AccorHotels kondigt eerste koolstofarme hotel aan

7 april 2017 | Roy Spijker

Tijdens het tweede BBCA-forum kondigde AccorHotels de bouw aan van het eerste hotel met het BBCA-label voor koolstofarme gebouwen: JO&JOE Parijs. Duurzame gebouwen vormen een topprioriteit in AccorHotels’ eigen programma voor duurzame ontwikkeling Planet 21.

HotelInvest, het vastgoedpark van AccorHotels, zal dit project gebruiken voor het uitrollen en aanpassen van de bouwprocessen, waarmee ze willen aantonen dat energietransitie nu een haalbare realiteit is. Het gebouw zal bijvoorbeeld een bovenbouw van gelijmd gelamineerd hout hebben en zal innovaties bevatten op het vlak van zowel energie als digitale architectuur. Volgens de planning zal de nieuwe vestiging openen in de tweede helft van 2018.

Nieuw Concept
JO&JOE, het gloednieuwe concept van AccorHotels, combineert de beste aspecten van de private verhuursector, hotels en jeugdherbergen. Dit wordt het eerste open huis van het merk in Parijs. Het komt in de Rue Paul Vaillant Couturier, dicht bij de snel evoluerende buurt Gentilly, een voorstad van Parijs waar veel universiteitsstudenten wonen. De vestiging zal bijna 6.000m² beslaan en zal 569 bedden hebben, maar ook een bar-restaurant voor 150 mensen, een grote indoortuin en groene terrassen. Geheel in overeenstemming met het DNA van het merk zullen er open ruimtes zijn en een naadloos indoor-outdoordesign dat het contact en de interactie tussen tripsters en townsters zal bevorderen.

AccorHotels is een stichtend lid van de BBCA (de Franse associatie voor koolstofarm bouwen). De groep heeft geholpen om het referentiedocument voor koolstofarm bouwen op te stellen en om de draagwijdte uit te breiden naar de bouw van nieuwe hotels. Het team onder leiding van architectenbureau Jean Paul Viguier en bijgestaan door Artelia kreeg gisteren tijdens het BBCA-forum het “design phase BBCA Low Carbon Building label” CERTIVEA voor het project JO&JOE Parijs. Het project zal aan de vier criteria van het label moeten voldoen: duurzaam bouwen, gecontroleerde werking, koolstofopslag en circulaire economie.

Cruciale stap
John Ozinga, COO van HotelInvest: "We zijn blij en trots dat we met BBCA in minder dan een jaar een ‘koolstofarm’-label voor de hotelsector hebben uitgewerkt en dat we het startschot kunnen geven voor de oprichting van het eerste koolstofarme hotelgebouw. Voor ons als hotelinvesteerder en –eigenaar is het doel onze gebouwen duurzaam te maken, zowel in de bouwfase als in de gebruiksperiode, zodat we de koolstofvoetafdruk ervan gedurende hun hele levenscyclus kunnen beperken. Dat we dit label hebben uitgewerkt en nu in de praktijk brengen met het eerste adres van JO&JOE Parijs betekent een cruciale eerste stap voor een van de prioriteiten van ons Planet 21 programma: onze gebouwen koolstofneutraal maken."

Hélène Génin, Deputy CEO van BBCA: "De associatie BBCA is een voorloper op het vlak van koolstofarme gebouwen. We zetten opvallende en baanbrekende gebouwen in dat domein zeer graag in de kijker. De groep AccorHotels creëert nu een maatstaf voor BBCA-gecertificeerde hotels en effent het pad voor dit label in de hotelsector."

Meer lezen over Accor? Klik Hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het definitieve programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik. De eerste namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en aut...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: de GM-functie wordt bedreigd

Hotelbanen zie je zelden in de populaire lijstjes van uitstervende functies die bedoeld zijn om de lezer een afschrikwekkend kijkje in de toekomst te geven. Met ronkende titels als ‘Deze 11 beroepen staan op de lijst om uit te sterven’ en ‘Pikken de robots jouw baan in?’ gaan...

Duurzaamheid
Nog een paar dagen de tijd: meld je aan voor de Food Waste Challenge

Wist je dat 14% van alle voedselverspilling plaatsvindt in de horeca? Dat is voor de Nederlandse horeca maar liefst ruim 51 miljoen kilo voedsel. Voedsel dat de wereld hard nodig heeft en wat een verliespost is voor de horeca. De Rabobank biedt nu samen met de coalitie Samen tegen Voedselverspilling...

Opening Internationaal
Nieuw JA Lake View Hotel Opent in het grootste experience resort van Dubai

Het JA Lake View Hotel, dat op 22 september opent, is het derde unieke pand in het 1 miljoen vierkante meter grote JA The Resort in Jebel Ali, Dubai. Het JA Lake View Hotel is een uniek gebouw met panoramisch uitzicht over de golfbaan en de Arabische zee en wordt omschreven als een 'design-gedre...

Advertorial
Revenue Management: onmisbare expertise voor een optimale bedrijfsvoering

Hotels richten zich in hun dagelijkse werkzaamheden vooral op service en beleving, maar missen budget en expertise om hun hotelkamers structureel bezet en strategisch geprijsd te krijgen. Dat kan een optimale omzet in de weg staan. IFHG, de Hospitality Expert met jarenlange ervaring in de dynamische...

Achtergronden
Zo til je je revenue management skills naar een hoger niveau

De essentie van revenue management is om hotelkamers en zalen tegen het best mogelijke tarief aan te bieden. Dat lijkt makkelijker dan het is. Daarom heeft de HM-Academy in samenwerking met Stan Josephi de tweedaagse masterclass revenue management ontwikkeld. Wegens de grote belangstelling zijn er e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: