Miss ...

24 september 2018 Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a ...

17 september 2018 Hotelketens Gastronomie
Bilderberg Parkhotel trakteert op lekkers uit de zee

Van donderdag 20 t­/m zaterdag 29 september trakteert Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten op het lekkerste uit de zee. Tijdens het Fruit de Mer Festival is het negen dagen lang genieten van een flinke schaal vol verse ...

18 juli 2018 Hotelketens Achtergronden
Grand Hotel Monopole sluit zich aan bij Charme Hotels

Grand Hotel Monopole heeft ervoor gekozen om zich bij Charme Hotels aan te sluiten om haar groeiambities te kunnen realiseren per 1 juli 2018. Met deze aansluiting krijgt het hotelde mogelijkheid om als zelfstandig hotel de voordelen te benutten van kennisdeling en krachtenbundeling op het gebied va ...

26 juni 2018 Interview Longread
Interview: thee wordt steeds belangrijker

In Nederland drinken we per persoon gemiddeld 100 liter thee per jaar. Dat komt neer op ongeveer drie koppen per persoon per dag. Toch wordt een van de oudste drankjes ter wereld vooral thuis gedronken. Dat moet dus veranderen. Nu de consument meer beleving wil ervaren aan de producten die hij koopt ...

8 mei 2018
“Een goed veiligheidsbeleid levert meer klanten én omzet op”

Schone hotelkamers, een 24 uurs-service en faciliteiten als een sauna of sportschool zijn niet meer voldoende. Hotelgasten hechten steeds meer waarde aan de veiligheid van een hotel. Esther van As, coördinator veiligheid bij Van der Valk Avifauna, vertelt in gesprek met risicospecialist Rico va ...

4 mei 2018
Advertorial: Vers getapte yoghurt bij het buffet

De veelzijdigheid van yoghurt is direct zijn kracht. Het wordt genuttigd als lunch, ontbijt, tussendoortje, dessert en als lekkere snack. Het zuivelproduct wint aan populariteit en om op die gezonde vraag in te spelen heeft De Zuivelmakers de yoghurttap geïintroduceerd. Dikke, verse yoghurt ...

16 maart 2018 Interview Longread
Revenue management: jongleren met prijzen voor de hoogste omzet

Revenue management is zorgen voor de beste prijs voor een kamer op een specifieke dag. Geen eenvoudige opdracht, want OTA’s snoepen mee van de omzet en ook de concurrentie zit niet stil. Software helpt om grip te krijgen op het prijzencircus van de hotellerie. Maar de hotelier zelf trekt aan d ...

13 februari 2018 Achtergronden
Tips voor een goede e-mailcampagne

Er gaat vanuit de hotellerie veel geld naar partijen die zelf geen logiesfunctie aanbieden. Logisch, wanneer het partijen zijn die noodzakelijke diensten aanbieden, zoals linnenbeheer of leveranciers van PMS-systemen. Anderzijds zijn er partijen die commissie vragen over een gemaakte boeking. Onverm ...

25 januari 2018 Hotelbouwplannen
Sandton Eindhoven Centre vernieuwd

In 2004 was Eindhoven Centre de eerste vestiging van de collectie karakteristieke Sandton hotels op bijzondere locaties. Het centraal gelegen Eindhovense stadshotel met vergaderruimtes staat, na een grondige vernieuwing, model voor de eigentijdse generatie Sandton Hotels. De hotels bieden een warm e ...

23 januari 2018 Wet- en regelgeving
Veiligheid begint met goede zorg

Gegarandeerde veiligheid bieden aan personeel en gasten is één van de grootste uitdagingen in de hotellerie. Kritische ondernemers gaan een stap verder dan de verplichte inspecties van brandweer en gemeente. Zij weten dat zichtbare aandacht voor veiligheid onveilig gedrag doet afnemen. ...

18 januari 2018
Blooming Bergen bant plastic

Elk jaar belandt 8 miljard kilo plastic in de oceanen, waaronder veel plastic waterflesjes. En dat is pet vinden blooming en Dopper. Daarom draait het hotel de kraan dicht voor de plastic single-use fles. Vanaf half januari sluit blooming zich aan bij de internationale P.E.T. FREE beweging van Doppe ...

18 januari 2018 Toerisme
Onderzoek: Overtoerisme is ons probleem

Foto: “Waarom heet het toeristenseizoen als we niet op ze mogen schieten?” © Jeroen Oskam (Florence) Kan er te veel toerisme zijn? De afgelopen drie jaar zijn ‘toerismemoeheid’ en protesten tegen het toerisme wereldwijd in het nieuws gekomen. Het is vooral een stedeli ...

18 januari 2018
Pulitzer Hotel wint Best Outdoor verlichting

Afgelopen weekend werden voor het eerst de Festive Lighting Awards uitgereikt aan de Amsterdamse hotels met de meest bijzondere, feestelijke verlichting. Vier hotels vielen in de prijzen. Een professionele jury beoordeelde de hotelverlichting en deelde prijzen uit in drie verschillende categorie& ...

5 januari 2018 Achtergronden
Dit blijft er allemaal achter in de hotelkamer

Gasten willen nog wel eens wat vergeten in de hotelkamer. Dat daar ook bizarre objecten tussen zitten bewijst de Britse hotelketen Travelodge. De keten heeft een lijst gepubliceerd met de opmerkelijkste achtergebleven spullen die vorig jaar in hotelkamers zijn teruggevonden. Het meest opmerkelijke: ...

28 december 2017 Interview Longread
Interview Wytze van den Berg: 'Best Western rendeert in de Randstad'

Best Western is van origine een Amerikaans samenwerkingsverband van hoteliers. Lange tijd werkte het bedrijf in Nederland als een stichting met een licentie, maar drie jaar geleden pakte ?Amerika? de regie weer terug. Volgens Wytze van den Berg vooral vanwege de globalisering, waardoor een grotere e ...

21 december 2017 Toerisme Achtergronden
Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek. Vakantieparken in trek Dat blijkt uit ...

21 december 2017 Events
Hotel Grand Central Rotterdam nodigt daklozen uit voor kerstdiner

100 Daklozen zijn echte Vips tijdens het uitgebreide Kerstdiner in Hotel Grand Central Rotterdam op Tweede Kerstdag. Het Daklozendiner wordt voor de tweede keer op rij aangeboden door het 100-jarige hotel. Ook vorig jaar zijn 100 daklozen gastvrij getrakteerd en verwelkomd tijdens kerst. Dit jaar ga ...

20 december 2017 Achtergronden
Voorkom autodiefstal bij je gasten tijdens de feestdagen

Nederlanders vieren in het algemeen de kerstdagen en jaarwisseling bij familie, vrienden of in de horeca, voor dieven het perfecte moment om een auto te stelen. Op basis van de Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit blijkt dat de personenautodiefstal deze zomer in vergelijking tot 2016 van 4.776 n ...

19 december 2017 Achtergronden
Speciale 'Kerstkamer' in Gronings hotel

Hampshire Hotel - Groningen Centre heeft dit jaar een hotelkamer helemaal in de kerstsfeer gebracht! Dit deed het hotel speciaal voor gasten die in een hotel moeten overnachten vanwege hun werk en daardoor thuis niet van de kerstsfeer kunnen genieten. Maar ook voor gasten die het gewoon leuk vinden ...

15 december 2017 Gastronomie
Bijna de helft van de Nederlanders gaat uit eten tijdens de feestdagen

Gastronomie en de kerstperiode blijft een gouden combinatie. Zo blijkt uit onderzoek van IENS dat 47% van de Nederlanders uit eten gaat tijdens de aankomende feestdagen. Hoewel iets meer dan de helft liever thuis kokkerelt, is vooral Tweede Kerstdag erg populair om buiten de deur te eten. Bijna de h ...

12 december 2017 OTA's
Booking test Booking Assistant wereldwijd

Vandaag kondigt Booking.com aan dat het haar pilotversie van de AI-chatbot uitbreidt. De chatbot die service en ondersteuning verleent, genaamd Booking Assistant, is nu wereldwijd beschikbaar voor Engelstalige boekingen. De Booking Assistant is de nieuwste ontwikkeling in het contactplatform van Boo ...

9 december 2017 Achtergronden
De weekendselectie: vooruitblik Michelinsterren, versierde kersthotels en meest gelezen artikelen

Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat je de afgelopen week iets hebt gemist, vind je in de weekendselectie drie artikelen die gedurende de afgelopen week zijn geplaatst op onze website. ...

8 december 2017 Achtergronden
Wie heeft het mooist versierde 'kersthotel' in Nederland

Kerst. 'It's he most wonderful time of the year', als we zanger Andy Williams mogen geloven, en dat doen we. Daarom plaatsen we deze speciale oproep, bedoeld voor hoteliers. We zijn immers op zoek naar foto's van mooi versierde hotels, hotels in kerstsfeer of hotelmedewerkers in kers ...

27 november 2017 Achtergronden
Stormloop op horeca tijdens Kerst

Wie tijdens de kerstdagen in een restaurant wil dineren, moet niet te lang aarzelen. Veel zaken in de regio Rotterdam zijn al volgeboekt, lezen we in het AD. Koninklijke Horeca Nederland waarschuwt consumenten om tijdig te reserveren. Tweede Kerstdag Enkele zaken melden dat ze al helemaal vol ...

6 november 2017 Achtergronden
MANNA en Blue Nijmegen springen over Sinterklaas heen naar de Kerst

Hotels MANNA en Blue aan de Oranjesingel in Nijmegen zijn de eerste horecabedrijven in Nederland die volledig in kerstsfeer gebracht zijn. Met het ontsteken van de 7.500 kerstlampjes aan de gevels van de vijf monumentale stadspanden is op vrijdag 3 november het landelijke kerstseizoen 2017 officieel ...

26 oktober 2017 F&B
Anne van den Heuvel nieuwe F&B-manager Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Anne van den Heuvel (1988) is benoemd tot food & beverage manager van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Anne is verantwoordelijk voor het algehele food & beverage concept voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol, inclusief Bowery Restaurant, Axis Lobby & Cocktail Bar en de Meetings & ...

23 oktober 2017
Mooi eerbetoon voor en van Waldorf Astoria Amsterdam

De vermelding op plaats 10 van de vijftig beste hotels ter wereld volgens de Amerikaanse Conde Nast Traveler was reden voor het medewerkersteam van Waldorf Astoria Amsterdam voor een spontane actie op het bordes van het hotel aan de Amsterdamse Herengracht. Meer dan 30.0000 lezers wereldwijd stemden ...

20 oktober 2017 Toerisme
87% van Nederlanders heeft bucketlist

Bucketlists met alleen maar traditionele bestemmingen bestaan niet meer. Nieuw onderzoek van Hotels.com laat zien dat avontuurlijke activiteiten op een bucketlist steeds populairder worden. De top 5 bucketlist-ervaringen zijn: Het Noorderlicht zien (39%) Een roadtrip maken naar afgelegen ...

26 juli 2017 Achtergronden
Tien zinnen die gasten graag in de lokale taal willen spreken

Overschakelen op de vakantiemodus - de boel de boel laten, ontspannen en genieten van de bezienswaardigheden - is voor veel reizigers niet zo simpel als het klinkt. Toen Booking.com aan ruim 18.000 mensen wereldwijd vroeg wat de belangrijkste zinnen zijn die ze onmiddellijk in de lokale taal van hun ...

3 juli 2017
Michiel van der Kroon nieuw Chef Floor17

Michiel van der Kroon is de nieuwe chef-kok van fine dining restaurant Floor17. Hij staat sinds kort aan het hoofd van de keuken op 80 meter hoogte in Ramada Apollo Amsterdam Centre. Een nieuwe uitdaging voor de ervaren chef-kok. Van der Kroon runde al eerder de keuken van Bib Gourmand restaurant La ...

29 juni 2017 Internationaal
Inzicht in stijging prijzen hotelkamers Düsseldorf dankzij Tour de France

De Tour de France is ongetwijfeld de bekendste en belangrijkste wielertour ter wereld. Twee jaar geleden had Utrecht de eer om de start van dit jaarlijkse evenement te verzorgen, maar dit jaar zal de tour Nederland niet meer doorkruisen en er bij Aken slechts rakelings langs fietsen. Hoewel de tours ...

30 mei 2017 Gastronomie Interview
Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het fornuis van een sterrenrestaurant, dat zie je niet iedere dag. Het belang van die Michelinster mag volgens Peter niet onderschat worden: “St ...

8 mei 2017 Achtergronden
Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van ...

10 april 2017 Food
Horecahotspot: Bierfabriek Almere is geopend

Bierfabriek Almere is op vrijdag 7 april officieel geopend. Tijdens de drukbezochte avond hebben genodigden kennis gemaakt met het nieuwste horecaconcept van Almere. Burgemeester Weerwind tapte het eerste biertje waarna komediant Arie Koomen vertelde over zijn liefde voor bier. Bierfabriek Almere is ...

22 februari 2017
Herman Rijksen: Hotelmanager moet aan reflectie doen

Stilstaan om vooruit te komen is dikwijls een lastige opgave voor een manager. Het komt er niet van. Morningmeeting, site inspectie met sales en de eigenaren komen morgen. We zien dat het moeilijk is ingesleten patronen te doorbreken. Als het gaat om communiceren, als het gaat om begrenzen, als het ...

15 februari 2017 Toerisme Achtergronden
De top vijf vakantiebestemmingen van (voormalige) Amerikaanse presidenten

De kans is vrij groot dat je voormalig president Barack Obama de afgelopen weken op een kiteboard hebt zien genieten van zijn welverdiende vakantie op het exclusieve vakantie-eiland van Richard Branson. Het enige verschil met zijn vorige vakanties is dat hij opeens wordt aangesproken met Mr. Obama i ...

25 januari 2017
60 mensen met een beperking runnen hotel in Alkmaar

Vanaf aanstaande vrijdag geeft Stichting Showhero het startschot van het Showhero Hotel. Op 27, 28 en 29 januari geeft een team van 60 mannen en vrouwen met een beperking de hotelgasten van het King’s Inn City Hotel in Alkmaar een warm welkom. Onder begeleiding van Stichting S ...

