Zoku onthult baanbrekend nieuw Loft ontwerp

18 februari 2020 | David Bakker

Zoku, de Amsterdamse pionier van de home/office hybride filosofie, lanceert een nieuw modulair Loftontwerp. Geïnspireerd door het huidige prijswinnende Loftontwerp, bestaat het nieuwe modulaire ontwerp uit losse elementen die de unieke Loft geschikt maakt voor een veel breder scala aan lay-outs, stramienmaten en plafondhoogtes.

Het nieuwe aanbod onderstreept Zoku’s status als pionier en maakt het mogelijk om de unieke placemaking cultuur te implementeren in zowel nieuwe als bestaande hotels en kantoorgebouwen.

Na de recente aankondigingen van Zoku’s nieuwbouwprojecten in Kopenhagen en Wenen - beide worden eind 2020 geopend - introduceert het extended stay hotel met geïntegreerde co-working en eet- en drinkfaciliteiten nu een modulair product dat de groeiende druk op de vastgoedmarkt tracht te verlichten.

De exponentiële groei in stedelijke centra dwingt ontwikkelaars en eigenaren tot het creëren van nieuwe oplossingen voor bestaande gebouwen. In nauwe samenwerking met het Amsterdamse ontwerpbureau concrete ontwikkelden ze een slimmere benadering voor ruimte: meer flexibiliteit en waarde op minder vierkante meters.

“De concurrentie om de beste gebouwen is de afgelopen jaren sterk toegenomen - niet alleen hier in Nederland, maar door heel Europa. Je moet als onderneming in onze sector een efficiëntieslag maken om je te onderscheiden. Bij Zoku geloven we heilig in mixed-use development. Een gebouw is meer dan een paar op elkaar gestapelde stenen. Zodra je werk, leven en een sociale structuur met elkaar verbindt, wordt het een ecosysteem van samenwerking”, aldus Zoku’s co-founder Hans Meyer. 

Meyer voegt toe: “Wij zijn goed in het creëren van communities, dus wilden we dat talent ten dienste te stellen aan onroerend goed investeerders om bestaande objecten te transformeren in aantrekkelijke placemaking hubs. Door ons eigen design te hacken bieden we nu een efficiënte oplossing die meer doet met minder om uiteindelijk een langere levensduur van gebouwen te bewerkstelligen.”

Marc Jongerius, co-founder van Zoku: “Het nieuwe design benadrukt onze ambitie om een strategisch netwerk van Zoku’s in Europa’s culturele hubs te bouwen. Sinds de lancering in 2016 hebben we ons aanbod continu aangescherpt, we zijn er dan ook zeker van dat onze filosofie en design een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het flexibeler en future-proof maken van de industrie.”

“Het doel is niet alleen om in het vizier te komen van onze directe doelgroep”, aldus Jongerius. “We willen ook een vooruitstrevende partner zijn voor ontwikkelaars en investeerders. Het nieuwe ontwerp helpt ons in die discussies. Het opent voor ons de deuren van zowel nieuw- als bestaande bouw. Zo kunnen we eigenaren als lange-termijn huurders, een goede cashflow en een verlengde levensduur van hun eigendommen aanbieden.”

Het modulaire Loft design transformeert de keuken, badkamer, bed en opslagruimte tot bouwblokken die op vrijwel elke gewenste manier geconfigureerd kunnen worden in allerlei soorten ruimtes. Hierdoor kunnen gebouwen in een handomdraai worden getransformeerd tot ‘one of the 25 coolest hotels in the world’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: