Aeon Plaza Hotels opent hotel met eerbetoon aan Dutch Design

Auteur: redactie
Ondernemen Opening Hotelketens 22 september 2023
Aeon Plaza Hotels opent hotel met eerbetoon aan Dutch Design

Aan de zuidrand van het Vondelpark in Amsterdam heeft zich een nieuw hotel ontplooit, Dutch Design Hotel Vondelpark. Het hotel maakt deel uit van de Amsterdamse hotelketen Aeon Plaza Hotels, die is opgericht in 1996. Het hotel heeft 42 kamers met elk haar eigen karakter en design. Vijf verdiepingen met vijf verschillende thema’s waarbij elke centimeter een ander beeld onthult. 

Het hotel is gelegen in de Willemsparkbuurt waar menig historische verandering heeft mogen plaatsvinden. Het pand is gebouwd in 1915 en heeft strakke lijnen en eigentijdse charme. In 1961 werd het gebouw veranderd in het Kapittelhuis en Priesterhotel, waar tot 2000 er onderdak werd geboden aan de priesters en nonnen. In 2022 besloot het management van Hotel Central Park om de exploitatie te verkopen. Aeon Plaza Hotels vond de juiste match met de pandeigenaar en de plannen die zij als keten voor ogen hadden, namelijk expansie. Deze aanwinst voor de bruisende hoofdstad heeft een complete make-over gehad om zich op te maken voor een kleurrijke toekomst. 

Verbouwing 

‘In maart 2023 zijn we direct gestart met het slopen van de binnenkant van het gebouw,’ vertelt Managing Director Maikel Stabij “Geen kamer is hetzelfde door de eigenzinnige architectuur waarmee gebouwd is. De vijf verdiepingen zijn ondergedompeld in Dutch Design in combinatie met duurzame producten om elke gast tot in de puntjes te verzorgen. Dankzij onze partners hebben wij dit in zeer korte tijd voor elkaar gekregen.” Zo is onder andere gebruik gemaakt van welbekende partner in de hotelwereld Pleijsier Hotelrenovatie, Studio ID Design voor de materialisatie en Studio Jesper Krijgsman voor de Dutch Design. “Zonder deze partners, waarvan we met de meeste al een jarenlange samenwerking hebben, was het een onmogelijk klus geweest. Tijdens het slopen komen zaken aan het licht waar vooraf geen rekening mee is gehouden en dan zijn deze samenwerkingen onmisbaar. Nu hebben we een goed werkend binnenklimaat en dat hebben we en onze gasten mogen ervaren de afgelopen warme dagen!’ Ook de buitenkant heeft een renovatie ondergaan waarbij alle ramen en kozijnen zijn gerenoveerd, de omringende tuin is aangepakt en de gevel is gereinigd. “Een aanwinst voor de buurt,” vertelde een buurtbewoner tijdens de officiële opening.

De vijf thema’s

Levendige kunstwerken bekleden één muur van de kamer. De vijf illustraties zijn ontworpen door visual art designer Jesper Krijgsman, die zowel nationaal als internationaal bekendheid heeft verworven met zijn unieke landschapen waar dromen en werkelijkheid in elkaar verworven zijn. “Wij hebben met Jesper gewerkt tijdens een expositie bij ons ander hotel en waren onder de indruk van zijn werk”, reageert Hannie Coenders, Business Development Manager “Bij het bedenken van het concept voor dit hotel zijn we met hem om de tafel gaan zitten en zie nu het eindresultaat, in één woord: fenomenaal.” Elke illustratie correspondeert met een complimenterende kleur die ook in de gangen te zien zijn. Door het gehele pand zijn Dutch Design kunstwerken te zien van Spruitje, Jory Swart, Studio SvdH en Muurbloempje.

Aeon Plaza Hotels

Dutch Design Hotel Vondelpark voegt zich bij de groep waar hospitality al jaren in het hart zit.  Aeon Plaza Hotels heeft al twee viersterrenhotels in zijn portofolio: Hotel Die Port van Cleve en Dutch Design Hotel Artemis en bijbehorende restaurants Hulscher’s en De Stijl. Ook gerenommeerde Bar-Bodega De Blauwe Parade vallen hieronder. “Voor corona was de visie er om de groep uit te breiden met vijf hotels, maar zoals bij menigeen moesten de plannen aangepast worden. Dit is de eerste stap en uiteraard smaakt dit naar meer.” aldus Stabij.

Fotografie: Valk Visual Media/Riechelle van der Valk

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws