AF&BM schudt leden waker

18 juni 2014 |
AF&BM schudt leden waker<

Tijdens haar jaarlijkse MVO-bijeenkomst heeft de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) de leden en partners wakker geschud over duurzame voeding. Het duurzame restaurant Parkcafé
Groen in Hoofddorp, gelegen op het meest duurzame bedrijvenpark van Europa, was het toneel voor een ware 'Food Shake-up'.

Professional rebel
De bijeenkomst werd begeleid door ‘professional rebel’ Linda Vermaat en Smaackmakers Natascha Kooiman en Aart-Jan van Dijk. Het doel van de bijeenkomst was om de aanwezige Food & Beverage professionals uit hun ‘comfort zone’ te trekken, ze meer kennis bij te brengen over de impact van niet-duurzame voeding en ze kennis te laten maken met creatieve en innovatieve duurzame gerechten voor op de menukaart. En dat is gelukt! Quizelementen, aansprekende filmpjes, facts & figures en confronterende opdrachten hebben de aanwezigen tijdens de Food Shake-up geïnspireerd en uitgedaagd om hun kennis en houding ten opzichte van duurzaamheid, de voedselindustrie en belangrijke trends richting de toekomst te verbeteren.



Duurzame pioniers
Onder het mom van; 'Keep calm, eat plants!' hebben de duurzame pioniers Mark Kulsdom en Sander de Jong van The Dutch Weed Burger tijdens de bijeenkomst laten zien èn proeven dat het goed mogelijk is om met een duurzame insteek een succesvolle business case neer te zetten die inspeelt op de groeiende duurzame behoefte uit de markt.

Ook kregen de aanwezigen ‘de lekkerste soep van de gekste groenten’ geserveerd. Hierbij vertelde Jente de Vries van Kromkommer enthousiast dat krom het nieuwe recht is. Grote hoeveelheden groenten die de winkelschappen niet halen vanwege hun afwijkende vorm worden door de dames van Kromkommer van de afvalberg ‘gered’ en verwerkt in heerlijke soepen.
Tot slot was JointhePipe.org aanwezig om alle aanwezigen te laten zien hoe zij met behulp van donaties van gasten voor het drinken van kraanwater waterprojecten in ontwikkelingsgebieden steunen.

Borrel
Traditiegetrouw werd de bijeenkomst afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Hierbij werden duurzame bites zoals bitterballen van oesterzwam (geteeld op koffiedrap), croustade met ‘no-tuna’ salad en risotto van Noorhollandse gort geserveerd.

Thijs Jacobs


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Amsterdam Coronacrisis
Zakelijke markt start weer op: Mercure Amsterdam City heropent op 17 juli

Het viersterrenhotel Mercure Amsterdam City heropent haar deuren op 17 juli. Door de versoepelde maatregelen kan het hotel de veiligheid voor gasten en het personeel weer garanderen. Alle 386 moderne kamers worden weer beschikbaar gesteld voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Het Mer...

Opening Internationaal
NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het ho...

Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s...

Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: