Je hebt gezocht op: voedselverspilling

Column Mehrsa Ghadiri: Confronterend dineren
19 april 2024Nieuws

Column Mehrsa Ghadiri: Confronterend dineren

In het culinaire landschap tekent zich een trend af die de grenzen van traditioneel dineren verlegt, ook wel ‘confronterend dineren’, nose...

Beschikbaar voedsel voor ‘mij’ versus ‘ons’
5 januari 2024Nieuws

Beschikbaar voedsel voor ‘mij’ versus ‘ons’

Voedselverspilling door consumenten is een wereldwijd probleem, niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook vanuit milieu- en sociaal oogpunt. Toc...

Van der Valk Exclusief Hotels kiest het vierde jaar op rij voor Deurrubberservice als preferred supplier
4 december 2023Nieuws

Van der Valk Exclusief Hotels kiest het vierde jaar op rij voor Deurrubberservice als preferred supplier

Deurrubberservice is expert in montage, materiaalkennis en service voor het vervangen van deurrubbers voor professionele koelingen. Sinds 2019 biedt...

De Correspondenten: 'Invoering van duurzaamheidsmaatregelen is niet alleen plicht, maar ook slimme zakelijke zet'
14 november 2023Nieuws

De Correspondenten: 'Invoering van duurzaamheidsmaatregelen is niet alleen plicht, maar ook slimme zakelijke zet'

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt eigen bier van overtollig brood
22 september 2023Nieuws

Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt eigen bier van overtollig brood

Sheraton Amsterdam Airport Hotel zet de toon voor een duurzamere toekomst met de introductie van ‘Gouden Brood’, een innovatief bierconcep...

DoubleTree by Hilton reduceert kilo’s voedsel met AI
18 augustus 2023Nieuws

DoubleTree by Hilton reduceert kilo’s voedsel met AI

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station zet zich in tegen voedselverspilling. Dit doet het hotel door middel van de implementatie van Orbisk-t...

Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender
11 mei 2023Nieuws

Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender

De Nederlandse hotelsector heeft een goed 2022 gehad. De vooruitzichten zijn ook positief, al blijven uitdagingen zoals hogere kosten en personeelstek...

Hotelketen Bilderberg verduurzaamt 125 ontbijtproducten
10 mei 2023Nieuws

Hotelketen Bilderberg verduurzaamt 125 ontbijtproducten

Het Bilderberg Ontbijt wordt verduurzaamd. Alle 125 ontbijtproducten zijn de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd en vervangen door duurzame...

Nederlandse vakantieganger verkiest prijs boven planeet volgens Booking.com
19 april 2023Nieuws

Nederlandse vakantieganger verkiest prijs boven planeet volgens Booking.com

Bijna driekwart van de Nederlanders wil duurzamere keuzes maken op reisgebied, maar minder dan een derde wil daar ook meer voor betalen. Dit blijkt ui...

ABN Amro voorziet goed jaar voor hotellerie
17 februari 2023Nieuws

ABN Amro voorziet goed jaar voor hotellerie

Het aantal overnachtingen in hotels komt dit jaar boven dat van voor de coronapandemie, voorspelt ABN AMRO. Goed nieuws, want dit is beter dan eind vo...

"Vrijetijdssector in Nederland aantoonbaar duurzaam"
9 februari 2023Nieuws

"Vrijetijdssector in Nederland aantoonbaar duurzaam"

Vandaag reikt Plastic Soup surfer Marijn Tinga tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kontakt der Kontinenten maar liefst 700 certificaten uit voor Gr...

Rotterdamse hotels collectief aan de slag met verduurzaming
19 oktober 2022Nieuws

Rotterdamse hotels collectief aan de slag met verduurzaming

Een groep van zestien Rotterdamse hotels gaat het komende jaar gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van hun organisaties. Onder de naam Hotel...

Green Globe certificaat voor alle hotels van easyHotel Benelux
11 oktober 2022Nieuws

Green Globe certificaat voor alle hotels van easyHotel Benelux

Duurzaamheid een toegankelijke keuze maken voor iedere reiziger, zónder hoog prijskaartje en zónder in te leveren op kwaliteit. Dat is h...

NHL Stenden helpt toeristische sector bij verduurzaming
27 september 2022Nieuws

NHL Stenden helpt toeristische sector bij verduurzaming

In 2030 moet de toeristische sector 50% minder broeikasgassen uitstoten. In 2050 is het doel zelfs dat de branche volledig klimaatneutraal is. “...

Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees
7 juli 2022Nieuws

Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees

De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...

Symposium Hotelschool The Hague over Blockchaintechnologie
3 juni 2022Nieuws

Symposium Hotelschool The Hague over Blockchaintechnologie

Voor de derde keer organiseert Hotelschool The Hague het internationale research symposium met het thema IMPACT. De organisatie is zeer verheugd dat n...

NHL Stenden installeert eerste BioTransformer bij Hotel Management School
25 mei 2022Nieuws

NHL Stenden installeert eerste BioTransformer bij Hotel Management School

Duurzaamheid en toekomstgericht ondernemen staan hoog op de agenda van Hotel Management School van NHL Stenden Hogeschool. Het is een vast onderdeel g...

Vijf tips om food waste te verminderen in jouw hotel
25 mei 2022Nieuws

Vijf tips om food waste te verminderen in jouw hotel

Buffetten vol heerlijke broodjes, taartjes en verse salades belanden dagelijks in de afvalcontainer. Zonde! Van het werk van de chef, de milieu-impact...

