ADR Amerikaanse hotelmarkt in 2022 bijna volledig hersteld

Auteur: Redactie
Internationaal 19 november 2021
ADR Amerikaanse hotelmarkt in 2022 bijna volledig hersteld

De vraag naar hotels in de VS en de Avarage Daily Rate (ADR) op nominale basis zullen zich in 2022 bijna volledig hebben hersteld, volgens de bijgewerkte prognose die STR en Tourism Economics vorige week hebben bekendgemaakt op de 43e jaarlijkse NYU International Hospitality Industry Investment Conference.

Bovendien zullen de inkomsten per beschikbare kamer (RevPAR) op nominale basis naar verwachting volledig hersteld zijn in 2023. "We hebben in wezen de tijdlijn voor het herstel van de omzet met een jaar opgeschoven, met het voorbehoud dat de verbeterde RevPAR-prognoses grotendeels te danken zijn aan de ADR," zei Amanda Hite, STR's president.

Inflatie

"ADR is sneller gestegen dan we hadden verwacht - in sommige gevallen was die stijging te danken aan een sterke vraag tegenover capaciteitsbeperkingen, wat een solide revenue management mogelijk maakte, terwijl in andere gevallen de stijging meer werd beïnvloed door inflatie. Gecorrigeerd voor inflatie is de RevPAR nog verder achterop geraakt en zal deze waarschijnlijk tot ten minste 2025 onder het niveau van 2019 blijven. Afgezien van het eerste kwartaal van 2021 heeft de vraag zich meestal gehouden aan de prognose met sterke vakantiereizen, langzaam verbeterende groepsactiviteiten en een verwachte geleidelijke toename van internationale aankomsten volgend jaar."

"Natuurlijk zijn dit allemaal nationale prognoses van de topprestaties. Het herstel speelt zich niet overal in de markt op dezelfde manier af, en zoals in onze laatste maandelijkse P&L publicatie wordt opgemerkt, zetten de arbeidskosten de bottom line onder druk, wat voor veel hotels een factor is om de tarieven te drukken. Het herstel verloopt zonder twijfel in een stevig tempo, maar er zullen onderweg nog heel wat ups en downs zijn."

Aran Ryan

"De reisactiviteit ging de herfst in met een sterk momentum. Met de verbeterende omstandigheden voor de volksgezondheid en het aanhoudende economische herstel, wordt verwacht dat extra zaken- en groepsreizigers zich bij de vrijetijdsreizigers zullen voegen, wat volgend jaar verdere stijgingen zal ondersteunen," zei Aran Ryan, directeur van Tourism Economics. "Het vraagherstel, in combinatie met succesvol inkomstenbeheer, heeft de veerkrachtige hotelprijzen ondersteund, wat helpt de tijd te verkorten die nodig is om de inkomstenniveaus van 2019 te herstellen."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws