Zoku onthult baanbrekend nieuw Loft ontwerp

18 februari 2020 | David Bakker

Zoku, de Amsterdamse pionier van de home/office hybride filosofie, lanceert een nieuw modulair Loftontwerp. Geïnspireerd door het huidige prijswinnende Loftontwerp, bestaat het nieuwe modulaire ontwerp uit losse elementen die de unieke Loft geschikt maakt voor een veel breder scala aan lay-outs, stramienmaten en plafondhoogtes.

Het nieuwe aanbod onderstreept Zoku’s status als pionier en maakt het mogelijk om de unieke placemaking cultuur te implementeren in zowel nieuwe als bestaande hotels en kantoorgebouwen.

Na de recente aankondigingen van Zoku’s nieuwbouwprojecten in Kopenhagen en Wenen - beide worden eind 2020 geopend - introduceert het extended stay hotel met geïntegreerde co-working en eet- en drinkfaciliteiten nu een modulair product dat de groeiende druk op de vastgoedmarkt tracht te verlichten.

De exponentiële groei in stedelijke centra dwingt ontwikkelaars en eigenaren tot het creëren van nieuwe oplossingen voor bestaande gebouwen. In nauwe samenwerking met het Amsterdamse ontwerpbureau concrete ontwikkelden ze een slimmere benadering voor ruimte: meer flexibiliteit en waarde op minder vierkante meters.

“De concurrentie om de beste gebouwen is de afgelopen jaren sterk toegenomen - niet alleen hier in Nederland, maar door heel Europa. Je moet als onderneming in onze sector een efficiëntieslag maken om je te onderscheiden. Bij Zoku geloven we heilig in mixed-use development. Een gebouw is meer dan een paar op elkaar gestapelde stenen. Zodra je werk, leven en een sociale structuur met elkaar verbindt, wordt het een ecosysteem van samenwerking”, aldus Zoku’s co-founder Hans Meyer. 

Meyer voegt toe: “Wij zijn goed in het creëren van communities, dus wilden we dat talent ten dienste te stellen aan onroerend goed investeerders om bestaande objecten te transformeren in aantrekkelijke placemaking hubs. Door ons eigen design te hacken bieden we nu een efficiënte oplossing die meer doet met minder om uiteindelijk een langere levensduur van gebouwen te bewerkstelligen.”

Marc Jongerius, co-founder van Zoku: “Het nieuwe design benadrukt onze ambitie om een strategisch netwerk van Zoku’s in Europa’s culturele hubs te bouwen. Sinds de lancering in 2016 hebben we ons aanbod continu aangescherpt, we zijn er dan ook zeker van dat onze filosofie en design een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het flexibeler en future-proof maken van de industrie.”

“Het doel is niet alleen om in het vizier te komen van onze directe doelgroep”, aldus Jongerius. “We willen ook een vooruitstrevende partner zijn voor ontwikkelaars en investeerders. Het nieuwe ontwerp helpt ons in die discussies. Het opent voor ons de deuren van zowel nieuw- als bestaande bouw. Zo kunnen we eigenaren als lange-termijn huurders, een goede cashflow en een verlengde levensduur van hun eigendommen aanbieden.”

Het modulaire Loft design transformeert de keuken, badkamer, bed en opslagruimte tot bouwblokken die op vrijwel elke gewenste manier geconfigureerd kunnen worden in allerlei soorten ruimtes. Hierdoor kunnen gebouwen in een handomdraai worden getransformeerd tot ‘one of the 25 coolest hotels in the world’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: