Campanile hotels start samenwerking met Too Good To Go

Auteur: redactie
15 april 2021
Campanile hotels start samenwerking met Too Good To Go

De hotels van Campanile in Nederland en België gaan samen met de anti-verspillingsapp Too Good To Go actief de strijd aan tegen voedselverspilling. Maaltijden die aan het eind van de dag in de hotels over dreigen te blijven, worden vanaf nu verpakt in zogeheten Magic Boxen.

Door de samenwerking zorgen de Campanile hotels er samen voor dat deze producten alsnog op een bord terechtkomen in plaats van in de vuilnisbak. Campanile start in eerste instantie met hoofdgerechten, maar zodra het ontbijtbuffet weer open mag kunnen klanten ook de Magic Box met overgebleven producten van het ontbijt aanschaffen.
 

Magic Box

Met de gratis Too Good To Go-app kunnen consumenten deze speciale Campanile Magic Box aanschaffen voor een vaste, lage prijs. De Magic Boxen kunnen vanaf een bepaald tijdstip worden opgehaald in de hotels. Wat je precies ontvangt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam Magic Box zegt het al: ieder pakketje is een verrassing!

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Voedselverspilling zorgt in totaal voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. De hotels van Campanile komen in actie tegen deze schrikbarende cijfers en zetten samen met Too Good To Go een mooie stap richting een verspillingsvrije toekomst voor de hotels.

Campanile en duurzaamheid

Too Good To Go zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die goed aansluit bij de doelstellingen van Louvre Hotels Group, eigenaar van Campanile Hotels. Benoit Mosteau, Directeur Operations Benelux bij Louvre Hotels Group: “We werken voortdurend aan duurzaamheid binnen onze hotels zoals het reduceren van plastic en het scheiden van afval. Door het verkopen van overtollige maaltijden tegen een aantrekkelijke prijs, brengen wij onze voedselverspilling aanzienlijk terug. De samenwerking met Too Good To Go past daardoor perfect in onze visie“. De Magic Boxen zijn verkrijgbaar bij alle Campanile hotels in Nederland. Bovendien kunnen consumenten ook in België terecht bij onze Campanile hotels in Brussel en Gent en bij Tulip Inn Antwerpen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Overig nieuws