Beste hotel van Nederland: Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent

Auteur: Jorien Slager
12 januari 2017
Beste hotel van Nederland: Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent

Hotels.nl heeft in de afgelopen weken 42 awards uitgereikt aan de beste hotels van Nederland. In totaal hebben 43.000 hotelgasten een reviewscore gegeven over het hotel waar zij in verbleven. De grote winnaar is Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent. Van de hotelgasten kreeg dit hotel een 9.0 als gemiddelde reviewscore. Hiervoor kreeg de leiding van het hotel de award voor ‘Beste Hotel van Nederland’ uitgereikt. De awards zijn een kwaliteitsonderscheiding die boekingswebsite Hotels.nl jaarlijks toekent.

Top 3

De Top 3 van beste hotels van Nederland bestaat naast Van der Valk Hotel Lent-Nijmegen, uit Van der Valk Hotel Enschede en Hampshire Hotel Holthurnsche Hof. Zij behaalden een gemiddelde reviewscore van 8.9. Ook kent Hotels.nl awards toe aan de beste hotels per regio en aan de beste hotels in een aantal categorieën. Van der Valk Hotel Lent-Nijmegen is daarbij dus ook het ‘Beste Hotel van Gelderland’.

Alle awardwinnaars staan hier vermeld.

Hotels.nl baseert de lijst van beste hotels op de reviewscores van de ruim 2.000 hotels in het aanbod van de boekingswebsite. In 2016 hebben 43.000 hotelgasten een review ingevuld. Gasten kunnen bij hotels waarin zij verbleven scores invullen voor prijs-kwaliteitverhouding, hygiëne, comfort, service en ligging. Daarnaast kunnen ze opmerkingen plaatsen over bijzondere plus- en minpunten van het hotel. Hotels.nl publiceert de gemiddelden van deze scores en de opmerkingen van de gasten op zijn website (www.hotels.nl). Dat helpt bezoekers hun keuze te maken voor een hotel. 

Award

Sinds 2014 reikt Hotels.nl prijzen uit voor de reviewscores over het voorgaande jaar. De beeldjes zijn handgemaakt en luxe afgewerkt met het karakteristieke roze bedje; het beeldmerk van Hotels.nl. In de komende weken worden er in totaal 42 awards uitgereikt. De uitslag van de verkiezing blijft altijd tot het laatste moment geheim. Medewerkers van Hotels.nl verrasten het hotelpersoneel door onaangekondigd naar de uitgekozen hotels te komen en de awards uit te reiken. 

Hotels.nl vierde in 2016 zijn vijftienjarig bestaan. Henriette IJzelenberg en Kees Eldering begonnen de boekingswebsite op 28 november 2011 in een Groningse achterkamer. De onderneming die toen bestond uit één laptop en één telefoon, is nu een van de grootste boekingswebsites van Nederland.

Overig nieuws