24 sterrenchefs koken voor goede doel in hotel

2 februari 2016 |
24 sterrenchefs koken voor goede doel in hotel<

24 sterrenchefs waaronder Menno Post, Soenil Bahadoer, Erik van Loo en Sydney Schutte zullen 24 uur lang non-stop de sterren van de
hemel koken voor dance4Life. Van zondag 13 maart 12.00 uur tot en met maandag 14 maart 12.00 is PRESSROOM Amsterdam in het INK hotel 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. In een sessie van drie uur bereiden drie chef-koks beurtelings drie gerechten per uur.

Foto: Mark Gratema van ML, Dennis Kuipers van Vinkeles, Maurits v/d Voorn van Latour, mede-organisator Tjitze van der Dam van PRESSROOM en mede-organisator Frank Schipper van De Compagnon

Goede doel
Initiatiefnemer en bedenker van deze gastronomische 24-uurs benefietactie is Tjitze van der Dam de chef van PRESSROOM Amsterdam in het INK hotel. Hij heeft inmiddels tientallen toprestaurants van Michelinniveau bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken: "Het is fantastisch om te merken dat zoveel professionals zich inzetten voor een event waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. Voor zover ik weet, zijn er nergens ter wereld zoveel Michelinsterren-chefs in zo’n korte tijd bij elkaar gekomen om samen te koken."

Hoe het werkt
Per sessie van drie uur, kunnen slechts 40 gasten in het restaurant terecht. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. Elke gast krijgt dus negen topgerechten van chefs die gezamenlijk gemiddeld vier Michelinsterren vertegenwoordigen. In totaal zijn er 8 sessies en slechts 320 stoelen beschikbaar voor dit evenement. Prijs per persoon start bij €250,-. Deze prijs is all-in (aperitief, wijn, water, koffie). Daarnaast wordt er gezorgd voor passend entertainment gedurende elke zitting; van live muziek in de avond tot een vroege yoga-klas voor de early-dinner-birds. De volledige opbrengst van deze 24-uurs benefietactie gaat naar dance4life, een organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids, ongeplande zwangerschappen en seksueel geweld.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Coronacrisis
Zo gaat de hotellerie om met de nieuwe hygiënestandaarden

De hotellerie neemt hygiënemaatregelen om de veiligheid van personeel en gasten te waarborgen, maar ook om te laten zien dat het absoluut veilig is om in het hotel te verblijven. De grotere hotelketens hebben maatregelen genomen en protocollen ingesteld. Sommige zaken zijn van tijdelijke aard, ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: