AF&BM schudt leden waker

18 juni 2014
AF&BM schudt leden waker

Tijdens haar jaarlijkse MVO-bijeenkomst heeft de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) de leden en partners wakker geschud over duurzame voeding. Het duurzame restaurant Parkcafé
Groen in Hoofddorp, gelegen op het meest duurzame bedrijvenpark van Europa, was het toneel voor een ware 'Food Shake-up'.

*Professional rebel*
De bijeenkomst werd begeleid door ‘professional rebel’ Linda Vermaat en Smaackmakers Natascha Kooiman en Aart-Jan van Dijk. Het doel van de bijeenkomst was om de aanwezige Food & Beverage professionals uit hun ‘comfort zone’ te trekken, ze meer kennis bij te brengen over de impact van niet-duurzame voeding en ze kennis te laten maken met creatieve en innovatieve duurzame gerechten voor op de menukaart. En dat is gelukt! Quizelementen, aansprekende filmpjes, facts & figures en confronterende opdrachten hebben de aanwezigen tijdens de Food Shake-up geïnspireerd en uitgedaagd om hun kennis en houding ten opzichte van duurzaamheid, de voedselindustrie en belangrijke trends richting de toekomst te verbeteren.



*Duurzame pioniers*
Onder het mom van; 'Keep calm, eat plants!' hebben de duurzame pioniers Mark Kulsdom en Sander de Jong van The Dutch Weed Burger tijdens de bijeenkomst laten zien èn proeven dat het goed mogelijk is om met een duurzame insteek een succesvolle business case neer te zetten die inspeelt op de groeiende duurzame behoefte uit de markt.

Ook kregen de aanwezigen ‘de lekkerste soep van de gekste groenten’ geserveerd. Hierbij vertelde Jente de Vries van Kromkommer enthousiast dat krom het nieuwe recht is. Grote hoeveelheden groenten die de winkelschappen niet halen vanwege hun afwijkende vorm worden door de dames van Kromkommer van de afvalberg ‘gered’ en verwerkt in heerlijke soepen.
Tot slot was JointhePipe.org aanwezig om alle aanwezigen te laten zien hoe zij met behulp van donaties van gasten voor het drinken van kraanwater waterprojecten in ontwikkelingsgebieden steunen.

*Borrel*
Traditiegetrouw werd de bijeenkomst afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Hierbij werden duurzame bites zoals bitterballen van oesterzwam (geteeld op koffiedrap), croustade met ‘no-tuna’ salad en risotto van Noorhollandse gort geserveerd.

~Thijs Jacobs~


Overig nieuws