100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling
3 december 2021Nieuws

100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group is de 100e organisatie die zich heeft aangesloten als stakeholder bij de stichting Samen Tegen Voedselv...

Winnaar ASN Bank Wereldprijs gaat voedselverspilling tegen met kunstmatige intelligentie
11 november 2021Nieuws

Winnaar ASN Bank Wereldprijs gaat voedselverspilling tegen met kunstmatige intelligentie

De winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2021, dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland, zijn vanavond in Rotterda...

Food Waste City Challenge in Den Haag: ruim 40% minder verspilling
11 november 2021Nieuws

Food Waste City Challenge in Den Haag: ruim 40% minder verspilling

Hotels in de regio Den Haag verspilden in de afgelopen periode 44,5 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan de Food Waste Ci...

Campanile hotels start samenwerking met Too Good To Go
15 april 2021Nieuws

Campanile hotels start samenwerking met Too Good To Go

De hotels van Campanile in Nederland en België gaan samen met de anti-verspillingsapp Too Good To Go actief de strijd aan tegen voedselverspillin...

"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"
11 maart 2020Nieuws

"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"

Het fonkelnieuwe nhow Amsterdam RAI belichaamt het huidige hotellandschap. Nieuw, energiek, indrukwekkend en dynamisch. In die dynamiek is de F&B...

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder
6 maart 2020Nieuws

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

Binnen de horeca kan enorm bespaard worden op voedselverspilling. Rabobank is de Food Waste Challenge gestart en heeft met 170 ondernemers a...

Food Waste Challenge: Best Practice
23 januari 2020Nieuws

Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit...

Nederlandse restaurants kunnen jaarlijks 582 miljoen euro besparen
12 januari 2020Nieuws

Nederlandse restaurants kunnen jaarlijks 582 miljoen euro besparen

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit...

Gelukkig talent levert betere resultaten
7 januari 2020Nieuws

Gelukkig talent levert betere resultaten

In hun jaaroverzicht blikken de onderzoekers van Hotelschool The Hague terug op hun belangrijkste projecten en publicaties. Internationale keynotes, h...

Weg met de traditionele functionerings- en beoordelingsgesprekken
30 december 2019Nieuws

Weg met de traditionele functionerings- en beoordelingsgesprekken

In hun jaaroverzicht blikken de onderzoekers van Hotelschool The Hague terug op hun belangrijkste projecten en publicaties. Internationale keynotes, h...

De veranderende rol van HR 
24 december 2019Nieuws

De veranderende rol van HR 

Zoals de lezers van Hospitality Management inmiddels wellicht bekend is, zijn onderzoekers van Hotelschool The Hague actief op twee brede terreinen:...

Waarom gooien we zoveel eten weg?  (En wat kunnen we eraan doen?)
22 november 2019Nieuws

Waarom gooien we zoveel eten weg? (En wat kunnen we eraan doen?)

Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de...

Nieuw JA Lake View Hotel Opent in het grootste experience resort van Dubai
18 september 2019Nieuws

Nieuw JA Lake View Hotel Opent in het grootste experience resort van Dubai

Het JA Lake View Hotel, dat op 22 september opent, is het derde unieke pand in het 1 miljoen vierkante meter grote JA The Resort in Jebel Ali, Dubai....

Nog een paar dagen de tijd: meld je aan voor de Food Waste Challenge
18 september 2019Nieuws

Nog een paar dagen de tijd: meld je aan voor de Food Waste Challenge

Wist je dat 14% van alle voedselverspilling plaatsvindt in de horeca? Dat is voor de Nederlandse horeca maar liefst ruim 51 miljoen kilo voedsel. Voed...

BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht
20 juni 2019Nieuws

BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

Op 20 juni 2019 heeft BUNK haar deuren geopend voor publiek in de Westerkerk te Utrecht. De monumentale kerk is omgetoverd tot ontmoetingsplek voor Ut...

Accor maakt winnaars eerste Planet21 Awards bekend
19 juni 2019Nieuws

Accor maakt winnaars eerste Planet21 Awards bekend

Planet21 is het programma van Accor dat duurzaamheid moet bevorderen. Het heeft onder andere als doelstelling om de voedselverspilling met dertig proc...

Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken
8 maart 2019Nieuws

Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken

De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot dui...

Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout
20 februari 2019Nieuws

Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse,...

Joost Rietveld (HMSM ‘05) verkozen tot Hotello of the Year 2019
9 januari 2019Nieuws

Joost Rietveld (HMSM ‘05) verkozen tot Hotello of the Year 2019

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2019 is Joost Rietveld verkozen tot Hotello of the Year 2019. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aa...

Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter
25 oktober 2018Nieuws

Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreaties...

Blog Pim van het Reve: duurzaam Food & Beverage concept
10 oktober 2018Nieuws

Blog Pim van het Reve: duurzaam Food & Beverage concept

Nu de zomervakantie alweer een eeuwigheid geleden lijkt en iedereen alweer volop in bedrijf is, staat de eerste grote Nederlandse horecavakbeurs na de...

Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam
12 september 2018Nieuws

Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam

Op 4 september 2018 is Pop-up restaurant Sil geopend voor 3 maanden in het gerenommeerde hotel Pincoffs, op steenworp afstand van de Erasmusbrug in Ro...