2 januari 2017 Hotelbouwplannen
Hotels (ver)bouwen op volle kracht

Het aantal in 2016 gepresenteerde plannen voor de bouw of renovatie van hotels overstijgt de cijfers van de afgelopen jaren in ruime mate. De afgelopen twee jaar stegen de bezettingsgraad en de kamerprijzen waarbij Amsterdam uitzonderlijk goed presteert. Nu de vooruitzichten beter en stabiel zijn, i ...

28 december 2016 Food
Honderden vluchtelingen genieten van eindejaarsdiner in Hilton

Tweehonderdvijftig vluchtelingen hebben dinsdagavond genoten van een uitgebreid kerst- en oudejaarsdiner in het Hilton-hotel in Zuid. Dat meldt AT5. Op initiatief van stichting Havenstraat is al langere tijd elke week een diner voor vluchtelingen en Amsterdammers. Speciaal voor het einde van het ...

22 december 2016
NH Hotel Group lanceert ‘Hotels with a Heart’

NH Hotel Group heeft het wereldwijde startschot gegeven voor de charitatieve kerstcampagne ‘Hotels with a Heart’. Voor de twaalfde keer stelt NH Hotel Group, in nauwe samenwerking met verschillende goededoelenorganisaties zoals het Ronald McDonald Kinderfonds, gratis overnachtingen besch ...

20 december 2016 Interview Longread
Interview Van der Valk Hotel Assen: Vreemde eend in de bijt

Een ‘Van der Valk’? Dat is toch niet spannend? Aan de snelweg in Assen? Dat is helemáál niet spannend. Toch? Nou, er staat daar genoeg te gebeuren. Rob van der Valk trad er zeven jaar geleden aan als general manager. Hij was destijds 23 (!) en had zijn opleiding aan de Hote ...

16 december 2016 Toerisme
De best beoordeelde accommodaties voor gezinsvakanties

Booking.com heeft onderzoek¹ gedaan onder meer dan 22.500 kinderen van 5 tot 15 jaar naar hoe hun ideale gezinsvakantie eruit ziet. Een snelle WiFi-verbinding, wat voor Nederlandse kinderen het belangrijkst blijkt te zijn, en de kans om gave foto’s te maken om op social media te plaatsen ...

16 december 2016
Interview Laurens Ivens over Airbnb: "Hoteliers moeten minder klagen"

Op bezoek bij Laurens Ivens, de Amsterdamse wethouder (SP) die de portefeuilles Bouwen en Wonen, Wijkaanpak, Dierenwelzijn en Stadsdeel Noord beheert. De ‘deal’ met Airbnb is de afgelopen dagen uitvoerig besproken, maar volgens Ivens is er geen sprake van een deal: “Airbnb ondersch ...

15 december 2016 Food Onderwijs
Cursus stressvrij kerstdiner door Hotelschool The Hague

Vanaf 16 december is Hotelschool The Hague aanwezig in de Markthal in Rotterdam om uitgebreide informatie te geven omtrent het organiseren en het houden van een stressvrij kerstdiner. Alle onderwerpen, van voorbereidingen tot het maken van wijn en spijs combinaties, komen aan bod; alle fijne kneepje ...

6 december 2016 Achtergronden
Glühwein, kerstmuziek en heerlijk eten: de beste kerstmarkten in Europa

Hotels.com onthult de top 10 beste kerstmarkten in Europa, variërend van Londen tot Kopenhagen, zodat je geheel in stijl van Kerst kunt genieten. Bij iedere kertmarkt ligt er wel een fantastisch hotel op loopafstand. Een overzicht: 1. Winter Wonderland in Londen, Engeland Winter Wonderland ...

2 december 2016
Zakelijke gasten bij hotel Element kunnen kerstboompje lenen

Niet iedereen is thuis tijdens kerst. Hotel Element Amsterdam leent daarom kerstspullen uit aan hun zakelijke gasten. General manager Bart Luijk verwacht dat er tijdens de kerstdagen zo'n zeventig zakelijke gasten in het hotel zullen verblijven. "De meesten zullen liever thuis zijn met k ...

1 november 2016 Interview Longread
Interview: slapen in een industriële ruïne

In Nederland zijn pretparken met daarbij behorende hotels schaars. Net over de Nederlandse grens vinden we in Duitsland Wunderland Kalkar, het bekende project van ondernemer Hennie van der Most. Met 1000 bedden, verdeeld over 435 kamers, is het hotel van Wunderland Kalkar een van de grootste in de r ...

25 oktober 2016 Hotelketens
Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan

Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept vestigt zich in Apollo Hotel Almere City Centre en is een samenwerking tussen de hotelketen en Bierfabriek. Wouter Dekker, General Manager van Apol ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: